نوشته شده توسط : newmiiind

آیا با روش های تست اعتیاد به کراک آشنا هستید؟ اعتیاد به کراک از جمله مسائلی است که خیلی از خانواده ها را نگران می کند. کراک ماده مخدری با قدرت اعتیادآوری شدید است که تنها چند بار استفاده از آن سبب این احساس وابستگی شدید در فرد می شود. بار ها شاهد خانواده هایی بودیم که نسبت به اعتیاد یکی از نزدیکشان به کراک نگران بودند در چنین مواقعی انجام تست اعتیاد به کراک و اشنایی با علائم آن از اهمیت بالایی برخوردار است. با توجه به اهمیت این موضوع ما نیز در این مطلب راجع به اعتیاد به کراک و روش‌های رایج برای تست اعتیاد به این ماده خواهیم پرداخت. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این روش‌ها تا پایان مطلب با ما همراه باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع مواد اعتیاد آور کلیک کنید.

منبع: تست اعتیاد به کراک

بیشتر بخوانید : ترک اعتیاد به مواد محرک با موثرترین راهکارهای درمان [/box]

کراک و نشانه‌های اعتیاد به آن

کراک نام ماده محرک مخدری است که از کوکائین به دست می‌آید و به همین خاطر خاصیت تحریک‌کنندگی بالایی دارد. البته باید به این موضوع نیز اشاره کرد که توانایی اعتیادآوری کراک به‌مراتب بالاتر از کوکائین است و تنها چند بار استفاده از آن باعث اعتیاد خواهد شد. علاوه بر ماده مخدر کراک که از کوکائین به دست می‌آید، نوع دیگری از کراک نیز در ایران رواج دارد که از ماده مخدر هروئین تهیه می‌شود و به همین خاطر بیش از آنکه خاصیت تحریک‌کنندگی داشته باشد باعث ایجاد آرامش و احساس رخوت در فرد می‌شود. متخصصین معتقدند که کراک تهیه‌شده از هروئین نیز خاصیت اعتیادآوری بسیار بالایی دارد و در کنار آن عوارض منفی بسیاری را نیز به همراه خواهد داشت.

نشانه‌های اعتیاد به کراک، درصورتی‌که این ماده از هروئین به‌دست‌آمده باشد مانند نشانه‌های مصرف هروئین است و فرد معمولاً پس از مصرف احساس آرامش و رخوت می‌کند. خواب‌آلودگی، گوشه‌گیری و عدم تمایل به حضور در جمع و یا بی‌قراری به هنگام عدم مصرف ازجمله نشانه‌های اعتیاد به این ماده هستند. اما درصورتی‌که ماده مخدر کراک از کوکائین به‌دست‌آمده باشد احتمالاً به دنبال مصرف آن شما نشانه‌هایی همچون احساس شادمانی و افزایش انرژی، پرحرفی و یا عدم نیاز به خواب را در فرد مشاهده خواهید کرد.

روش‌های تست اعتیاد به کراک

اگرچه نشانه‌های گفته‌شده در بالا می‌تواند هشداری به منظور مصرف مواد مخدر برای اطرافیان فرد باشد اما بااین‌حال همواره این موضوع را به خاطر داشته باشید که تشخیص قطعی اعتیاد از راه انجام تست اعتیاد و بر اساس نظر متخصصین صورت می‌گیرد. درنتیجه به‌جای برچسب زدن به فرد و بدرفتاری با وی سعی کنید با کمک گرفتن از مشاورین حوزه اعتیاد در این زمینه اقدام نمایید. برای انجام تست اعتیاد به کراک روش‌های بسیاری وجود دارد که ازجمله آن‌ها می‌توان به تست ادرار، خون، بزاق و مو اشاره کرد.

متداول‌ترین روش برای تست اعتیاد به کراک، آزمایش ادرار است در این شیوه بقایای ماده کراک و یا موادی که پس از تجزیه کراک در بدن ترشح می‌شود در ادرار فرد مورد بررسی قرار می‌گیرد. دو روش تست نواری و کروماتوگرافی برای سنجش نمونه ادرار فرد وجود دارد که روش کروماتوگرافی دقت بالاتری داشته و حتی مقادیر بسیار کم از این ماده مخدر در بدن را نیز تشخیص خواهد داد.

استفاده از نمونه خون یکی دیگر از روش‌های بررسی استفاده از کراک است. در این روش ترکیبات شیمیایی موجود در خون فرد موردبررسی قرار گرفته و درصورتی‌که از این ماده مخدر استفاده شده باشد قابل‌تشخیص خواهد بود. بااین‌حال یکی از ایراداتی که در آزمایش خون و ادرار برای تشخیص اعتیاد به کراک وجود دارد، محدودیت زمان است. این دو روش ارزیابی معمولاً می‌توانند استفاده از کراک را برای مدت کوتاهی قبل از انجام آزمایش مشخص کنند و به همین خاطر ایجاد فاصله عمدی میان مصرف و انجام تست اعتیاد باعث نتیجه منفی کاذب خواهد شد. دقیق‌ترین روش برای تشخیص اعتیاد به کراک بررسی مو است که متأسفانه به دلیل هزینه بالا معمولاً مورداستفاده قرار نمی‌گیرد. بااین‌حال استفاده از نمونه موی فرد می‌تواند مصرف ماده مخدر ظرف چند ماه اخیر را به‌خوبی مشخص نماید.

جواب منفی کاذب در تست اعتیاد به کراک

همان‌طور که می‌دانید بسیاری از معتادین به مواد مخدر، اعتیاد خود را انکار می‌کنند و به همین خاطر ممکن است حتی راه‌هایی را برای منفی کردن عمدی تست اعتیاد به کراک امتحان کنند. ازجمله این راه‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. ایجاد فاصله زمانی

همان‌طور که اشاره شد تست خون و ادرار برای سنجش اعتیاد به کراک دچار محدودیت زمانی هستند و به همین خاطر ایجاد یک وقفه چندروزه بین زمان مصرف و انجام تست می‌تواند باعث جواب منفی کاذب در نمونه تست فرد شود.

2. استفاده از داروهای سم‌زدایی

استفاده از برخی داروها مثل ب 2 یا بوپرنورفین به دلیل خاصیت سم‌زدایی قوی این دارو باعث خواهد شد تا علی‌رغم اعتیاد به کراک، نتیجه تست فرد منفی باشد.

3. دست‌کاری نمونه آزمایش

رقیق کردن نمونه آزمایش با آب و یا ریختن موادی مانند اشک یا ناخن در نمونه باعث تغییر PH آن شده و احتمالاً باعث خواهد شد که اعتیاد فرد در هنگام بررسی نمونه قابل‌تشخیص نباشد.

علی‌رغم تمامی روش‌هایی که برای دست‌کاری نتیجه آزمایش وجود دارد درصورتی‌که دست‌اندرکاران انجام آزمایش به فردی مشکوک باشند، می‌توانند با انجام تست‌های تکمیلی مانند TLC احتمال اعتیاد فرد را یک‌بار دیگر و با دقت بیشتر بررسی کنند. تست TLC یکی از دقیق‌ترین تست‌های بررسی اعتیاد است و می‌توان گفت امکان تقلب در نتیجه آن تقریباً وجود ندارد.

تست اعتیاد به کراک | با نتیجه مثبت چه کنیم؟

اکنون که در ارتباط با روش‌های تست اعتیاد به کراک صحبت کردیم، بهتر است به این سؤال نیز پاسخ دهیم که در صورت مثبت شدن تست اعتیاد چه باید کرد؟ احتمالاً رویارویی با این موضوع که یکی از عزیزانتان دچار اعتیاد به این ماده مخدر شده باعث بروز احساسات منفی بسیاری در شما خواهد شد. بااین‌حال به این نکته توجه داشته باشید که نحوه برخورد شما با فردی که دچار اعتیاد شده تأثیر بسیاری در تصمیم‌گیری وی برای درمان و یا ادامه اعتیاد خواهد داشت. برای آشنایی با انواع تست اعتیاد کلیک کنید.

روانشناسان معتقدند وجود حمایت اجتماعی از جانب اطرافیان ازجمله دلایلی است که باعث خواهد شد فرد با موفقیت بیشتری مراحل ترک اعتیاد را پشت سر بگذارد. درنتیجه شاید بهتر باشد مشکل خود را با یک روانشناس درمیان بگذارید و در ارتباط با روش‌هایی که برای برخورد با فرد معتاد و ترغیب وی برای ترک اعتیاد وجود دارد از وی سؤال نمایید. علاوه بر این شما باید اقداماتی را انجام دهید که سایر اعضای خانواده ازجمله کودکان در این شرایط آسیب کمتری ببینند. برای این منظور توصیه می‌کنیم حتما مشاوره ترک اعتیاد دریافت کنید.

[box type=”shadow”]
بیشتر بخوانید : اعتیاد چیست  [/box]

 

اقدامات روانشناسی برای ترک اعتیاد به کراک

یکی از اشتباهات رایج در درمان ترک اعتیاد این است که فرد و خانواده وی به دنبال انجام درمان‌های فیزیولوژیک یا صرف سم‌زدایی در ترک اعتیاد هستند و از بین رفتن وابستگی جسمانی به ماده مخدر را برابر با کامل شدن درمان می‌دانند. بااین‌حال باید توجه داشته باشید که ایجاد انگیزه برای شروع فرایند درمان و ادامه آن یکی از اقدامات اساسی است که باید توسط روانشناسان صورت بگیرد. علاوه بر این سایر اقدامات روانشناسان در درمان ترک اعتیاد عبارتند از:

  • آموزش مقاومت در برابر میل به مصرف مجدد مواد مخدر و شناسایی محرک‌هایی که باعث افزایش این میل می‌شوند.
  • بررسی آسیب‌های روانی که به دنبال اعتیاد برای فرد ایجاد شده و کمک به وی برای درمان آن‌ها
  • کمک به فرد برای ریشه‌یابی علل بروز اعتیاد و برطرف کردن آن‌ها
  • استفاده از جلسات گروه‌درمانی و آشنایی با افرادی که مانند فرد مراحل ترک اعتیاد را می‌گذرانند و هدفی مشترک با وی دارند.
  • ایجاد جلسات خانواده‌درمانی و کمک به فرد برای رفع مشکلات ارتباطی که به دنبال اعتیاد فرد بین او و اعضای خانواده پیش آمده است. برای دریافت مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید. 

[box type=”shadow”]
بیشتر بخوانید : ترک اعتیاد به کراک [/box]

 

سؤالات متداول

1. چه روش‌هایی برای تست اعتیاد به کراک وجود دارد؟

استفاده از نمونه ادرار، خون، بزاق و یا مو برای بررسی اعتیاد به کراک استفاده می‌شوند.

2. دقیق‌ترین تست برای سنجش اعتیاد به کراک کدام است؟

بررسی نمونه مو می‌تواند مصرف کراک را حتی تا چند ماه پیش از انجام آزمایش مشخص نماید اما با توجه به هزینه بالای این تست معمولاً از نمونه ادرار استفاده می‌شود.

3. آیا امکان منفی کردن عمدی آزمایش اعتیاد به کراک وجود دارد؟

بله، راه‌هایی ازجمله دست‌کاری نمونه و یا استفاده از برخی داروها وجود دارد اما در صورت شک مراکز انجام آزمایش می‌توان از تست‌های تکمیلی استفاده کرد که امکان تقلب در آن‌ها بسیار ضعیف است.

منبع: تست اعتیاد به کراک



:: برچسب‌ها: تست اعتیاد به کراک ,
:: بازدید از این مطلب : 420
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 27 خرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

درمان اعتیاد رفتاری امری است که کمتر جدی گرفته می شود. اعتیاد های رفتاری اکثرا در افراد به عنوان یک رفتار عادی تلقی می شود. از جمله این اعتیاد ها می توان به اعتیاد به کار یا ورزش، قمار، اینترنت و… اشاره داشت. اکثرا این اعتیاد های رفتاری نه تنها جدی نمی گیرند؛ آن را یک رفتار مثبت و مفید تلقی می کنند. با این حال این رفتارها می توانند آسیب های و مشکلات زیادی برای فرد به همراه داشته باشد. به همین دلیل بهتر است با مطالعه و یا کمک گرفتن از متخصصین روانشناسی اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید و همین‌طور برای درمان اعتیاد رفتاری در خود یا هریک از نزدیکان که با این مشکل درگیر است، اقدام نمایید.

منبع: درمان اعتیاد رفتاری

اعتیاد رفتاری و نشانه‌های آن

اعتیاد رفتاری به معنای میل و وسوسه‌ای ذهنی برای انجام رفتاری خاص است. این میل باعث حالتی اجبارگونه در فرد می‌شود و او توانایی مقاومت در برابر این خواسته را از دست خواهد داد. این اختلال معمولاً با نام اختلال کنترل تکانه نیز شناخته می‌شود و به این خاطر به آن نام اعتیاد رفتاری داده شده که درست مشابه اعتیاد به مواد مخدر، فرد در درون خود میل زائدالوصفی را به انجام این رفتار احساس کرده و توانایی مقابله با آن را نیز ندارد. همچنین درصورتی‌که از انجام رفتار موردنظر در فرد جلوگیری شود نشانه‌هایی مانند احساس تحریک‌پذیری و پرخاشگری و یا سردرگمی و اضطراب بروز پیدا خواهند کرد. اعتیاد رفتاری می‌تواند انواع مختلفی از رفتارها را شامل شود که ازجمله آن‌ها می‌توان اعتیاد به قمار، روابط جنسی، بازی‌های رایانه‌ای، خوردن و یا حتی اعتیاد به کار یا ورزش را نام برد.

