نوشته شده توسط : newmiiind

رابطه تاکسیک یا سمی، همانطور که از اسم آن مشخص است؛ رابطه ی فرسایشی است. افراد با دیگران ارتباط می‌گیرند تا از آنها چیزهای بیشتری آموخته و یا حال بهتری داشته باشند. اما در روابط سمی نه تنها چیزی نخواهید آموخت بلکه تمام انرژی شما نیز از بین می‌رود. حتی شاید ضررهای زیادی را نیز تجربه کنید. در این نوع روابط سلامت جسمانی، روانی و عاطفی شما تهدید خواهد شد و احتمالا تا مدتها نتایج آن در زندگی را مشاهده خواهید کرد. این رابطه انواع مختلفی دارد و حتی شاید رابطه افراد با خانواده نیز سمی شود. به همین دلیل بهتر است نشانه ها و عوارض این نوع از رابطه را بشناسید و از بروز آن پیشگیری کنید.

منبع: رابطه تاکسیک (رابطه سمی)

رابطه سمی

در قدم اول باید اینگونه روابط را در زندگی شناسایی کرده تا از عوارض ان جلوگیری کنید. بیشتر افرادی که در روابط تاکسیک قرار دارند؛ تا مدت ها متوجه این موضوع نیستند و حتی به حرف اطرافیان نیز توجه نمی‌کنند. حتی برخی محققان معتقدند که تا زمانی که در روابط سمی هستید؛ بسیار احساس خوشایندی دارید و لذت می‌برید. احتمالا تا زمانی که ضربه محکمی از طرف مقابل خود نخورید؛ به رابطه ادامه خواهید داد. 

نشانه های رابطه تاکسیک یا سمی کدام اند؟

معمولا افرادی که خود از نظر شخصیتی دچار مشکلاتی هستند در اینگونه روابط مانده و اوضاع را تحمل می‌کنند. برای مثال فردی که دلبستگی ناایمن دارد یا شخصیت او وابسته است؛ بیشتر احتمال دارد که در روابط تاکسیک وارد شود. اما همیشه مشکل از ما نیست. در بیشتر موارد این طرف مقابل است که سواستفاده گری را شروع می‌کند. برخی از نشانه های رابطه سمی را در این قسمت مورد بررسی قرار خواهیم داد.

????حمایت نکردن

در یک رابطه سالم، افراد از یکدیگر در شرایط مختلف حمایت کرده و از موفقیت های همدیگر خوشحال می‌شوند. اما در رابطه تاکسیک این حمایت تبدیل به رقابت شده و افراد شروع به چشم و هم چشمی می‌کنند. در اینگونه روابط، افراد نه تنها به یکدیگر کمک نکرده بلکه مانعی برای موفقیت نیز می‌شوند. فرد سمی جلوی پیشرفت و موفقیت شما را گرفته و حتی در شرایط سحت نیز از شما حمایت نخواهد کرد.

????بی احترامی به رابطه تاکسیک

در یک رابطه تاکسیک، بسیار شاهد بی احترامی افراد به یکدیگر هستیم. برای آنها توهین و تحقیر به یک روتین تبدیل شده و حتی دیگر از شنیدن این حرف ها نیز ناراحت نمی‌شوند. افراد حتی به خانواده های یکدیگر نیز بی احترامی کرده و آنها را مورد سرزنش قرار می‌دهند. افراد در رابطه باید با احترام و ملایمت با یکدیگر رفتار کرده و اصول اخلاقی را رعایت کنند.

????کنترلگری

کنترلگری یکی از رفتارهای مخرب در رابطه محسوب می‌شود. یکی از اصلی ترین نشانه های رابطه تاکسیک کنترلگری است. افراد در این نوع از روابط مدام در حال سوال پرسیدن از موضوعات شخصی وسلطه گری هستند. در روابط سمی افراد مدام توهم خیانت داشته و شکاک و بدبین هستند. در بعضی موارد فرد سمی، خود شخص وفاداری نیست و از بی اعتمادی به دیگران نیز رنج می‌برد. اعتماد لازمه روابط است و افراد متناسب با تفکر خود نسبت دیگران اعتماد می‌کنند.