از مهم‌ترین نشانه‌های اعتیاد رفتاری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

_ فرد زمان زیادی از روز را صرف انجام رفتاری خاص، فکر کردن یا برنامه‌ریزی برای آن و یا رها شدن از آثار منفی انجام آن کرده و به همین خاطر میزان بهره‌وری وی در سایر زمینه‌ها کاهش پیدا خواهد کرد.

_فرد برای اینکه احساس معمول بودن داشته باشد یا به‌عنوان راهی برای کنار آمدن با هیجانات و مسائل مختلف به این رفتار وابسته است.

_علی‌رغم مشکلات جسمی، روحی یا حتی آسیب‌های اجتماعی پیش‌آمده به خاطر این رفتار، آن را ادامه خواهد داد.

_فرد علی‌رغم تمایلی که به ترک این رفتار دارد توانایی متوقف کردن آن را نخواهد داشت.

_تلاش برای عادی نشان دادن وضعیت و انکار مشکلاتی که پیش‌آمده است.

[box type=”shadow”]
بیشتر بخوانید :  اعتیاد چیست [/box]

چرا باید به درمان اعتیاد رفتاری توجه کرد؟

اعتیاد رفتاری درست مانند هرگونه اختلال روانی دیگر مشکلاتی را در توانایی فرد برای کار و فعالیت مناسب در محیط ایجاد خواهد کرد. همان‌طور که در نشانه‌های این اختلال نیز مطرح شد، فرد زمان زیادی را صرف انجام رفتار موردنظر یا فکر کردن به آن خواهد کرد و طبیعتاً توانایی او برای انجام فعالیت‌های شغلی، تحصیلی یا حتی ارتباط با اطرافیان کاهش پیدا می‌کند. این موضوع یکی از دلایلی است که اهمیت توجه به درمان اعتیاد رفتاری را نشان می‌دهد. همچنین اعتیاد رفتاری باعث بروز مشکلات ثانویه‌ای نظیر آسیب‌های جسمی و روحی و یا حتی مشکلات مالی و قانونی خواهد شد که پیشگیری یا جلوگیری از تکرار مجدد این مسائل یکی دیگر از نکاتی است که اهمیت توجه به درمان‌های روان‌شناختی را نشان می‌دهد.

ناتوانی در کنترل میل به انجام رفتاری خاص یا احساس عذاب وجدانی که پس از انجام رفتار در فرد بروز پیدا می‌کند، باعث خواهد شد تا باور به توانمندی و کنترل فرد تحت تأثیر قرار گرفته و مشکلاتی نظیر کاهش اعتمادبه‌نفس و یا بروز بیماری‌های روحی همچون افسردگی را به دنبال بیاورد. علاوه بر آنچه گفته شد باید به این موضوع نیز توجه داشت که اعتیاد رفتاری باعث بروز آسیب‌هایی در اعضای خانواده فرد نیز خواهد شد. برای مثال کاهش ارتباط با عضوی که دچار این مشکل شده و یا درگیری‌های مالی و قانونی که به دنبال این بیماری برای فرد پیش خواهد آمد، می‌تواند سایر اعضای خانواده را نیز تحت تأثیر قرار داده و علاوه بر فرد آن‌ها را نیز نیازمند مراقبت‌های درمانی قرار دهد.

 

درمان اعتیاد رفتاری

با توجه به نوع اعتیاد رفتاری، شدت و همین‌طور شرایط زندگی انواع مختلفی از درمان‌ها را می‌توان به کار برد. ما نیز در ادامه به مهم‌ترین اقدامات درمانی که برای بهبود اعتیاد رفتاری انجام می‌گیرد اشاره خواهیم کرد:

1. روان‌درمانی

اولین و مهم‌ترین قدم برای درمان اعتیادهای رفتاری استفاده از جلسات روان‌درمانی فردی است. در طی این جلسات نوع و سابقه اختلال فرد و همین‌طور مشکلات ثانویه‌ای که به دنبال آن ایجاد شده است به‌دقت مشخص گردیده و سپس برای درمان آن‌ها برنامه‌ریزی‌های مربوطه صورت خواهد گرفت.

از مهم‌ترین اقدامات درمانی که در طی این جلسات صورت می‌گیرد این است که به فرد کمک خواهد شد تا محرک‌هایی که باعث افزایش میل وی به انجام رفتاری خاص می‌شوند را شناسایی کرده و سپس برای کنترل این وضعیت و مقاومت در برابر تکانه‌ها به وی آموزش داده می‌شود. همچنین در طی این جلسات درمانگر به دنبال ریشه‌یابی برای مشکل پیش‌آمده خواهد بود و پس از شناسایی ریشه‌های اصلی اختلال برای درمان آن‌ها تلاش خواهد کرد. علاوه بر آنچه گفته شد احتمال بروز مشکلات و بیماری‌های دیگر نظیر افسردگی، اضطراب یا حتی سوءمصرف مواد مخدر در کنار اعتیاد رفتاری وجود دارد و یکی از اهداف درمانی در چنین وضعیتی کمک به فرد برای بهبود این بیماری خواهد بود.

2. درمان اعتیاد رفتاری | دارودرمانی

چنانچه در طی جلسات روان‌درمانی، درمانگر به این نتیجه برسد که شدت اختلال بیش از آن است که فرد توانایی کنترل آن را داشته باشد، می‌تواند حداقل برای مدت کوتاهی از درمان‌های دارویی نیز در کنار جلسات مشاوره کمک بگیرد. با توجه به شدت اختلال و وضعیت بیمار احتمال دارد از داروهای مختلفی برای فرد استفاده شود اما بااین‌حال هدف تمامی این داروها کاهش تکانه‌ها یا امیال ناگهانی در مغز فرد خواهد بود.

3. گروه‌درمانی

گروه‌درمانی یکی از مفیدترین روش‌ها برای درمان اعتیاد رفتاری خواهد بود. در طی جلسات گروه‌درمانی فرد با بیمارانی آشنا خواهد شد که شرایط و البته اهدافی مشابه با او دارند. این موضوع می‌تواند بر انگیزه وی برای درمان تأثیر گذاشته و همین‌طور در استفاده از تجارب سایرین به او کمک خواهد کرد. علاوه بر این فرد متوجه خواهد شد که تنها او نیست که با این مشکل درگیر است و این می‌تواند تأثیر مثبتی بر اعتمادبه‌نفس و شرایط روحی وی داشته باشد.

4. خانواده‌درمانی

همان‌طور که گفته شد علاوه بر فردی که دچار اختلال اعتیاد رفتاری شده است خانواده وی نیز مشکلات بسیاری را متحمل خواهند شد. کاهش ارتباط با فرد، درگیری با مشکلات مالی، قانونی یا حتی مشکلات مربوط به سلامت که به دنبال رفتارهای فرد ایجاد می‌شود خانواده را نیز تحت تأثیر قرار خواهد داد و به همین خاطر اعضای خانواده نیز ازجمله افرادی هستند که نیاز به توجه بالینی دارند.

در کنار نیاز اعضای خانواده به توجه بالینی، خانواده‌درمانی با این هدف صورت می‌گیرد که اطلاعات اعضای خانواده را نسبت به این اختلال و نحوه رفتارشان افزایش دهد. وجود اختلالات رفتاری می‌تواند باعث بروز اختلافاتی در میان اعضای خانواده باشد و آن‌ها را نسبت به یکدیگر در موضعی نامناسب قرار دهد. در طی این جلسات برای بهبود این شرایط و اصلاح الگوی رفتاری با فرد نیز اقداماتی صورت خواهد گرفت.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه درمان اعتیاد رفتاری می‌توانید برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

 

سؤالات متداول

1.آیا اعتیادهای رفتاری قابل‌درمان هستند؟

بله؛ متخصصین روانشناسی می‌توانند راهکارهایی را برای کنترل میل به انجام مکرر یک رفتار به فرد آموزش دهند و همین‌طور با کمک به او برای حل مشکلات زیربنایی و بهبود ارتباط وی با خانواده احتمال عود مجدد بیماری را کاهش دهند.

2.آیا داروی خاصی برای درمان اعتیاد رفتاری وجود دارد؟

درصورتی‌که روانشناس احساس کند شدت بیماری به‌اندازه‌ای است که فرد قادر به کنترل آن نخواهد بود احتمالا از دارو درمانی هم کمک می‌گیرد. در این صورت متخصصین روان‌پزشکی با توجه به سابقه بیماری فرد و وضعیت فعلی وی از برخی داروها استفاده خواهند کرد.

3.بهترین درمان برای بهبود اعتیاد رفتاری کدام است؟

برنامه درمانی معمولاً با توجه به وضعیت فرد و شرایط و امکانات موجود تهیه می‌شود. بااین‌حال اولین قدم، استفاده از جلسات روان‌درمانی فردی است و در کنار آن می‌توان از گروه‌درمانی نیز استفاده کرد.

منبع: درمان اعتیاد رفتاری



:: برچسب‌ها: درمان اعتیاد رفتاری ,
:: بازدید از این مطلب : 436
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 27 خرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

اعتیاد به حشیش مسئله ای است که بسیاری از خانواده ها را درگیر خود کرده است. حشیش یک ماده مخدر است که بیشتر در میان نوجوانان و جوانان رواج دارد. و به دلیل احساس ارامش و سرخوشی که در فرد ایجاد می کند فرد را به مصرف مجدد سوق می دهد. طبق آمار، اکثریت معتادان به حشیش در گوره سنی 18 تا 30 سال قرار دارند و این به آن معناست که والدین باید توجه خاصی به فرزندانشان داشته باشند. در صورتی که یکی از نزدیکان شما اعتیاد به حشیش دارد، بهتر است هر چه سریعتر با یک متخصص ترک اعتیاد مشورت کنید و نحوه برخورد صحیح و درمان آن را بیاموزید. برای کسب اطلاعات بیشتر توصیه می کنیم مقاله اعتیاد چیست و از کجا بفهمیم یک نفر معتاد است را مطالعه نمایید.

منبع: حشیش

حشیش

حشیش نام یکی از انواع مواد مخدر طبیعی است که از شیره یا صمغ گیاه شاهدانه به دست می‌آید و به دلیل توانایی بالایی که در ایجاد توهم دارد، در گروه مواد توهم‌زا قرار می‌گیرد. مواد توهم‌زا یا کانابیس­‌ها دسته‌ای از مواد اعتیادآور را تشکیل می‌دهند که شاخص‌ترین آن‌ها حشیش، ماری‌جوانا و گل هستند. بااین‌حال در میان این گروه از مواد مخدر، حشیش نسبت به سایرین قدرت اعتیادآوری بیشتری داشته و مصرف آن برای چند بار می‌تواند باعث ایجاد وابستگی دائمی به این ماده مخدر شود.

اصلی‌ترین و درعین‌حال رایج‌ترین شیوه مصرف حشیش تدخین یا دود کردن آن است. در این روش حشیش را با توتون سیگار مخلوط کرده و داخل کاغذی می‌پیچند و سپس دود ناشی از سوختن آن را از طریق استنشاق وارد ریه‌ها و جریان خون می‌کنند. به همین خاطر در این روش نشانه‌ها با سرعت بالاتری آشکار می‌شوند. از دیگر روش‌های استفاده از این ماده مخدر خوردن آن است که برای این کار آن را همراه با مواد غذایی مثل نوشابه یا کیک استفاده می‌کنند.

[box type=”shadow”]
بیشتر بخوانید : کانابیس چیست [/box]

 

نشانه‌های مصرف حشیش

چطور می‌توان متوجه شد که فردی حشیش مصرف کرده است؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت استفاده از این ماده باعث بروز نشانه‌هایی در رفتار و وضعیت فیزیولوژیک فرد می‌شود که با مشاهده آن‌ها می‌توانید به مصرف حشیش توسط فرد پی ببرید. بااین‌حال به این نکته توجه داشته باشید که بروز این نشانه‌ها می‌تواند تحت تأثیر عوامل مختلفی ازجمله میزان مصرف حشیش، سابقه مصرف، شیوه مصرف و یا بسیاری از مسائل دیگر قرار بگیرد. به همین خاطر تشخیص دقیق سوءمصرف حشیش باید توسط متخصصین حوزه اعتیاد صورت بگیرد. این نشانه‌ها صرفاً می‌توانند به‌عنوان زنگ خطری برای شما باشند که خبر از احتمال اعتیاد به حشیش در فردی می‌دهند. ازجمله مهم‌ترین نشانه‌های مصرف حشیش می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

_احساس آرامش و خوشحالی

_صمیمیت بیش‌ازحد با دیگران که به‌طور کلی جزء شخصیت فرد نیست

_خنده‌های بی‌دلیل و شادی که با حالت معمول فرد تفاوت دارد

_قرمز شدن چشم‌ها

_خیره شدن طولانی‌مدت به یک نقطه

_ بدبینی و شکاکیت

_ پرخاشگری

_افزایش اشتها

_کند شدن گذر زمان

[box type=”shadow”]
بیشتر بخوانید : تست حشیش [/box]

 

علائم اعتیاد به حشیش

علائم گفته شده در بالا می‌توانند تا حدودی نشان‌دهنده اعتیاد به حشیش باشند. روانشناسان معتقدند که وجود نشانه‌های بالا به همراه سه نشانه دیگر که به آن‌ها مثلث اعتیاد گفته می‌شود نشان‌دهنده اعتیاد فرد به حشیش هستند. اگر این سه نشانه در شما یا در یکی از نزدیکانتان وجود دارد بهتر است برای آشنایی با راهکارهای ترک اعتیاد به حشیش با یک متخصص درزمینهٔ اعتیاد به مواد مخدر صحبت کنید. برای اطمینان نیز می توانید از تست اعتیاد به حشیش استفاده کنید. این سه نشانه عبارتند از:

1. بالا بردن تدریجی مقدار مصرف

با گذشت مدتی از سوءمصرف حشیش فرد متوجه خواهد شد که دیگر با مصرف این ماده به‌اندازه سابق، احساس لذت نمی‌کند و به همین خاطر مجبور است که میزان مصرف را به‌صورت تدریجی بالا ببرد تا به احساس لذت سابق دست پیدا کند. این موضوع که از آن به‌عنوان تحمل دارویی صحبت می‌شود به این معناست که در روند طبیعی بدن فرد تغییراتی ایجاد شده و نسبت به دوز قبلی دارو مقاوم شده است.

2. نشانه‌های ترک

درصورتی‌که فرد به‌طور ناگهانی مصرف حشیش را قطع کند و یا میزان مصرف را کاهش دهد، علائم ناخوشایند جسمی و روانی را تجربه خواهد کرد که به آن‌ها نشانه‌های ترک گفته می‌شود. بروز این نشانه‌ها یکی از دلایل سخت شدن ترک اعتیاد برای مصرف‌کنندگان است زیرا آن‌ها برای فرار از این علائم ناخوشایند به مصرف مداوم ماده مخدر روی می‌آورند. برخی از نشانه‌های ترک حشیش عبارتند از:

_احساس اضطراب و بی‌قراری

_سردرد

_اختلالات خواب

_دردهای عضلانی

3. رفتارهای دارو­جویی

رفتارهای دارو­جویی به این امر اشاره دارد که معتادان به حشیش معمولاً زمان زیادی را صرف پیدا کردن و استفاده از این ماده مخدر می‌کنند. این موضوع باعث خواهد شد که فرد از بسیاری از جنبه‌های دیگر زندگی عقب مانده و دچار مشکلاتی نظیر افت تحصیلی یا از دست دادن شغل بشود.

[box type=”shadow”]
بیشتر بخوانید : انواع مواد اعتیاد آور [/box]

 

عوارض اعتیاد به حشیش

استفاده از ماده مخدر حشیش علاوه بر احساس خوشایندی که در فرد ایجاد می‌کند عوارض سوئی را نیز به همراه خواهد داشت؛ برخی از این علائم با مصرف حشیش و بدون ایجاد فاصله زمانی چندانی بروز پیدا می‌کنند و برخی دیگر درصورت استفاده طولانی‌مدت ایجاد خواهد شد. عوارض مصرف حشیش در کوتاه‌مدت عبارتند از:

_اختلالات جنسی

_اختلال در خواب

_ضعف تمرکز

_احتمال وجود توهم و بدبینی

_احتمال وجود پرخاشگری یا اضطراب

همچنین عوارض استفاده بلندمدت از حشیش عبارتند از:

_افزایش احتمال ابتلا به سرطان ریه به دلیل استنشاق دود هیدروکربن در هر بار مصرف حشیش از راه تدخین

_ضعف در سیستم ایمنی بدن

_تشنج

_افزایش احتمال بروز آسیب‌های ژنتیکی و مادرزادی در فرزندان

_اعتیاد به حشیش یا هر ماده مخدر دیگری علاوه بر عوارض جسمانی می‌تواند موقعیت شغلی، تحصیلی و خانوادگی شما را نیز تحت تأثیر خود قرار دهد.

 

درمان اعتیاد به حشیش

به‌طور کلی برای درمان اعتیاد به هر نوع ماده مخدر باید دو گروه از درمان‌های فیزیولوژیک و روان‌شناختی در کنار یکدیگر انجام گیرد. این موضوع به‌ویژه در ارتباط با حشیش که در دسته مواد توهم‌زا قرار دارد اهمیتی دوچندان پیدا می‌کند. با توجه به تاثیری که حشیش و سایر مواد توهم‌زا در سلامت روان فرد باقی می‌گذارند، مشاوره با متخصصین سلامت روان در حین ترک اعتیاد به حشیش اهمیت بالایی دارد. در چنین مواردی به جای اقدامات خودسرانه حتما مشاوره ترک اعتیاد دریافت کنید.

همانطور که می‌دانید اولین قدم برای درمان اعتیاد به هر نوع ماده مخدر استفاده از جلسات سم‌زدایی و از بین بردن وابستگی جسمی به ماده مخدر است. بااین‌حال برخلاف تصور بسیاری از افراد درمان اعتیاد به مواد مخدر در این مرحله پایان نمی‌یابد و استفاده از جلسات روانشناسی برای جلوگیری از شروع مصرف مجدد و همین طور بررسی سلامت روان فرد اهمیت بسیاری دارد. جهت شروع درمان و ترک حشیش کلیک کنید.

 

تاثیر جلسات بازپروری در ترک اعتیاد به حشیش

  • کمک به فرد برای شناسایی موقعیت‌هایی که در آن‌ها وسوسه استفاده مجدد از مواد مخدر افزایش پیدا می‌کند و آموزش راهکارهایی برای دوری از این موقعیت‌ها یا مقاومت در برابر وسوسه‌های روانی مصرف مجدد
  • کمک به بیمار برای بهبود شرایط زندگی و مشکلاتی که به دلیل اعتیاد به مواد مخدر در جریان زندگی ایجاد شده (مثل از دست دادن زندگی مشترک، از بین رفتن رابطه با فرزندان، از دست دادن شغل و…)
  • ریشه‌یابی دلایل بروز اعتیاد (مثل ضعف در اعتمادبه‌نفس یا ناتوانی در مخالفت با دوستان) و کمک به فرد برای از بین بردن این دلایل به شیوه مناسب.
  • استفاده از جلسات خانواده درمانی برای بررسی وضعیت سلامت اعضای خانواده و کمک به آنان برای پشت سر گذاشتن مشکلات پیش آمده به دلیل اعتیاد یکی از اعضا
  • بررسی آسیب‌هایی که به دلیل استفاده از ماده مخدر در سلامت روان و مغز فرد ایجاد شده و تلاش برای بهبودی آن‌ها
  • استفاده از جلسات گروه درمانی؛ این جلسات به فرد کمک می‌کند با افرادی آشنا شود که شرایطی مشابه و همچنین هدفی مشترک با وی دارند. برای درمان و ترک اعتیاد کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

سؤالات متداول

1.از کجا بفهمیم یک نفر حشیش مصرف کرده؟

استفاده از حشیش نشانه‌هایی را در رفتار فرد باقی می‌گذارد که از جمله آن‌ها می‌توان به احساس آرامش و سرخوشی، سرخی چشم‌ها و یا افزایش اشتها اشاره کرد.

2.استفاده از جلسات بازپروری در درمان اعتیاد به حشیش چه اهمیتی دارد؟

هدف این جلسات در حالت کلی این است که از مصرف مجدد ماده مخدر توسط فرد جلوگیری کند.

3.نشانه‌های وابستگی بدنی به حشیش چیست؟

افرادی که به این ماده مخدر اعتیاد دارند درصورتی‌که به طور ناگهانی مصرف آن را قطع کرده و یا کاهش دهند نشانه‌هایی مثل درد عضلانی، سردرد، تعریق و یا بیقراری و اضطراب را تجربه خواهند کرد.

منبع: حشیش



:: برچسب‌ها: حشیش ,
:: بازدید از این مطلب : 452
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 26 خرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

هوش هیجانی کودک یا هوش عاطفی به معنی شناخت و مدیریت عواطف و هیجانات است. در مواقع هوش هیجانی بیان کننده هیجانات فرد و درک هیجانات دیگران است. در نتیجه آشنایی با هوش هیجانی و نحوه افزایش هوش هیجانی از ابتدای کودکی اهمیت زیادی دارد چرا که مولفه های هوش هیجانی در دوران کودک راحت تر پرورش پیدا می کنن و فرد در دوران بعدی زندگی مشکلات کمتری را در ارتباط با بیان هیجانات و درک هیجانات دیگران را تجربه می کند و تعاملات موفق و موثرتری برقراری می کند. برای برآورد هوش فرزندتان می‌توانید خدمات استعدادیابی کودکان استفاده نمایید.

منبع: هوش هیجانی کودکان را چطور افزایش دهیم؟

هوش هیجانی کودکان چیست؟

به زبان ساده می‌توان هوش هیجانی (EQ) را توانایی شناسایی، مدیریت و درک هیجانات خود و دیگران تعریف کرد. به عبارتی فرد به راحتی می‌تواند هیجانات و عواطف تجربه شده خود و دیگران را نظاره و مدیریت کند. هوش هیجانی مفهوم پرکاربردی است که مجموعه گسترده‌ای از مهارت‌ها و خصوصیات فردی را شامل می‌شود و دارای 4 مؤلفه اصلی است که شامل: ادراک و شناسایی هیجانات، استفاده صحیح و مناسب از هیجانات، درک هیجانات در خود و دیگری، مدیریت و تنظیم هیجانات می‌باشد. برای آشنایی با انواع هوش کودک کلیک کنید.

اهمیت پرورش هوش هیجانی کودک

هوش هیجانی کودک از همان ابتدای تولد وجود دارد. همانطور که بهره هوشی هر کودک تحت تاثیر عوامل مختلف قرار دارد و هر کودک دارای هوشبهر متفاوتی است، هوش هیجانی هم از این قاعده مستثنی نیست.

بنابراین هر کودک با هوش هیجانی منحصر به خودش متولد می‌شود. هوش هیجانی در فعالیت‌های مختلفی نظیر ارتباط با دیگران، مهارت‌های کلامی، اجتماعی، حل مشکلات و تعارضات، سلامت روان و جسم و… تاثیر می‌گذارد. هوش هیجانی بالا باعث می‌شود تا کودک هیجان و عواطف خود و دیگران را درک کند و نزد همسالانش صمیمیت بیشتری داشته باشد. صحبت‌ها و نقطه نظرات دیگران را بهتر بفهمد و بهتر ارتباط برقرار کند، همین مسئله باعث می‌شود تا کودک در بین همسالانش محبوب‌تر و دوست داشتنی‌تر باشد.  در نتیجه پرورش هوش هیجانی کودک می‌تواند عامل موثری در جهت موفقیت و سلامت فرزند در کودکی و حتی در سال‌های بعد زندگی فرد باشد.

ویژگی‌های کودکان با هوش هیجانی بالا

کودکان با هوش هیجانی بالا ویژگی‌هایی دارند که آن‌ها را از سایر کودکان متمایز می‌کند که از جمله این ویژگی‌ها می‌توان به توانایی بیان احساسات و سرکوب نکردن آن‌ها، توانایی تشخیص هیجانات دیگران، توانایی همدلی بالا، مدیریت هیجانات و… اشاره کرد.

روش‌های پرورش و افزایش هوش هیجانی کودکان

آموزش مهارت حل مسئله

آموزش مهارت حل مسئله از جمله عوامل تاثیرگذار در تقویت هوش هیجانی کودک است. زیرا کودکی که مهارت حل مسئلی بهتری دارد یاد می‌گیرد که در موقعیت‌های مختلف و دشوار مانند تعارض در هنگام بازی در بین همسالان، به جای انجام اعمال پرخاشگرانه و لجبازانه، وضعیت را مدیریت کند و با صحبت کردن و گفتگو مشکل را حل کند.

اجازه ابراز وجود به کودک

والدین باید به جای سرکوب کردن هیجانات و عواطف کودک و همچنین بی‌اهمیت نشان دادن آن‌ها، احساسات و عواطف فرزند خود را بپذیرند و اجازه دهند که فرزند به راحتی احساساتش را بروز دهد. زیرا بروز دادن هیجانات در موقعیت‌های مختلف باعث می‌شود تا کودک هیجانات خودش را بهتر بشناسد و بر اساس بازخوردی که از دیگران می‌گیرد متوجه می‌شود که ابراز هیجان چه هیجانی در چه موقعیتی مناسب یا نامناسب است. در نتیجه سرکوب کردن هیجانات کودک فقط باعث می‌شود کودک آزرده خاطر و به اصطلاح سرخورده شود. آموزش دادن به کودک برای ابراز وجود و شناسایی هیجانات خودش و دیگران راهی برای افزایش هوش هیجانی کودک محسوب می‌شود.

همدلی با کودک

هنگامی که با کودک خود در هنگام ناراحتی همدلی می‌کنید باعث ایجاد احساس خوب و تسکین ناراحتی در او می‌شود. کودکان به مرور زمان یاد می‌گیرند که همدلی کردن و درک هیجانات دیگران توسط خودشان باعث ایجاد احساس خوب در سایر افراد می‌شود. همدلی کردن به معنای تایید یا موافقت با خواسته یا نظر فرد نیست، بلکه نشان دهنده آن است که کودک را درک کرده‌اید و از زاویه او به این ماجرا نگاه می‌کنید. در نتیجه اگر می‌خواهید که فرزندی با هوش هیجانی بالا داشته باشید هیچگاه هیجاناتش را سرزنش نکنید، بلکه به او نشان دهید که هیجانش را درک می‌کنید.