????خودشیفتگی از نشانه های رابطه تاکسیک

در روابط تاکسیک، افراد فقط نیازهای خود را در نظر می‌گیرند و طرف مقابل توجه نمی‌کنند. افراد در رابطه باید از خودگذشتگی و ایثار داشته باشند و به دیگران نیز توجه کنند. خودشیفتگی شما را از دیگران دور می‌کند و سبب فاصله افراد از یکدیگر می‌شود. در رابطه سمی بسیار شاهد خودخواهی افراد هستیم. خودشیفتگی بیش از حد بسیار مخرب بوده و باعث از بین رفتن روابط خواهد شد.

????دروغگویی

یکی از مشکلات اصلی در روابط دروغگویی است که در روابط تاکسیک بسیار دیده می‌شود. افراد حتی برای پیش افتاده ترین مسائل هم دروغ می‌گویند و اهمیتی به احساسات دیگران نمی‌دهند. اغلب برای گرفتن توجه ها، دست به دروغگویی می‌زنند. اما دروغ توجیه خوبی نیست. صداقت در هر شرایطی، بهترین راهکار خواهد بود. عدم صداقت از همان ابتدای رابطه، مشخص خواهد شد و افراد باید به فکر راه حلی در این زمینه باشند.

????نگرانی دائمی

احتمالا در روابط تاکسیک مدام در حال تجربه استرس و اضطراب بی دلیل هستید. شرایط رابطه به شکلی است که شما مدام ترس از دست دادن دارید. یا نگران وقوع اتفاق بدی هستید. از نشانه های رابطه تاکسیک نگرانی دائمی و در هر شرایطی است. حتی گاهی با اینکه همه چیز خوب پیش می‌رود اما بازهم از آینده می‌ترسید. این رفتار شما را بعد از مدتی از لحاظ روانی و جسمانی، مریض خواهد کرد.

????عدم ارتباط موثر

طبیعی است که افراد در رابطه تاکسیک، ارتباط موثر با یکدیگر نداشته و نتوانند به خوبی با یکدیگر صحبت کنند. حتی گفتگو با دیگران نیز اصولی دارد که باید رابطه آنها را رعایت کرد. عدم ارتباط موثر به این معناست که به اندازه کافی برای دوست، خانواده یا همکار خود وقت نگذارید و مدام از آنها دوری کنید. ما به ارتباط با دیگران نیاز داریم و اگر به هر دلیلی خود را از این موضوع محروم کنیم یا در آن دچار مشکل شویم؛ در سلامت روان ما موثر خواهد بود.

خارج شدن یا کنارآمدن با رابطه تاکسیک

معمولا همه ما بعد از گذشت مدتی، به همه چیز عادت می‌کنیم. حتی اگر شرایط رابطه برای ما بسیار سخت بوده و رنج های زیادی را متحمل شده ایم؛ بازهم تمایل به ماندن داریم. حتی خروج از اینگونه روابط هم آسان نخواهد بود. اما فراموش نکنید که بعد از خارج شدن از یک رابطه سمی متوجه خواهید شد که رابطه ابعاد دیگری نیز دارد که باید به آنها توجه کرد. روابط تاکسیک گاهی تاثیرات جبران ناپذیری بر شخصیت و سلامت روان شما خواهد داشت که باید حتما در جبران آنها تلاش کنید.

????رابطه تاکسیک | گفت و گو

در اولین قدم با فردی که موجب شکل گیری رابطه تاکسیک شده است؛ صحبت کنید. به صورت آرام وملایم به او توضیح دهید که شرایط پیش آمده به نفع هیچ کس نخواهد بود و باید برای تغییر اقدام کند. در واقع هر دو نفر در یک رابطه باید برای ایجاد تغییر تلاش کنند. به یکدیگر در این مسیر کمک کرده و دنبال مقصر نباشید. شاید رفتار شما و سوبرداشت ها موجب به وجود آمدن چنین رفتارهایی در طرف مقابل شده باشد. از قضاوت افراد خودداری کرده و علت این موضوع را ریشه یابی کنید.