آموزش از طریق بازی

بهترین شیوه برای آموزش هر ویژگی یا توانایی برای کودکان، آموزش از طریق بازی است. به عبارتی کودکان بهترین آموزش‌ها را از طریق بازی دریافت می‌کنند. بازی از طریق نمایش‌های عروسکی، بازی‌های دسته جمعی، یا بازی‌هایی که برانگیزاننده هیجانات کودک هستند می‌تواند فرصت خوبی برای آموزش شناسایی، ابراز و درک هیجانات خود و دیگران به کودک باشد. برای دریافت آموزش‌های بیشتر در ارتباط با افزایش هوش هیجانی می‌توانید از روانشناس کودکان کمک بگیرید.

یادگیری مشاهده‌ای

کودکان بیشتر توانایی‌ها و مهارت‌های خود را از طریق مشاهده الگوهای خود یاد می‌گیرند. بهترین شیوه برای افزایش مهارت و هوش هیجانی کودک این است که خودتان این ویژگی را داشته باشید. والدین می‌توانند هیجانات‌شان را ابراز کنند و در ارتباط با آن‌ها با فرزند خود و دیگران صحبت کنند. این عمل والدین باعث می‌شود تا کودک به مرور بتواند هیجانات دیگران را درک کند و اتباط صمیمانه‌ای با دیگران برقرار کند. در صورتی که می‌خواهید این هوش فرزندتان را افزایش دهید، مشاوره کودک دریافت کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه نوزاد و کودک می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02166419012 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی آواژه تماس حاصل نمایید.

 

سوالات متداول

آیا هوش هیجانی کودکان قابل پرورش و افزایش است؟

هوش هیجانی مانند هر توانمندی و مهارت کودک قابل پرورش و افزایش است. با این حال هر کودکی با یک ظرفیت زیستی به دنیا می‌آید که از طریق آموزش می‌توان این ویژگی را تا حد زیادی پرورش و افزایش داد. در مجموع باید در نظر داشت که هوش هیجانی تحت تاثیر عوامل زیستی، روانی و اجتماعی مختلف قرار دارد و هر یک از این عوامل در افزایش هوش هیجانی نقش دارند.

منبع: هوش هیجانی کودکان را چطور افزایش دهیم؟



:: برچسب‌ها: هوش هیجانی کودکان را چطور افزایش دهیم؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 487
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : پنج شنبه 26 خرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

آیا ترک اعتیاد در خانه ممکن است؟ کمپ ها و مراکز درمانی مختلف برای ترک اعتیاد وجود دارد ولی برخی از افراد تمایل به ترک اعتیاد در منزل دارند. انها فکر می کنند گذشتن از مسیر سخت ترک اعتیاد در خانه برای آنها راحت تر است. چرا که دریافت  حمایت از اعضای خانواده و حضور در یک محیط امن مسیر ترک اعتیاد را برای آنها راحت تر می کند. برخی دیگر به خاطر هزینه های موجود در کمپ های ترک اعتیاد و مراکز درمانی حاضر به حضور در این مکان ها نیستد. به هر دلیل اگر تصمیم ترک اعتیاد در خانه را دارید توصیه می کنیم قبل از هر اقدامی حتما از یک متخصص ترک اعتیاد مشاوره بگیرید و از انجام هر اقدامی به صورت خودسرانه دوری نمایید. توصیه می کنیم مقالات اعتیاد چیست و تست اعتیاد را مطالعه نمایید. 

بیشتر بخوانید :   علائم اعتیاد 

منبع: ترک اعتیاد در خانه

آیا می‌توان اعتیاد را در خانه ترک کرد؟

به طور کلی اعتیاد یک مسئله بسیار جدی است که بسته به مدت زمان، نوع و میزان مصرف می‌تواند آسیب‌های جسمانی و روانی شدیدی به فرد وارد کند و هرگونه تصمیم خودسرانه برای ترک مصرف مواد در خانه می‌تواند آثار جبران ناپذیری به وجود آورد و شرایط را بسیار بدتر کند به طوری که حتی ممکن است منجر به مرگ فرد مصرف کنند شود. در مجموع توصیه می‌شود برای ترک اعتیاد حتما تحت نظارت یک پزشک و یا روانشناس متخصص در زمینه اعتیاد عمل کنید. برخی افراد به دلیل تجربه‌های ناموفق ترک اعتیاد درخانه دچار مشکلات روانی بیشتری از جمله افسردگی و ناامیدی می‌شوند. 

مهم‌ترین نکته‌ ای که برای عدم ترک در خانه وجود دارد این است که ترک مواد مخدر علاوه بر وابستگی جسمانی، وابستگی روانی هم به وجود می‌آورد که به مراتب می‌تواند اثرات جدی و زیان بارتری برای فرد به وجود بیاورد. برای ترک هر یک از انواع مواد مخدر روش‌ها و راهکارهای متفاوتی وجود دارد که باید توسط متخصص مورد نظر ارائه شود. به طور کلی ترک اعتیاد درخانه و خصوصاً بدون نظارت متخصص تحت هیچ شرایطی توصیه نمی‌شود.

بیشتر بخوانید : ترک اعتیاد

 

ترک اعتیاد در خانه تحت نظارت متخصص

 همانطور که گفته شد ترک در خانه بدون نظارت متخصص، کار صحیحی نیست. با این حال برخی افراد به دلیل شرایط خاص تصمیم می‌گیرند تحت نظارت پزشک و روانشناس ترک اعتیاد را در خانه انجام دهند. توصیه‌هایی در ارتباط با این موضوع وجود دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌شود:

1. نوشیدنی‌های مفید برای ترک اعتیاد در خانه

یکی از مهم‌ترین نوشیدنی‌های مفید برای ترک اعتیاد آب فراوان است. در طول روز فرد باید به مقدار کافی از آب استفاده کند. نوشیدنی‌های سالم مثل آب میوه‌های طبیعی که دارای ویتامین سی هستند نقش بسزایی در ترک اعتیاد دارند.

2. غذاهای مفید برای ترک در خانه

برنامه غذایی درست و مقوی در ترک اعتیاد نقش بسیار مهمی دارد. به جای استفاده از قند‌های مصنوعی باید از رژیم غذایی فیبردار که شامل غلات سبوس‌دار، میوه‌های تازه و سبزیجات می‌شود استفاده نمود. پروتئین‌ها نیز نقش کلیدی در بهبود ترک اعتیاد دارند.

3. بالا بردن انگیزه فرد برای ترک اعتیاد در خانه

هرگاه موفق به غلبه بر یکی از هوس‌های مصرف خود شدید، به طریقی به خودتان هدیه دهید. همیشه انگیزه و علت اصلی ترک اعتیاد خود را پیش رو داشته باشید و به آن فکر کنید. چیز‌هایی را که می‌توان در دهان گذاشت و دهان را مشغول کرد، دم دست بگذارید مثلا آدامس و خلال دندان می‌تواند به شما کمک کند.

اگر قبلا در ترک اعتیاد مشکل داشته‌اید درباره جویدن آدامس نیکوتین دار، استفاده از برچسب‌های نیکوتین دار، اسپری‌های بینی، مواد استنشاقی یا قرص برای ترک اعتیاد درخانه با پزشک مشورت کنید. زمان بیشتری را در اماکن عمومی مثل کتابخانه‌ها و سینما‌ها صرف کنید. یک ورزش جدید، برنامه تمرینی، سرگرمی یا تعهد سازمانی انتخاب کنید. این کارها به برهم خوردن روال زندگی شما و جدا شدن از مواد کمک می‌کند. مواد را در مکانی قرار دهید که دسترسی به آن سخت باشد و مصرف آن را نامطلوب‌تر و سخت تر کند.

تأخیر درمصرف مواد در تجدید نظر برای مصرف آن به شما کمک می‌کند. با افکار منفی مبارزه کنید و مثبت‌اندیش و قوی باشید. در صورتی که دچار لغزش شدید و یک بار مصرف کردید از خود ناامید نشوید. به خودتان بگویید که من مصمم به ترک هستم و با تفکر مثبت و بررسی مجدد دلایل ترک، بار دیگر برنامه ترک اعتیاد را شروع کنید. 

 

4. راه های کسب آرامش در فرایند ترک

  • در یک مکان راحت دراز بکشید و خود را رها کنید.
  • چشم‌های خود را به آرامی ببنید و چند نفس عمیق بکشید.
  • کشیدن دست‌ها و پا ها برای چند ثانیه؛ عضلات خود را رها کنید.
  • به تجربه‌های خوشایند و مناظر دل پذیر فکر کنید.
  • ورزش کردن‌ و قدم زدن در طبیعت سرسبز بسیار مفید است.
  • حمایت اجتماعی کسب کنید مثل تماس با دوستان‌، صحبت با افراد فامیل در مورد ترک اعتیاد و….
  • اجتناب از موقعیت‌های خطر آفرین مثل حضور در میهمانی افراد سیگاری و یا هر ماده مخدر دیگر که مصرف می‌شود به ویژه در اوایل دوره ترک اعتیاد ضروری است.

در نهایت به یاد داشته باشید که ترک اعتیاد درخانه برای همه افراد توصیه نمی‌شود، اگر در شرایطی خاصی قرار دارید و تنها گزینه انتخابی شما ترک در خانه است، حتما تحت نظارت پزشک و روانشناس متخصص در زمینه اعتیاد عمل کنید.

بیشتر بخوانید : علائم خماری

 

ترک خودسرانه اعتیاد در خانه 

درسته شروع مصرف و خیلی اوقات تغییر مواد بدون دریافت راهنمایی از یک متخصص اتفاق افتاده، اما نکته ای که در ترک مواد اهمیت داره، تعادل بدن است. شما به مرور زمان با بالا بردن دوز و یا برنامه مصرف‌تان به هر نحوی تعادل شیمیایی بدن‌تان را تحت تاثیر قرار داده‌اید. خیلی اوقات حتی ماده مصرفی با آنچه که تصور می کنید متفاوت است، پس نمی توانید بدون در نظر گرفتن عوارض و آثار هر دارویی آن را خودسرانه ترک کنید. از این رو توصیه می کنیم اگر قصد ترک دارید، به هیچ عنوان بدون مشورت با متخصص دست به انجام این کار نزنید. با کلیک بر هر کدام از آیتم های زیر می توانید با جوانب مختلف ترک در خانه آشنا شوید. 

ترک اعتیاد متادون در خانه

ترک اعتیاد به تریاک درخانه

ترک اعتیاد به کوکائین در خانه

ترک اعتیاد به حشیش در خانه

ترک اعتیاد به شیشه در خانه

 

نکات مهم ترک اعتیاد در خانه

اگر به هر دلیلی به مصرف مواد مخدر اعتیاد دارد اکنون وقت آن است که گامی به سمت ترک این عادت بردارید. شما می‌توانید برنامه‌ای را برای کنار گذاشتن ترک اعتیاد خود تهیه کنید. اولین گام ترک‌اعتیاد در خانه، مشخص کردن این موضوع است که چرا می‌خواهید ترک کنید. دلایل خود را روی یک برگه کاغذ بنویسید. بعد از آماده کردن این لیست، یک کپی از آن را همراه خود داشته باشید. آن را به خاطر بسپارید و هر زمان که وسوسه شدید به دلایل ترک آن فکر کنید. یک روز را برای ترک اعتیاد خود انتخاب کرده و قرارداد تغییر رفتار را امضا کنید و از یک دوست و عضو خانواده بخواهید تا آن را امضا کند. 

فهرستی از موارد خوبی که با مصرف نکردن مواد به دست آورده‌اید تهیه کنید و همراه خود داشته باشید و هر وقت که احساس اضطرار به مصرف داشتید به آن نگاهی بیندازید. ترک‌اعتیاد در خانه ساده نیست. می‌توانید از منابع، کتاب، جزوات و راهنمای ترک اعتیاد که در سایت وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی وجود دارد استفاده کنید. کمک گرفتن از مشاوره ترک اعتیاد می‌تواند در این زمینه به شما کمک کند. برای دریافت مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه ترک اعتیاد در خانه می‌توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره  02166419012 تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

آیا ترک در خانه ممکن است؟

ترک اعتیاد یک کار تخصصی است که باید تحت نظارت پزشک و روانشناس انجام گیرد. در غیر این صورت ترک بسیار خطرناک خواهد شد و عواقب جبران ناپذیری را به بار می‌آورد.

منبع: ترک اعتیاد در خانه



:: برچسب‌ها: ترک اعتیاد در خانه ,
:: بازدید از این مطلب : 481
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : پنج شنبه 26 خرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

کودکان باهوش نیازمند دریافت آموزش های خاصی هستند. هوش را می توان با توجه به ویژگی های سنی، شخصیتی، رشد شناختی، عاطفی و جسمانی در کودک شناسایی کرد. همواره کودکانی هستند که نسبت به همسالان خود مسائل و چالش ها را به کشل متفاوت تری حل می کنند. هر والدی دوست دار فرزند باهوش داشته باشد. یک کودک باهوش معمولا نشانه هایی دارد که شناخت این ویژگی ها کلید اساسی در جهت توسعه و پیشرفت کودک محسوب می شود. از این جهت آشنایی با نشانه های شناسایی و ویژگی های یک کودک باهوش برای خانواده ها ضروری به نظر می رشد. برای شناسایی و استعدادیابی کودک خود کلیک کنید. 