????کمک گرفتن از مشاور

گاهی صحبت کردن به صورت مستقیم با فردی که رفتارهای سمی دارد؛ موثر نخواهد بود. بعد از مدتی احتمالا هیچ گونه تغییری حاصل نمی‌شود و همه چیز به روال سابق برمی‌گردد. در چنین شرایطی از یک مشاور کمک بگیرید و رابطه تاکسیک خود را پایان دهید. معمولا اینگونه افراد مشکل خود را نمی‌پذیرند تا برای درمان آن اقدام کنند. و قانع کردن آنها برای مراجعه به روانشناس نیز آسان نیست. اما می‌توان با کمک مشاور نحوه برخورد صحیح با این افراد را آموخت یا به همراه آنها به روانشناس مراجعه کرد.

????رفتار قاطعانه با رابطه تاکسیک

اغلب در روابط تاکسیک، مورد سواستفاده قرار می‌گیریم. برای جلوگیری از ادامه این موضوع، رفتار قاطعانه بهترین راه حل است. به طرف مقابل نشان دهید که شما مطیع و فرمانبردار او نیستید و از خود اراده و قدرت تفکر دارید. برای اینکار خودتان را در اولویت قرار دهید. این به معنی خودخواهی نیست. بلکه اول نیازهای خود را برطرف کرده ودر مراحل بعدی به دیگران کمک کنید. اگر مدام در حال قربانی کردن خود برای دیگران هستید؛ شما نیز موجب به وجودآمدن رابطه تاکسیک خواهید شد. ایجاد مرز ها و اصولی برای خود، به ما کمک خواهد کرد تا رابطه تاکسیک خود را برطرف کرده یا پایان دهیم.

سخن پایانی

رابطه تاکسیک با افرادی که برای مدت زمان زیادی با آنها در ارتباط هستیم یا حتی خانواده مان، شرایط سختی را برای ما ایجاد خواهد کرد. نمی‌توانیم به دلیل رابطه سمی، خانواده خود را طرد کنیم یا از شغل خود استعفا دهیم. اما می‌توان با کارکردن بر خلا های شخصیتی یا ویژگی های رفتاری، کیفیت رابطه را بهبود بخشیم. اگر تمام قصور از طرف مقابل است؛ او را به حال خود رها نکرده و به او نیز برای درمان کمک کنیم. حتما برای روابط خود از یک روانشناس کمک بگیرید و با یکدیگر همدل باشید.

برای دریافت مشاوره در زمینه رابطه تاکسیک یا سمی می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره  02191002360 تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

آدم های تاکسیک چه ویژگی هایی دارند؟

این افراد معمولا خودشیقته و دروغگو بوده، به راحتی به دیگران بی احترامی می‌کنند و از هیچ کس حمایت نخواهند کرد. ویژگی های منفی این افراد بسیار زیاد است و معمولا در رابطه با دیگران نیز این رفتارها تشدید می‌شوند.

منبع: رابطه تاکسیک (رابطه سمی)



:: برچسب‌ها: رابطه تاکسیک (رابطه سمی) ,
:: بازدید از این مطلب : 343
|
امتیاز مطلب : 20
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
تاریخ انتشار : شنبه 17 تير 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

ترک اعتیاد به متادون در خانه یا ترک متادون با روش های مختلفی امکان پذیر است. متادون یک مخدر صنعتی است که برای ترک بسیاری از مواد مخدر تجویز می‌شود. حتی گاهی برای ترک متادون، قرص متادونی که دوز کمتری دارد جایگزین می‌شود. اما این روش درستی نیست. چراکه خود متادون اعتیادآور است و افراد باید برای ترک آن اقدام کنند. متادون یکی از انواع مسکن هاست که نسبت سایر اپیوئید ها کند تر است و نیمه عمر بیشتری دارد. مدت زمانی که طول می‌کشد تا نیمی از اثر متادون از بدن خارج شود؛ تقریبا بین 8 تا 60 ساعت طول می‌کشد که این زمان در مقایسه با دیگر مواد افیونی بسیار بیشتر است.

منبع: ترک اعتیاد به متادون در خانه

ترک متادون

متادون به دلیل اینکه ابتدا به صورت مسکن برای افراد تجویز می‌شود و دسترسی به آن راحت است؛ اعتیاد آن شیوع بیشتری میان جوانان دارد. همانطور که گفته شد مدت زمان اثر آن در بدن طولانی است و از طرفی دیگر عوارض زیادی را برای افراد ایجاد می‌کند. استفاده طولانی مدت از مواد افیونی، ساختار و عملکرد سلول های عصبی را تغییر خواهد داد که جبران آن به راحتی انجام نمی‌شود. 

نشانه های اعتیاد به متادون

مصرف متادون با دوز بیشتر از 5 میلی گرم و در مدت زمان طولانی، باعث اعتیاد خواهد شد. متادون در شکل های مختلفی مثل نوع تزریقی و قرص قابل استفاده است. افرادی که به متادون اعتیاد پیدا کرده اند؛ بعد از مدتی علائمی از خود نشان می‌دهند که با شناسایی آنها باید برای ترک متادون اقدام کنند.

 برخی از بارزترین علائم اعتیاد به متادون شامل موراد زیر می‌شود:

????حالت تهوع و استفراغ

????خارش بدن

????اختلال تنفسی

????خواب آلودگی

????اختلال در حرکت و حرف زدن

????فراموشی کاهش تمرکز

????تورم صورت

????نشانه های روانی دیگری مثل ادامه مصرف متادون حتی در صورت درمان کامل، خرید غیرقانونی ومصرف خودسرانه، صرف وقت و هزینه زیاد برای مصرف متادون و انزوا و گوشه گیری از نشانه های اعتیاد به متادون هستند.

عوارض مصرف متادون

مصرف متادون با دستور پزشک و در مدت زمان معین، کاربرد دارویی داشته و عوارض زیادی را به وجود نخواهد آورد. اما وقتی دوز مصرفی فرد افزایش پیدا می‌کند یا برای مدت زمان طولانی از متادون مصرف می‌کند؛ قطعا شاهد عوارض آن بر بدن خود خواهد بود. برخی از این مشکلات، حتی بعد از ترک اعتیاد نیز باقی خواهند ماند. متادون به شدت بر کبد وتاثیرگذاشته و باعث بالارفتن آنزیم های کبدی می‌شود. برخی از عوارض اعتیاد به متادون شامل سرطان کبد، افسردگی، پوسیدگی دندانها، اختلالات قلبی و مشکلات تنفسی می‌شود.

مدت زمان ترک متادون

نمی‌توان برای ترک متادون مدت زمان مشخصی تعیین کرد. چرا که بستگی به میزان دوز، مدت زمان مصرف و آمادگی بدنی افراد دارد. برخی ترکمتادون را به صورت خودسرانه آغاز می‌کنند که همین موضوع فرایند ترک را طولانی تر خواهد کرد. تقریبا نشانه های ترک از یک تا سه روز بعد از آخرین مصرف ظاهر می‌شود و معمولا روز ششم، سخت ترین روز دوران ترک خواهد بود.

تاثیر متادون در بدن تا چند روز در بدن می‌ماند؟

همانطور که گفته شد؛ مدت زمان اثربخشی این دارو در بدن طولانی است. اما مدت دقیق آن بستگی به دوز متادون و نوع آزمایش بستگی دارد.

مصرف متادون در آزمایش ادرار تا 7 روز بعد نیز قابل تشخیص است. تا 90 روز بعد در آزمایش مو می‌توان، مصرف متادون را تشخیص داد. همچنین در آزمایش بزاق نیز مصرف متادون از 10 دقیقه بعد تا 10 روز بعد، مشخص می‌شود. تا 2.5 روز بعد از مصرف متادون، در آزمایش خون می‌توان اثر آن مشاهده کرد. بهترین زمان برای تشخیص مصرف متادون و انجام آزمایش، سه ساعت بعد از مصرف است.

عوارض ترک متادون

با توجه به اینکه متادون بسیار اعتیاد آور است و تاثیرات آن تا مدت ها در بدن باقی می‌ماند؛ حتی ترک متادون نیز مشکلاتی را برای فرد ایجاد خواهد کرد. سم زدایی به طور کلی تاثیرات بدی بر روحیه و سلامت جسمانی افراد معتاد دارد که باید تحت نظر یک پزشک آنها را کنترل کرد.

????بروز افسردگی بعد از ترک متادون

علاوه بر وابستگی جسمانی که مواد مخدر ایجاد می‌کند؛ وابستگی روانی نیز زندگی افراد را تحت تاثیر قرار خواهد داد. ترک متادون آسیب زیادی را به سیستم عصبی افراد خواهد زد و همین موضوع اضطراب و افسردگی را پدید خواهد آورد. رویارویی با زندگی جدید و تفکر در مورد گذشته، افراد معتاد به متادون را بیشتر در معرض افسردگی قرار خواهد داد.