منبع: کودک باهوش را چطور شناسایی کنیم

کودک و بچه های باهوش را چطور بشناسیم؟

تاکنون روانشناسان به تعریف واحد و مشخصی در ارتباط با هوش دست پیدا نکرده‌اند و هر روانشناسی با توجه رویکرد و نظری که دارد تعریف متفاوتی را بیان کرده است. با این حال جامع‌ترین تعریفی که اکثر متخصصین با آن موافق هستند توانایی سازگاری فرد با محیط است. به عبارتی کودک هرچقدر بیشتر بتواند با محیطش سازگار شود از هوش بیشتری برخوردار است.  

برخی دیگر از روانشناسان به مجموعه توانایی‌ها و مهارت کودک توجه دارند. از این جهت یک نمره هوش کلی یا همان IQ را برای کودک در نظر می‌گیرند و برای سایر مهارت‌ها و توانایی‌های کودک نمره جداگانه در نظر می‌گیرند. بنابراین به طور کلی می‌توان گفت نمره هوش آن چیزی است که یک آزمون معتبر هوش اندازه می‌گیرد. از جمله معتبرترین آزمون‌های هوش می‌توان به آزمون هوش وکسلر یا آزمون گاردنر اشاره کرد. نمره هوش کودک می‌تواند امکان موفقیت‌های بعدی فرد در زندگی را پیش بینی کند. بیشترین و موفق‌ترین پیش‌بین آزمون‌های هوش در ارتباط با پیشرفت تحصیلی است. به طور کلی می‌توان گفت کسانی که نمره هوشی بالاتری دارند موفقیت تحصیلی بیشتری به دست می‌آورند.

نمره هوشی می‌تواند راهی برای شناسایی و تمایز بین کودک باهوش، کودک عادی و کودک با هوش کم باشد. به عنوان مثال کودکان عادی هوشبهری بین  90 تا 109 دارند، کودکان با بهره هوشی بالا نمره‌ای بیش از 110 و کودکان با توانایی هوشی کم نمره پایین 79 می‌گیرند.  پیشنهاد می‌شود مقاله هوش کودک را هم بخوانید.

ویژگی ها و نشانه های کودک باهوش

کودکان باهوش نسبت به سایر همسالان خود توانایی‌ها و ویژگی‌هایی دارند که آن‌ها را از سایر کودکان متمایز می‌کند. از جمله این ویژگی‌ها می‌توان به حافظه قوی، مهارت کلامی بالا، استدلال ریاضی بالا، کنجکاو بودن، خلاقیت بالا، حل مسئله خوب، فهم مطالب پیچیده و… اشاره کرد. برای کشف استعداد کودکان کلیک کنید.

حافظه قوی

یکی از ویژگی‌های اصلی کودکان تیزهوش حافظه قوی آن‌هاست. حافظه تنها به حفظ مطالب و یادآوردی اطلاعات گذشته محدود نمی‌شود. حافظه کارکردها و انواع مختلفی دارد که می‌تواند در یادگیری و حل مسائل مختلف به کودک کمک کند. از جمله حافظه‌های مختلف می‌توان به حافظه فضایی، حافظه ریاضی، حافظه کوتاه مدت، حافظه بلند مدت و… اشاره کرد. به عبارتی می‌توان گفت تمام آموزش‌ها و کاربرد آن‌ها در زندگی و شیوه رفتار فرد در محیط‌های مختلف و… تحت تاثیر حافظه قرار دارد.

مهارت‌های کلامی بالا

این کودکان به دلیل حافظه قوی و سایر کارکردهای شناختی مهارت ارتباطی و کلامی بالایی دارند. زبان تحت تاثیر چهار کارکرد اصلی گفتن، شنیدن، خواندن و نوشتن قرار دارد، این کودکان معمولاً این فرایند‌ها و کارکردها را سریع‌تر از همسالان خود یاد می‌گیرند و در نتیجه بهتر می‌توانند با افراد دیگر ارتباط برقرار کنند. در نتیجه مهارت‌های کلامی بالا و درک دیدگاه‌های طرف مقابل باعث می‌شود تا به نسبت سایر همسالان راحت‌تر بتواند با بزرگسال‌ها صحبت و معاشرت داشته باشد.

کنجکاوی و خلاقیت بالا

کنجکاو بودن و خلاقیت بالا از دیگر ویژگی‌هایی است که می‌توان کودک باهوش را با آن‌ها شناسایی کرد. اما داشتن هوش بالا لزوماً به معنی خلاق بودن فرد نیست. خلاقیت تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد که یکی از تاثیرگذارترین این عوامل، هوش بالا است. کنجکاو بودن کودک نشان دهنده اهمیت فرد به یادگیری مطالب مختلف است و این مسئله باعث می‌شود تا کودک به طور مداوم به یادگیری علاقه داشته باشد.

استدلال ریاضی بالا

عمدتاً کودکان باهوش مهارت‌های ریاضی بالایی دارند و نسبت به سایر همسالان سرعت محاسبه و هوش ریاضی بیشتری دارند.

حل مسئله

ویژگی منحصر به فرد دیگر کودکان باهوش توانایی آن‌ها در حل مسائل و پیدا کردن راه حل است. کودک باهوش نسبت به سایر کودکان مهارت‌های بالاتری برای حل مسائل در هنگام مواجهه با مشکلات مختلف دارد. به عبارتی کودکان باهوش زودتر می‌توانند با محیط سازگار شوند و توانایی بیشتری برای حل مشکل دارند.

مشکلات کودک و بچه های باهوش

هر ویژگی و توانمندی علاوه بر مزایایی که دارد آسیب‌ها و مشکلاتی را هم به همراه دارد. به دلایل مختلفی ممکن است این کودکان در تعاملات خود مشکلاتی را تجربه کنند، درست است که کودکان باهوش می‌توان معاشرت بهتری داشته باشند، اما اگر انتظارات اطرافیان و فشارهای والدین متناسب با  توانمندی‌ها و ویژگی‌‌های نباشد می‌تواند برای آن‌ها مشکلاتی را به وجود بیارود.

معمولاً والدین با فهمیدن اینکه کودک باهوشی دارند، برای اینکه پیشرفت و توسعه بیشتری در این ویژگی کودک خود به وجود بیاورند فشارهای مضاعفی بر آن‌ها اعمال می‌کنند. زیرا که انتظار دارند تا کودک‌شان همیشه بهترین باشد و همه شرایط بهترین عملکرد را نشان دهد. این مسئله باعث ایجاد فشار زیادی بر روی کودک و مشکلات روانشناختی می‌‎شود. از این جهت این مشکلات می‌تواند مانع پیشرفت کودک شوند و عملکرد کودک کاهش پیدا کند.

یکی دیگر از مشکلاتی که برای این کودکان به وجود می‌آید این است که ممکن است توسط همسالان خود مورد پذیرش قرار نگیرند زیرا کودکان باهوش همیشه مورد تحسین و تشویق معلمان و مسئولان مدرسه قرار دارند و این مسئله ممکن است باعث شود تا در بین دوستانشان محبوبیت لازم را نداشته باشند در نتیجه احساس تنهایی کنند.

برای دریافت مشاوره در زمینه کودک می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره کودک از طریق شماره 02166419012 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی آواژه تماس حاصل نمایید.

 

 

سوالات متداول

آیا نمره هوشی کودک همیشه ثابت است؟

در مجموع نمره هوشی که کودک دریافت می‌کند تا حدی به نوع آزمون انجام شده و ارزیابی روانشناس بستگی دارد. با این حال ممکن است در طول زمان تغییرات اندکی در هوش بهر کودک به وجود بیاید اما این تغییرات به میزان زیاد نیست.

منبع: کودک باهوش را چطور شناسایی کنیم



:: برچسب‌ها: کودک باهوش را چطور شناسایی کنیم ,
:: بازدید از این مطلب : 458
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : پنج شنبه 26 خرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

قرص ملاتونین (Melatonin) چیست و چه تاثیری بر درمان اختلالات و مشکلات خواب دارد؟ ملاتونین یک هورمون طبیعی در بدن است که میزان خواب فرد را تنظیم می‌کند. کم و زیاد شدن مقدار ملاتونین در بدن باعث می‌شود که فرد احساس خواب‌آلودگی یا رفع خستگی داشته باشد. با توجه به اهمیت ملاتونین در خواب، دارویی با همین نام برای درمان اختلالات خواب تهیه‌شده است. این دارو را می‌توانید بدون نسخه پزشک تهیه کنید و با عوارض چندانی نیز همراه نیست. همچنین در درمان مشکلاتی مانند اضطراب جراحی، آفتاب سوختگی و کاهش میزان فشارخون نیز موثر واقع می‌شود. با تمام این تفاسیر بهتر است که این دارو را زیر نظر پزشک مصرف کنید. در صورتی که امکان مراجعه حضوری به پزشک را ندارید می‌توانید از هرجای کشور از خدمات مشاوره تلفنی استفاده کنید.

منبع: قرص ملاتونین Melatonin

ملاتونین چیست؟

در بدن هر یک از ما ساعت بیولوژیکی وجود دارد که زمان خواب‌وبیداری را به‌صورت خودکار مشخص می‌کند. این ساعت بیولوژیکی به دریافت نور خورشید یا هرگونه نور دیگری حساس است. هنگامی‌که نور خورشید در صبح، ساعت بیولوژیکی بدن را تحریک می‌کند، مغز با ترشح هورمون‌هایی نظیر کورتیزول و انجام فعالیت‌های مانند بالا بردن دمای بدن، باعث می‌شود که فرد احساس کند زمان بیدار شدن فرا رسیده است.

با از بین رفتن نور خورشید و در حدود ساعت ۹ شب، زمانی که تاریکی کاملاً ایجادشده است، مغز شروع به ترشح هورمونی به نام ملاتونین خواهد کرد. هورمون ملاتونین وارد جریان خون شده و میزان آن، به‌صورت تصاعدی افزایش پیدا می‌کند. این افزایش تا جایی ادامه خواهد داشت که فرد کاملاً احساس خواب‌آلودگی داشته باشد. معمولاً این احساس در حدود ساعت ۱۲ شب در فرد ایجاد می‌شود و بالا رفتن میزان ملاتونین در بدن فرد، باعث احساس خستگی و به خواب رفتن می‌شود.

ملاتونین را معمولاً هورمون تاریکی می‌نامند، این به این خاطر است که صرفاً در صورت عدم وجود نور خورشید و تاریکی است که ملاتونین ترشح می‌شود. به همین خاطر وجود  نورهای مصنوعی شدید باعث اختلال در ساعت بیولوژیکی شده و ترشح ملاتونین را به تعویق می‌اندازند. برای آشنایی با سایر انواع قرص خواب کلیک کنید.

قرص ملاتونین

علاوه بر این‌که ملاتونین در بدن و از طریق سیستم مغز ترشح می‌شود، در بسیاری از مواد غذایی نیز ملاتونین وجود دارد. همچنین ملاتونین، به‌صورت قرص‌هایی که حاوی هورمون ملاتونین هستند به‌راحتی در بازار قابل‌دسترس می‌باشند و احتیاجی به نسخه پزشک یا رعایت دستورالعمل‌های خاص ندارد. با توجه به میزان دشواری که فرد در جریان خواب خود دارد نحوه مصرف آن متفاوت خواهد بود.

مصرف یک دوز معمول از این قرص، حدود یک تا سه میلی‌گرم می‌باشد. این مقدار مصرف، باعث می‌شود تا غلظت ملاتونین در خون شما بین 1 تا 20 برابر افزایش پیدا کند. درنتیجه اگر از ملاتونین در زمان نامناسبی استفاده کنید باعث احساس خواب‌آلودگی در طول روز و ناتوانی در انجام فعالیت‌ها خواهد شد. همچنین می‌تواند چرخه خواب‌وبیداری را بیش‌ازپیش به هم بریزد.

برای آشنایی بیشتر در زمینه مشکلات خواب کلیک کنید.

 

موارد استفاده از قرص ملاتونین

با توجه به تأثیر داروی ملاتونین در خواب فرد، می‌توان از آن در موارد زیر استفاده کرد.

  • احساس بی‌خوابی
  • بیدار شدن‌های مکرر در طول خواب شبانه
  • اختلالات خواب مربوط به سفر
  • مشکلات خواب که به دلیل نوبت‌های کاری شبانه ایجادشده است
  • مشکلات خواب که تحت تأثیر داروهای شیمیایی ایجادشده است

 بعضی از داروهای شیمیایی به‌ویژه آن‌هایی که برای پرفشاری خون مانند پروپرانولول تجویز می‌شوند باعث می‌شود که سطح انگیختگی فرد بالا رفته و میزان ملاتونین در بدن کاهش پیدا کند. درنتیجه این افراد معمولاً در به خواب رفتن دچار مشکل می‌شوند. داروی ملاتونین می‌تواند به‌خوبی این شرایط را کنترل کند.