????افزایش وزن بعد از ترک متادون

متادون به دلیل ایجاد اختلال در اشتها سبب کاهش وزن شده و بیماری های جسمانی زیادی را برای افراد ایجاد می‌کند. بعد از کامل شدن فرایند ترک متادون، افراد با افزایش ناگهانی وزن خود مواجه می‌شوند که همین موضوع آنها را می‌ترساند یا آسیب های دیگری را برای آنها به همراه خواهد داشت. توصیه می‌شود در این دوران افراد آب و مایعات زیادی را مصرف کرده واز خوردن کافئین خودداری کنند.

راهکارهایی برای ترک متادون

ترک این ماده هم در خانه و هم در کلینیک های ترک اعتیاد امکانپذیر است اما بهترین روش برای ترک متادون تحت نظر یک پزشک و روانشناس خواهد بود در روش سنتی ترک متادون در طی 5 تا 7 هفته به مرور دوز مصرفی را به میزان 5 میلی گرم کاهش می‌داد تا به صفر برسد.

????دارو درمانی برای ترک متادون

افراد در طی این دوره برای ترک متادون باید داروهایی مثل بوپرنورفین، نالکسون و کلونیدین، مصرف کرد. این دارو ها در واقع عوارضی که در اثر ترک ایجاد می‌شوند را کنترل می‌کنند. مصرف کلونیدین باعث کاهش علائمی مثل اضطراب، دردعضلانی، تعریق و آبریزش بینی خواهد شد. نالترکسون نیز با سم زدایی علائم ترک را به سرعت کاهش خواهد داد. برای دارو درمانی باید به پزشک مراجعه کرد و تحت نظر او درمان را ادامه داد.

????رواندرمانی برای ترک متادون

بهتر است فرد چه در خانه و چه در کلینیک های ترک اعتیاد، حتما از خدمات توانبخشی استفاده کند تا عوارض حاصل از این دوران را کاهش دهد. افرادی که در دوران سم زدایی از روانشناس نیز کمک می‌گیرند؛ این دوران را راحت تر پشت سر گذاشته و بعد از آن کمتر احتمال دارد که به مصرف مجدد بپردازند. حتی مراجعه اعضای خانواده نیز برای اطلاع از نحوه برخورد با فرد معتاد یا حفظ روحیه آنها نیز ضروری خواهد بود.

????اهمیت به سبک زندگی فرد در حال ترک متادون

در این دوران فرد یا خانواده او باید به تغذیه، خواب و به طور کلی سبک زندگی او اهمیت دهند. تغذیه و خواب و کافی دوعنصر مهم برای تسریع دوران سم زدایی هستند. توصیه می‌شود فرد رژیم غذایی مشخص و منظمی داشته باشد و در کنار آن به انجام ورزش سبک نیز بپردازد.

سخن پایانی

با توجه به مطالبی که در بالا ذکر شد؛ ترک اعتیاد نیاز به انگیزه و روحیه قوی دارد. در واقع ترک متادون غیر ممکن نیست فقط فرد معتاد باید با اطرافیان همکاری کرده و اینکار را به روش اصولی انجام دهد. استفاده از روش هایی که در رسانه ها تبلیغ می‌شوند و یا ترک ناگهانی و خودسرانه، آسیب بدتری به افراد خواهد زد. به همین دلیل توصیه می‌شود افراد زمان کافی به ترک متادون اختصاص دهند و حتما از پزشک و روانشناس در این دوران کمک بگیرند.

برای دریافت مشاوره در زمینه ترک اعتیاد به متادون در خانه می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره  02191002360 تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

سخت ترین روز ترک متادون کدام است؟

معمولا از روز اول تا سوم بعد از قطع مصرف متادون، علائم ظاهر خواهند شد که روز ششم احتمالا سخت ترین روز دوران سم زدایی خواهد بود.