با توجه به اینکه داروی ملاتونین درواقع همان هورمونی را در خون افزایش می‌دهد که به‌طور طبیعی توسط مغز تولید می‌شود، عوارض آن به‌مراتب کمتر از داروهای خواب‌آور شیمیایی است که معمولاً برای درمان بی‌خوابی توصیه می‌شوند. برای آگاهی بیشتر در زمینه علت بی خوابی کلیک کنید.

استفاده از قرص ملاتونین در سایر بیماری‌ها

علاوه بر درمان بی‌خوابی، تحقیقات نشان‌دهنده این است که ملاتونین می‌تواند تأثیرات درمانی دیگری نیز بر برخی از بیماری‌ها داشته باشد.

کاهش میزان فشارخون

استفاده از دسته‌ای از قرص‌های ملاتونین که آزادسازی آن‌ها در بدن به‌صورت تدریجی می‌باشد می‌تواند تأثیر مطلوبی در کاهش فشارخون بیماران مبتلابه پرفشاری خون داشته باشد؛ اما تحقیقات نشان می‌دهد که دسته‌ای از ملاتونین‌ها که بلافاصله آزادسازی می‌شوند نمی‌توانند چنین تأثیری را ایجاد کند.

بیماری آندومتریوز

بیماری آندومتریوز شرایطی است که بافت رحم در زنان، در محیط خارج از رحم به‌ویژه لگن رشد می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف ملاتونین توانایی کاهش درد در بیماری آندومتریوز، دوره‌های قاعدگی و برقراری رابطه جنسی را دارد.

اضطراب جراحی

برخی از افراد پیش از عمل جراحی دچار استرس و اضطراب بسیاری می‌شوند. معمولاً برای این افراد از داروی میدازولام استفاده می‌شود. بااین‌حال تحقیقات جدید نشان می‌دهد که مصرف ملاتونین به‌صورت زیرزبانی در این افراد، می‌تواند میزان اضطراب ناشی از جراحی را کاملاً به‌اندازه میدازولام کاهش دهد.

تومورهای بدون مایع (تومورهای جامد)

استفاده از دوزهای بالای ملاتونین همراه با شیمی‌درمانی یا سایر نمایش مربوط به سرطان، می‌تواند اندازه تومور را کاهش داده و تأثیر مطلوبی در بهبودی بیمار داشته باشد.

آفتاب‌سوختگی

مصرف پماد ملاتونین در افرادی که بدن آن‌ها حساسیت بالایی به نور خورشید دارد می‌تواند باعث جلوگیری از آفتاب‌سوختگی شود؛ اما این تأثیر در افرادی که بدن آن‌ها حساسیت کمتری به نور دارد مشاهده نشده است.

پایین بودن سطح پلاکت‌های خونی

مصرف ملاتونین می‌تواند پایین بودن سطح پلاکت‌های خونی که در شرایطی نظیر سرطان یا درمان‌های مربوط به سرطان ایجادشده‌اند را بهبود ببخشد.

عوارض جانبی مصرف قرص ملاتونین

باوجوداینکه در اکثر مواقع، عارضه‌ای به دلیل مصرف ملاتونین برای فرد ایجاد نمی‌شود اما در برخی از موارد نیز عوارضی گزارش‌شده است که ازجمله آن‌ها می‌توان به این موارد اشاره کرد.

  • احساس ناراحتی در شکم
  • اضطراب
  • سردرد
  • احساس خواب‌آلودگی در طول روز

تداخلات دارویی با قرص ملاتونین

مصرف داروی ملاتونین همراه با برخی از داروها می‌تواند باعث بروز مشکلاتی در جذب هر دو یا یکی از این داروها شود. ازجمله این داروها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد

  • داروهای مربوط به بیماری دیابت
  • داروهایی که برای پیشگیری از بارداری استفاده می‌شود.
  • داروهایی که برای سرکوب فعالیت سیستم ایمنی استفاده می‌شود.
  • داروهای رقیق‌کننده خون

با این حال اگر دارویی مصرف می‌کنید و دچار تردید هستید که با داروی ملاتونین تداخل دارد یا نه، می‌توانید از مشاوران ما در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه کمک دریافت کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه خواب و اختلالات همراه می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

سؤالات متداول

نحوه مصرف داروی ملاتونین به چه صورت است؟

میزان مصرف ملاتونین با توجه به نوع و شدت مشکل فرد متغیر است اما به‌طورمعمول، هر شب، اندکی قبل از خواب یک قرص مصرف می‌شود.

ملاتونین با چه داروهایی نباید استفاده شود؟

معمولاً داروهای مربوط به بیماری دیابت، جلوگیری از بارداری، رقیق‌کننده‌های خون و ضعیف کننده‌های سیستم ایمنی نباید با ملاتونین مصرف شوند. 

منبع: قرص ملاتونین Melatonin



:: برچسب‌ها: قرص ملاتونین Melatonin ,
:: بازدید از این مطلب : 436
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 26 خرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

کوکائین نام ماده مخدری است که از برگ گیاه کوکا به دست می‌آید و به‌عنوان قوی‌ترین ماده اعتیادآور موجود در جهان شناخته می‌شود. مصرف و اعتیاد به کوکائین باعث ایجاد احساس شادی و افزایش انرژی در فرد شده و به همین خاطر بسیاری از نوجوانان و جوانان به مصرف آن تمایل دارند. کوکائین به‌صورت پودری نرم و سفیدرنگ است که بوی خاصی ندارد و به همین خاطر به نام دانه برف نیز شناخته می‌شود. قدرت اعتیادآوری کوکائین به حدی است که یک بار مصرف آن می‌تواند باعث بروز اعتیاد به کوکائین در فرد شود. به همین خاطر آشنایی با نشانه‌های مصرف کوکائین و علائم اعتیاد به آن اهمیت بسیاری دارد. درصورتی‌که به مصرف و اعتیاد به کوکائین توسط یکی از نزدیکانتان شک دارید می‌توانید از طریق مشاوره ترک اعتیاد با متخصصین اطلاعات مناسبی در این باره به دست آورید.

بیشتر بخوانید : مواد محرک | عوارض و علائم انواع محرک های مغز 

منبع: اعتیاد به کوکائین

کوکائین چیست؟

کوکائین که با نام کوک یا برف نیز در میان مصرف‌کنندگان شناخته می‌شود یک پودر نرم و سفیدرنگ است که خاصیت اعتیادآوری بسیار بالایی دارد و به‌عنوان قوی‌ترین ماده مخدر موجود از آن نام برده می‌شود. کوکائین ماده مخدر جدیدی نیست و از گذشته‌های دور از آن استفاده می‌شده است. این ماده در پزشکی و برای ایجاد بی‌حسی‌های موضعی نیز مفید است بااین‌حال به دلیل خاصیت اعتیادآوری بالایی که دارد معمولاً در صنایع پزشکی مورد استفاده قرار نمی‌گیرد. مصرف و اعتیاد به کوکائین با افزایش میزان دوپامین در مغز باعث ایجاد احساس لذت و سرخوشی در فرد شده و به دنبال آن وی احساس انرژی مضاعف کرده و بدون خستگی به فعالیت می‌پردازد.

انواع کوکائین

این ماده به سه شکل مختلف در بازار موجود است و هریک از آن‌ها با توجه به ساختار شیمیایی که دارند به لحاظ میزان اثرگذاری و احساساتی که در فرد ایجاد می‌کنند تا حدودی با هم تفاوت دارند.

نمک هیدروکلراید

نمک هیدروکلراید نام شیمیایی همان پودر سفیدی است که به نام کوکائین شناخته می‌شود. این ماده قابلیت حل شدن در آب را دارد و از طریق راه‌های مختلفی مثل استنشاق، تزریق و خوراکی قابل استفاده است.

فرم آزاد

برای افزایش میزان خلوص کوکائین در آزمایشگاه‌ها و از طریق روش‌های مشخصی نمک هیدروکلراید کوکائین را از آن جدا می‌کنند. آنچه باقی می‌ماند حالت جامد داشته و از طریق دود کردن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کراک

کراک نیز مانند فرم آزاد کوکائین حالت جامد دارد و نمک هیدروکلراید از آن جدا شده است. با این حال به این خاطر که میزان خلوص آن از فرم آزاد بسیار کمتر است قیمت پایین‌تری نیز دارد.

روش استفاده از کوکائین | اعتیاد به کوکائین

از کوکائین می‌توان به اشکال مختلفی استفاده کرد. شایع‌ترین روش استفاده و اعتیاد به کوکائین به‌صورت استنشاق است زیرا در این حالت کوکائین جذب مخاط بینی و شش‌ها شده و به‌سرعت وارد جریان خون می‌شود. درنتیجه اثرگذاری سریعی داشته و به نسبت روش‌هایی همچون تزریق ساده‌تر نیز هست.

تزریق آن نیز یکی دیگر از روش‌هایی است که به دلیل تأثیرگذاری سریع مورد استقبال بسیاری قرار گرفته است. حالت‌های دیگری همچون مصرف خوراکی یا مالیدن این ماده روی لثه‌ها وجود دارد که به‌اندازه روش‌های پیشین مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.

[box type=”shadow”]
بیشتر بخوانید : اعتیاد چیست | تعریف و آشنایی با ماهیت اعتیاد [/box]

علائم مصرف و اعتیاد به کوکائین

چطور می‌توانیم بفهمیم که یک نفر از کوکائین استفاده کرده است؟ برای پاسخ به این سؤال باید گفت که استفاده از کوکائین باعث بروز تغییراتی در حالات جسمی و روانی فرد می‌شود که در صورت مشاهده آن‌ها می‌توانید متوجه مصرف و اعتیاد به کوکائین شوید. درصورتی‌که با هریک از این نشانه‌ها در فردی مواجه شدید بهتر است برای کسب اطلاعات بیشتر و اطمینان از اعتیاد وی با یک متخصص مشورت نمایید.

  • احساس سرخوشی و شادابی بی‌دلیل و ناگهانی
  • کاهش اشتها و کاهش نیاز به خواب
  • پرحرفی
  • بالا رفتن اعتمادبه‌نفس
  • وجود حملات اضطرابی
  • بروز توهم و هذیان
  • رفتارهای پرخاشگرانه

به این نکته توجه داشته باشید که این نشانه‌ها ممکن است به دلیل مصرف سایر مواد مخدر نیز ایجاد شده باشد و یا دلیلی به غیر از مصرف مواد مخدر داشته باشد، به همین خاطر در صورت مشاهده این نشانه‌ها برای دریافت اطلاعات بیشتر با یک متخصص مشورت نمایید.

[box type=”shadow”]
بیشتر بخوانید : تست اعتیاد به کوکائین [/box]

نشانه‌های اعتیاد به کوکائین

نشانه‌های اعتیاد به کوکائین همانند نشانه‌های مصرف این ماده است و باعث بروز علائمی همچون کاهش اشتها و احساس انرژی مضاعف می‌شود. علاوه بر این متخصصان اعتیاد معتقدند که وجود سه نشانه زیر به معنای اعتیاد فرد به کوکائین است.

ایجاد تحمل دارویی

تحمل دارویی به این معناست که پس از چند بار استفاده از کوکائین فرد متوجه خواهد شد که با استفاده از همان دوز قبلی دیگر احساس لذت سابق را به دست نمی‌آورد و به همین خاطر برای رسیدن به لذت میزان مصرف افزایش پیدا می‌کند.

بروز نشانه‌های ترک | اعتیاد به کوکائین

افرادی که به مصرف کوکائین اعتیاد دارند، چنانچه برای مدتی استفاده از این ماده را کنار بگذارند و یا مقدار مصرف را کاهش دهند نشانه‌های جسمی و روانی ناخوشایندی را تجربه خواهند کرد که آن‌ها را به سمت مصرف مجدد و بیشتر این ماده مخدر سوق می‌دهد.

رفتارهای داروجویی

معتادین که اعتیاد به کوکائین دارند معمولاً زمان زیادی را صرف تهیه و استفاده از این ماده می‌کنند و به همین خاطر برای انجام بسیاری از کارهای دیگر در زندگی مانند ارتباط با اطرافیان و یا انجام وظایف شغلی و تحصیلی دچار مشکل می‌شوند.

نشانه‌های ترک اعتیاد به کوکائین

نشانه‌های ترک اعتیاد به کوکائین به واکنش‌های جسم و روان فرد نسبت به قطع یا کاهش میزان مصرف گفته می‌شود. معمولاً افرادی که به این ماده اعتیاد دارند درصورتی‌که به هر دلیلی به اندازه سابق از این ماده استفاده نکنند دچار مشکلاتی خواهند شد و همین نشانه‌های ناخوشایند جسمی و روانی باعث عدم تمایل فرد برای ترک اعتیاد خواهد بود. این نشانه‌ها شامل موارد زیر می‌باشند.

  • احساس آشفتگی و سردرگمی
  • اضطراب و افسردگی
  • پرخاشگری و تحریک‌پذیری
  • میل شدید به مصرف مجدد
  • لرزش بدن
  • درد عضلانی
  • تهوع و استفراغ

مسمومیت با کوکائین | اعتیاد به کوکائین

درصورتی‌که کوکائین بیش از حد مصرف شود باعث بروز مسمومیت در فرد می‌شود. در صورت مشاهده هر یک از نشانه‌های زیر، هرچه سریع‌تر فرد را به مراکز درمانی انتقال دهید.

  • افزایش ضربان قلب و فشارخون
  • افزایش تعداد تنفس
  • بروز توهم‌های حسی شدید
  • غش یا کما

عوارض مصرف و اعتیاد به کوکائین

استفاده و اعتیاد به کوکائین باعث بروز عوارضی در جسم و شرایط روانی فرد می‌شود. عوارض استفاده از این ماده به دو دسته عوارض کوتاه‌مدت و بلندمدت تقسیم می‌شود که در این قسمت آن‌ها را با یکدیگر بررسی خواهیم کرد. برای جلوگیری و پیشروی از این عوارض حتما برای درمان و مشاوره ترک اعتیاد اقدام کنید.

عوارض کوتاه‌مدت اعتیاد به کوکائین

  • تهوع و استفراغ
  • احساس لرزش دست
  • گرفتگی عضلانی
  • بالا رفتن ضربان قلب و فشارخون
  • ناهماهنگی در حرکات بدن
  • افزایش میزان تنفس
  • احتمال وجود سکته

عوارض بلندمدت استفاده و اعتیاد به کوکائین

  • اختلال در درک زمان و مکان
  • بروز بیماری‌های روحی جدی
  • از دست دادن وزن بدن و سو تغذیه
  • مشکلات تنفسی
  • وجود جوش‌ها و زخم‌های دردناک در پوست بدن
  • افزایش احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی

درمان اعتیاد به کوکائین

برای درمان اعتیاد به کوکائین می‌بایست دو شیوه درمان جسمی و روانی در کنار هم انجام بگیرد. در طی جلسات درمان جسمانی یا سم‌زدایی متخصصین به فرد کمک می‌کنند تا با کاهش تدریجی میزان مصرف، وابستگی جسمی به کوکائین را کنار بگذارد اما به این خاطر که اعتیاد به این ماده بیشتر جنبه روانی دارد و در حقیقت آنچه فرد را به مصرف وادار می‌کند یک وسوسه روانی غیرقابل‌کنترل است، می‌بایست به جلسات مشاوره و روان‌درمانی در ترک اعتیاد به کوکائین نیز توجه ویژه‌ای شود.

مشاورین به فرد کمک می‌کنند تا از طریق بررسی موقعیت‌های مختلف متوجه شود در چه شرایطی تمایل به مصرف در وی بیشتر خواهد شد. از این طریق توانایی کنترل و هوشیاری فرد بالاتر رفته و راحت‌تر می‌تواند در مقابل وسوسه مصرف مجدد و اعتیاد به کوکائین مقاومت کند. علاوه بر این روانشناسان در طی جلسات روان‌درمانی راه‌های مقاومت در برابر میل به مصرف و کنترل اعتیاد به کوکائین را به فرد آموزش می‌دهند.

از دیگر اقداماتی که در جلسات روان‌درمانی صورت می‌گیرد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  1. ریشه‌یابی مشکلاتی که باعث اعتیاد فرد به کوکائین شده نظیر ضعف اعتمادبه‌نفس یا مشکلات روحی و تلاش برای حل آن‌ها
  2. کمک به فرد برای بهبود روابط خانوادگی و دوستانه‌ای که در اثر اعتیاد آسیب دیده است
  3. کمک به بیمار برای پیدا کردن اهداف و برنامه‌های جدید در زندگی
  4. استفاده از جلسات گروه‌درمانی برای آشنایی بیماران با سایر افرادی که شرایط مشابهی دارند و فراهم شدن فرصت تبادل‌نظر و کمک این افراد به یکدیگر

بی‌توجهی به انجام جلسات روان‌درمانی معمولاً باعث می‌شود که دیر یا زود فرد مصرف مجدد را شروع کند. برای دریافت مشاوره ترک اعتیاد به کوکائین کلیک کنید.

 

سؤالات متداول

 

برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد به کوکائین می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.

1. آیا کوکائین اعتیادآور است؟

بله؛ کوکائین قوی‌ترین و اعتیادآورترین ماده مخدر شناخته شده در جهان است بااین‌حال به دلیل اینکه وابستگی جسمی به این ماده کم است و اعتیاد به آن بیشتر جنبه روانی دارد بسیاری به اشتباه تصور می‌کنند این ماده اعتیادآور نیست.

2. در صورت اعتیاد یکی از اطرافیان به کوکائین چه باید کرد؟

با توجه به اهمیت موضوع زمان در اعتیاد به کوکائین یا هر ماده مخدر دیگر بهتر است هرچه سریع‌تر برای درمان این مسئله اقدام نمایید؛ اما توجه داشته باشید که حمایت و رفتار مناسب شما با فردی که درگیر اعتیاد به کوکائین شده است اهمیت بسیاری در توانایی وی برای ترک این ماده دارد. شما می‌توانید با کمک گرفتن از متخصصین اطلاعات مناسبی برای شیوه اقدام خود پیدا کنید.

3. چطور متوجه شویم که فردی کوکائین مصرف کرده است؟

مصرف این ماده نتایج قابل مشاهده‌ای در رفتار فرد ایجاد می‌کند ازجمله آن‌ها احساس سرخوشی و پرانرژی بودن بی‌دلیل، پرحرفی، کاهش اشتها و کاهش نیاز به خواب و یا بروز نشانه‌های روانی مانند پرخاشگری و یا توهم و هذیان را می‌توان نام برد.

4. ظاهر کوکائین به چه شکل است؟

این ماده به‌صورت یک پودر سفیدرنگ و نرم است که بویی نداشته اما مزه تلخی دارد. درصورتی‌که این ماده در آزمایشگاه تسویه شده باشد حالت جامد و به صورت خورده سنگ پیدا می‌کند.

منبع: اعتیاد به کوکائین



:: برچسب‌ها: اعتیاد به کوکائین ,
:: بازدید از این مطلب : 430
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 25 خرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

آشنایی با تست اعتیاد به کوکائین و راه‌هایی که برای منفی کردن نتیجه این تست کوکائین وجود دارد برای بسیاری از خانواده‌هایی که یکی از عزیزانشان درگیر اعتیاد به این ماده است اهمیت بالایی دارد. اگرچه مصرف کوکائین نشانه‌هایی را در رفتار و حالات جسمی و روحی فرد به جای می‌گذارد و از این طریق می‌توان تا حدودی نسبت به استفاده از کوکائین اطمینان حاصل کرد بااین‌حال تنها راه برای دستیابی به یک نتیجه قطعی در ارتباط با سوء مصرف این ماده انجام تست اعتیاد به کوکائین است. روش‌های مختلفی برای بررسی اعتیاد به کوکائین وجود دارد که هریک میزان مشخصی از دقت در پاسخگویی دارند و با توجه به شرایط خاصی می‌توان از آن‌ها استفاده کرد. ما در این مطلب انواع روش‌های موجود برای تست اعتیاد به کوکائین را بررسی خواهیم کرد و در نهایت راهکارهایی را در صورت مثبت شدن نتیجه تست بیان می‌کنیم. توصیه می کنیم مقاله علائم اعتیاد را مطالعه نمایید.

منبع: تست اعتیاد به کوکائین

کوکائین چیست؟

کوکائین نام یک ماده مخدر طبیعی است که از گذشته‌های دور برای ایجاد احساس شادمانی و انرژی بخشی و یا برای مصارف پزشکی همچون ایجاد بی‌حسی‌های موضعی مورد استفاده قرار می‌گرفته است. بااین‌حال با توجه به خاصیت اعتیادآوری بالایی که این ماده دارد استفاده از آن برای مصارف پزشکی محدودیت بسیاری دارد.

کوکائین به‌صورت یک پودر نرم و سفیدرنگ است که بوی خاصی نداشته و به دلیل شکل ظاهریش به نام‌هایی همچون برف و یا دانه برف نیز معروف شده است. استفاده از این ماده مغز را به ترشح دوپامین وادار می‌کند و از آنجا که دوپامین باعث ایجاد احساس لذت و انرژی می‌شود، به دنبال مصرف کوکائین فرد یک حالت شادی و پرانرژی بودن کاذب را تجربه خواهد کرد. این احساس شیرین معمولاً انگیزه‌ای برای مصرف مجدد کوکائین بوده و باعث اعتیاد فرد به این ماده خواهد شد. برای آشنایی بیشتر با ماده کوکائین کلیک کنید.

نشانه‌های استفاده از کوکائین | تست اعتیاد به کوکائین

اگر به استفاده از کوکائین یا هر ماده مخدر دیگری در یکی از نزدیکانتان شک کرده‌اید باید بدانید که مصرف هریک از این مواد نشانه‌های خاصی را در رفتار فرد ایجاد می‌کند و در صورت مشاهده این نشانه‌ها می‌توانید تا حدودی نسبت به اعتیاد وی اطمینان پیدا کنید. بااین‌حال این نکته را در نظر داشته باشید که تنها راه قطعی برای اظهار نظر راجع به اعتیاد یک فرد انجام تست اعتیاد است و سایر روش‌ها اگرچه می‌توانند به شما در ارتباط با این مسئله کمک کنند اما قدرت تشخیص گذاری قطعی ندارند. در این بخش نشانه‌های استفاده از کوکائین را با یکدیگر بررسی خواهیم کرد. درصورتی‌که با هریک از این نشانه‌ها مواجه شدید بهتر است از یک متخصص راجع به اقدامات بعدی مشورت بگیرید. برای دریافت درمان و ترک اعتیاد کلیک کنید.

  • احساس شادی و نشاط بی‌دلیل که با خلق همیشگی فرد متناسب نیست
  • انرژی زیاد برای فعالیت بدون نیاز به استراحت
  • کاهش اشتها و کاهش نیاز به خواب
  • پرحرفی که گاها به‌صورت پرش کلامی مشاهده می‌شود
  • بروز توهم در حواس مختلف و یا هذیان‌گویی
  • پرخاشگری و تحریک‌پذیری
  • تعریق بیش از حد و بالا رفتن دمای بدن
  • افزایش ضربان قلب و فشارخون
  • سریع‌تر شدن تنفس

 

تست اعتیاد به کوکائین

درصورتی‌که هریک از نشانه‌های بالا را در فردی مشاهده کردید و یا به هر دلیل دیگری به مصرف کوکائین توسط وی شک کرده‌اید قطعی‌ترین راه برای فهم این موضوع انجام تست اعتیاد به کوکائین است. راه‌های مختلفی برای انجام این تست وجود دارد که رایج‌ترین آن‌ها را با یکدیگر بررسی خواهیم کرد. برای آشنایی با سایر انواع تست اعتیاد کلیک کنید.

آزمایش ادرار

رایج‌ترین شیوه برای تست اعتیاد به کوکائین استفاده از نمونه ادرار است. در این روش نمونه ادرار مورد بررسی قرار می‌گیرد و درصورت مشاهده موادی که پس از سوخت و ساز کوکائین در بدن باقی می‌ماند می‌توان گفت نتیجه اعتیاد فرد مثبت است. تست اعتیاد به کوکائین از راه ادرار، به دلیل قیمت مناسب و زمان کمی که برای انجام آن صرف می‌شود بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. درعین‌حال این تست می‌تواند مصرف کوکائین را تا 4 روز پس از استفاده شناسایی کند در حالی که آزمایش خون و بزاق برای مدت بسیار کوتاه‌تری توانایی تشخیص مصرف کوکائین را دارند.

آزمایش خون

بررسی نمونه خون و تجزیه مواد شیمیایی موجود در آن می‌تواند وجود هرگونه ماده غیرطبیعی در بدن فرد را نشان دهد. بااین‌حال مشکلی که برای استفاده از این روش وجود دارد این است که باید زمان استفاده از کوکائین و انجام آزمایش فاصله کمی با یکدیگر داشته باشند.

بررسی بزاق دهان یا عرق

بررسی نمونه بزاق دهان یا عرق یکی دیگر از روش‌های تست اعتیاد به کوکائین است که مانند آزمایش خون برای فاصله کم بین مصرف و انجام آزمایش قابل استفاده هستند. به همین خاطر است که معمولاً نیروهای پلیس این روش را برای شناسایی افرادی که از مواد مخدر استفاده کرده‌اند به کار می‌برند. استفاده از نمونه بزاق و یا عرق در شرایطی مطرح می‌شود که امکان استفاده از سایر روش‌ها وجود نداشته باشد.

بررسی نمونه مو

بهترین و دقیق‌ترین روش برای بررسی اعتیاد به هرگونه ماده مخدر بررسی موی فرد است. این مو می‌تواند از سر یا هر قسمتی از بدن فرد تهیه شده و مورد بررسی قرار بگیرد. مواد حاصل از سوخت‌وساز کوکائین در بدن تا حدود 3 ماه بعد از مصرف در موی فرد باقی مانده و قابل تشخیص است. بااین‌حال به دلیل هزینه بالای این شیوه از آزمایش معمولاً کمتر از آن استفاده می‌شود.

[box type=”shadow”]
بیشتر بخوانید : ترک اعتیاد به مواد محرک [/box]

 

منفی کاذب در تست اعتیاد به کوکائین

با آشکار شدن اعتیاد فرد به کوکائین ممکن است وی مزایای بسیاری از جمله کار یا خانواده‌اش را از دست بدهد. همچنین این موضوع می‌تواند اجبار دیگران برای ترک اعتیاد به مواد مخدر را به همراه داشته باشد. به همین خاطر معمولاً مبتلایان به سوءمصرف کوکائین تلاش می‌کنند تا با استفاده از روش‌های مختلفی نتیجه آزمایش خود را منفی کنند. ازجمله این روش‌ها می‌توان به عوض کردن نمونه و یا اخلال در آزمایش از طریق ریختن موادی مانند اشک یا ناخن در ظرف نمونه اشاره کرد.

با توجه به مراقبت‌های جدی که در سال‌های اخیر و در حین نمونه‌گیری برای انجام آزمایش صورت می‌گیرد معتادان به کوکائین به روش‌های دیگری ازجمله ایجاد فاصله زمانی بین مصرف و انجام آزمایش اعتیاد یا استفاده از برخی مواد شیمیایی برای سم‌زدایی هرچه سریع‌تر روی آورده‌اند. بااین‌حال در صورت لزوم می‌توان از روش‌های تکمیلی برای سنجش اعتیاد به کوکائین استفاده کرد که امکان ایجاد اختلال در آن‌ها بسیار ضعیف است.

 

مثبت شدن نتیجه تست اعتیاد به کوکائین

اگر نتیجه تست اعتیاد به کوکائین در فردی مثبت شد باید چه کنیم؟

مواجه شدن با این واقعیت که یکی از نزدیکان ما درگیر اعتیاد شده می‌تواند موجی از هیجانات منفی همچون غم، خشم و یا اضطراب را به همراه داشته باشد. اعتیاد می‌تواند آسیب‌های بسیاری را در یک خانواده ایجاد کند و حتی باعث از هم پاشیدن آن شود. به همین خاطر شاید بهتر باشد در این شرایط از یک مشاور کمک بگیرید تا علاوه بر کنار آمدن با احساسات منفی که تجربه می‌کنید راهکارهایی برای خروج سالم شما و خانواده‌تان از این شرایط را نیز پیدا کنید. با توجه به حساسیت کودکان و احتمال آسیب دیدن آن‌ها بهتر است برای سلامت روحی آن‌ها نیز اقدامی انجام دهید.

علاوه بر اینکه شما می‌بایست به سلامت خود توجه داشته باشید باید برای ترک اعتیاد و بهبود شرایط فردی که با این مسئله درگیر شده نیز اقدام کنید. توجه داشته باشید که حمایت شما از وی نکته بسیار مهمی در توانایی او برای ترک اعتیاد است. درنتیجه علی‌رغم احساسات منفی که تجربه می‌کنید بهتر است خونسردی خود را حفظ کرده و از او حمایت کنید تا بتواند برای ترک اعتیاد اقدام نماید.

با توجه به اینکه اعتیاد به کوکائین بیشتر جنبه روانی داشته و میل شدید به مصرف معمولاً باعث شروع دوباره مصرف کوکائین توسط فرد خواهد شد بهتر است در کنار انجام مراحل سم‌زدایی استفاده از جلسات روان‌درمانی را نیز جدی بگیرید. در طی این جلسات به فرد آموزش داده می‌شود که چطور با وسوسه مصرف مجدد کوکائین مقابله کرده و همین‌طور احتمال ابتلا به بیماری‌های روانی یا وجود آسیب‌های احتمالی در مغز فرد مورد بررسی قرار گرفته و برای آن‌ها برنامه‌ریزی خواهد شد. برای دریافت مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید.

[box type=”shadow”]
بیشتر بخوانید : ترک اعتیاد به کوکائین [/box]

 

برای دریافت مشاوره در زمینه تست اعتیاد به کوکائین می توانید از طریق شماره 02166419012 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه تماس بگیرید.

 

سؤالات متداول تست کوکائین

1. بهترین روش برای تست اعتیاد به کوکائین چیست؟

بهترین روش بررسی نمونه موی فرد است زیرا اثرات مصرف کوکائین تا حدود سه ماه در موی فرد باقی می‌ماند؛ اما با توجه به هزینه بالای این تست معمولاً از تست نمونه ادرار به‌عنوان گزینه جانشین استفاده می‌شود.

2. تا چه مدت پس از مصرف کوکائین، اعتیاد به این ماده در تست‌ها قابل بررسی است؟

تا 3 ماه پس از مصرف کوکائین نیز از طریق بررسی نمونه موی سر می‌توان استفاده از این ماده را ردیابی کرد. همچنین آزمایش نمونه ادرار می‌تواند مصرف کوکائین تا 4 روز قبل را تشخیص دهد.

منبع: تست اعتیاد به کوکائین



:: برچسب‌ها: تست اعتیاد به کوکائین ,
:: بازدید از این مطلب : 429
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 25 خرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

اعتیاد چیست ؟ اعتیاد نوعی اختلال در عملکرد سیستم مغز و یک ناتوانی روانشناختی و جسمی در اثر مصرف یک ماده شیمیایی، دارو، فعالیت و… است. اعتیاد فقط به وابستگی به موادی مانند هروئین یا کوکائین اشاره ندارد، فردی که نمی‌تواند مصرف یک دارو یا ماده شیمیایی خاص را متوقف کند یعنی به آن اعتیاد دارد. برخی از اعتیادها شامل فعالیت‌هایی مانند قمار، اینترنت و… هستند. افراد معتاد تمرکز زیادی بر استفاده از مواد خاص مانند الکل یا مواد مخدر دارند تا حدی که این کارزندگی آن‌ها را به خود اختصاص داده و بر تمام ابعاد زندگی‌شان تاثیر می‌گذارد. به طور معمول اعتیاد با گذشت زمان بدتر می‌شود پس باید راهی برای ترک و درمان آن پیدا کرد.

منبع: اعتیاد چیست

چگونه یک فرد معتاد می‌شود؟

وقتی افراد برای اولین بار موادی مصرف می‌کنند، به احساس ناشی از آن علاقه‌مند می‌شوند. آن‌ها معتقدند که می‌توانند میزان مصرف و تعداد دفعات مصرف مواد را کنترل کنند. اما مواد می‌تواند کنترل افراد را از بین ببرد. افراد مبتلا به اختلالات اعتیاد ممکن است از مشکل خود آگاه باشند، اما در صورت تمایل قادر به جلوگیری از آن نیستند. دلایل زیادی برای شروع اعتیاد وجود دارد؛ عواملی مانند فشار همسالان، مشکلات جسمی و جنسی، قرار گرفتن در معرض مصرف مواد مخدرتوسط نزدیکان، استرس، عدم حمایت خانواده، کمبود محبت و… می‌تواند بر میزان احتمال مصرف مواد مخدر و اعتیاد فرد تأثیر زیادی داشته باشد.

 

مراحل اعتیاد چیست ؟

اعتیاد مراحلی دارد که به شرح زیر می‌باشد:

1. مرحله آشنایى

در این مرحله ممکن است فرد از روی کنجکاوی یا قرار گرفتن در موقعیتی خاص، مواد را مصرف کند. اگرچه امکان دارد این کار باعث اعتیاد کامل نشود، اما آزمایش مواد مخدر در واقع اولین مرحله اعتیاد محسوب می‌شود. به ویژه در میان جوانان، این آزمایش معمولا پذیرفته یا حتی تشویق می‌شود اما همیشه بی ضرر نیست. به خصوص اگر نوجوانان عوامل خطر خاصی برای اعتیاد از خود نشان دهند، این آزمایش می تواند شروع راه اختلالات مصرف مواد باشد.

2. مرحله شك و تردید

در این مرحله استفاده از مواد به صورت تفریحی و داوطلبانه انجام می‌شود. در این مرحله فرد احساس می‌کند که کنترل کاملی بر مصرف مواد مخدر دارد. در مرحله شک و ترید فرد شرایط را تحت کنترل دارد و اگر بخواهد می‌تواند آن را متوقف کند، اما از تأثیرات مواد راضی بوده و لزومی برای ترک نمی‌بیند. در واقع مواد باعث می‌شود که احساس بهتری داشته باشد.

3. اعتیاد چیست | مرحله اعتیاد واقعى

در این مرحله فرد مواد را به صورت روزانه و چندین بار مصرف می‌کند و به آن وابسته شده است. برای رسیدن به احساس بهتر به مواد نیاز دارد و برای به دست آوردن آن هر کاری انجام می‌دهد. ودر صورت عدم دریافت مواد، شرایط غیر قابل تحمل می‌شود و تمام زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در این مرحله مواد فرد را کنترل می‌کند. اعتیاد و وابستگی‌های شیمیایی آخرین مرحله از اعتیاد به مواد مخدر هستند.

 

انواع اعتیاد

اعتیاد به دو دسته شیمیایی و رفتاری تقسیم می‌شود. اعتیاد شیمیایی شامل استفاده از موادی مانند الکل، مواد توهم زا (PCP ، LSD)، مسکن‌های اعتیادآور (کدئین، اکسی کدون، هروئین، ترامادول)، مواد استنشاقی (چسب، آئروسل، بخار)، داروهای آرام بخش و ضد اضطراب، مواد محرک (کوکائین، مت آمفتامین)، مواد مخدر (شیشه، کرک، تریاک) و… می‌باشد. اعتیاد رفتاری شامل مواردی مانند اعتیاد به خرید، اینترنت، شبکه‌های اجتماعی، قمار و… می‌شوند. جهت آشنایی با انواع مواد اعتیاد آور کلیک کنید.

 

علائم اعتیاد به مواد مخدر چیست ؟

اعتیاد باعث ایجاد علائم جسمی و روانی بسیاری می‌شود. از جمله علائم اعتیاد به مواد مخدر می‌توان به اضطراب شدید، لرزش مداوم اعضای بدن، حالت تهوع، خستگی بیش از حد، از دست دادن اشتها، سرخ شدن چشم‌ها، بهم خوردن الگوی خواب، کاهش یا افزایش ناگهانی وزن، تخریب ظاهری، لرزش و اختلال در گفتار، تغییر ناگهانی در خلق و خو، افسردگی، بیش فعالی، جنون، خشکی دهان، آبریزش چشم، اختلال بینایی، پرخاشگری و… اشاره کرد.

 

عوارض اعتیاد چیست ؟

عوارض و پیامدهای اعتیاد عبارتند از:

1. عوارض جسمی

عوارض جسمی اعتیاد شامل کاهش سلامت جسمی، تحریک، خستگی و ناتوانی، حالت تهوع، بی قراری، بی خوابی، افزایش یا کاهش ناگهانی وزن، خشکی پوست، مشکلات گوارشی، مشکلات کبد، اختلال بینایی، آبریزش چشم، لرزش دست، لاغری، تشنج، سکته و… می‌باشد.

2. عوارض روانی

رفتارها و عوارض روانی اعتیاد شامل افزایش سطح اضطراب، افسردگی و غم و اندوه، افزایش حساسیت و واکنش شدیدتر به استرس، مشکل در شناسایی احساسات، پرخاشگری، اضطراب شدید، توهم، از دست دادن علاقه و انگیزه و… می‌باشد.

3. عوارض اجتماعی

مصرف مواد می‌تواند بر روابط اجتماعی، خانواده، کار، مدرسه و کیفیت زندگی فرد تأثیر بگذارد. بی توجهی به مسئولیت‌ها در مدرسه، محل کار یا خانه، منزوی شدن و مشکلاتی در روابط مانند دعوا با شریک زندگی یا اعضای خانواده از عوارض اعتیاد می‌باشد. ممکن است فرد به دلیل مصرف مواد مخدر فعالیت‌هایی را که قبلاً از آن لذت می‌برد مانند سرگرمی‌ها، ورزش‌ها، معاشرت‌ها و… را رها کند.

درمان اعتیاد

روش‌های درمانی معمول شامل داروها برای اختلالات روانی (افسردگی ناشی از اعتیاد یا اسکیزوفرنی)، روان درمانی (درمان‌های رفتاری ، گفتاری و گروهی)، خدمات پزشکی (ترک هنگام سم زدایی)، درمان اعتیاد بستری و گروه های خودیاری و پشتیبانی می‌شوند. نوع درمانی که پزشک پیشنهاد می‌کند به شدت و مرحله اعتیاد بستگی دارد. در مراحل اولیه اعتیاد، امکان دارد که پزشک دارو و درمان را توصیه کند. ممکن است در مراحل بعدی در یک شرایط کنترل شده، از درمان اعتیاد بیمارستانی بهره‌مند شوند. درمان ممکن است طولانی و یا پیچیده باشد و به همین دلیل به حمایت اطرافیان نیاز دارد. برای شروع درمان و ترک اعتیاد کلیک کنید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

اعتیاد چیست؟

اعتیاد نوعی اختلال در عملکرد سیستم مغز و یک ناتوانی روانشناختی و جسمی در اثر مصرف یک ماده شیمیایی، دارو، فعالیت و… است. عواملی مانند فشار همسالان، قرار گرفتن در معرض مصرف مواد مخدرتوسط نزدیکان و … می‌تواند بر اعتیاد فرد تأثیر زیادی داشته باشد. در صورتی که فردی در خانواده با این مشکل مواجه شد، حتما باید مشاوره ترک اعتیاد دریافت کنید.

علائم اعتیاد به مواد مخدر چیست؟

اعتیاد باعث ایجاد علائم جسمی و روانی بسیاری می‌شود. از جمله علائم اعتیاد به مواد مخدر می‌توان به لرزش، حالت تهوع، خشکی دهان و… اشاره کرد.

منبع: اعتیاد چیست



:: برچسب‌ها: اعتیاد چیست ,
:: بازدید از این مطلب : 488
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 25 خرداد 1401 | نظرات ()