در زمان ترک متادون چی بخوریم؟

برای مصرف دارو در این دوران حتما با پزشک خود مشورت کرده و به تغذیه خود نیز اهمیت دهید. برای جلوگیری از افزایش وزن، آب و مایعات زیاد مصرف کرده و از خوردن کافئین به هر شکلی نیز دوری کنید.

منبع: ترک اعتیاد به متادون در خانه



:: برچسب‌ها: ترک اعتیاد به متادون در خانه ,
:: بازدید از این مطلب : 419
|
امتیاز مطلب : 24
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
تاریخ انتشار : پنج شنبه 15 تير 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

میل جنسی به حیوانات یکی از اختلالات طیف پارافیلیا است که در مردان بیشتر دیده می‌شوند. همچنین انجام آن بین کسانی که مدت زمان زیادی را با حیوانات می گذرانند، افراد دارای محرومیت های حسی و کسانی که سادیسم (مبتلا به دیگر ازاری) دارند؛ شایع تر است. بی شک انجام این عمل غیرقانونی، غیراخلاقی و غیربهداشتی نیز می باشد. به دلیل بیماریهای مختلف و پیامدهای آن به شدت منع شده و در صورت بروز چنین مساله ای حتما باید برای درمان روانی نیز اقدام شود. 

منبع: میل جنسی به حیوانات | نشانه ها و درمان زوفیلیا

میل جنسی به حیوانات | زوفیلیا

همیشه داشتن میل جنسی به حیوانات به معنی عملی کردن این فانتزی نیست؛ گاهی فرد تنها با فکر کردن به حیوانات یا لمس کردن انها، برانگیختگی جنسی را تجربه می کند. متاسفانه در برخی از کشورهای غربی ازدواج با حیوانات درحال مرسوم شدن است. به عنوان مثال در کشور صربستان فاحشه خانه های حیوانی وجود دارد که هر ساله به سبب این موضوع توریست های زیادی به این کشور سفر می‌کنند.

معمولا این افراد در برقراری رابطه جنسی با انسان ها، ناتوان هستند یا فقط برای کنجکاوی دست به این عمل می‌زنند که اگر فقط به یک بار محدود شود؛ فرد تشخیص زوفیلیا نمی گیرد. در خیلی از متون یا تصاویری که در گذشته وجود دارند؛ نشان دهنده چنین روابطی در گذشته هم هستیم؛ البته مشخص نیست این رفتار در گذشته نشانه قدرت طلبی یا اختلال بوده است یا فقط ساخته ذهن نقاشان زمان است.

در تحقیقی مشخص شده که درصد بالایی از کسانی که به رابطه با حیوانات پرداخته اند؛ به دلیل بوی حیوانات به انها جذب شده اند. این می تواند یک نظریه تامل برانگیز باشد؛ چرا که بسیاری از رفتارهای حیوانات و حتی انسان تحت تاثیر فرومون ها شکل میگیرد. فرومون ها مواد شیمیایی هستند که از بدن یک فرد ترشح شده و با تاثیر بر سیستم بویایی فرد دیگر پاسخ رفتاری به راه می اندازد.

برای آشنایی با نشانه های سادیسم کلیک کنید.

خطرات رابطه و میل جنسی به حیوانات

علاوه بر عواقب روانی، تحریک جنسی با حیوانات مشکلات جسمی زیادی را به وجود می اورد. برای مثال بیماری های امیزشی، آلودگی گوشت و افزایش بیماری های مشترک بین انسان ها و حیوانات و… . پاسخ های الرژیک شدید می تواند منجر به مرگ فرد شود.

زوفیلیا می تواند اولیه یا ثانویه باشد. میل جنسی به حیوانات ( زوفیلیا ) اولیه یک گرایش فطری نسبت به حیوانات است و نوع ثانویه آن بعد از مدتی به دلیل نارضایتی از زندگی جنسی یا به دلیل در معرض بودن طولانی مدت با حیوات اتفاق می افتد.

ایا در رابطه جنسی با حیوانات، بارداری اتفاق می افتد؟

خیر؛ به دلیل تفاوت سلول های جنسی گونه انسان با حیوانات و چرخه جنسی متفاوت، امکان بارداری برای هیچ یک وجود ندارد؛ اما می تواند باعث بروز بیماری های مختلفی شود.

ایا همه کسانی که حیوانات خانگی دارند مبتلا به زوفیلیا هستند؟

البته که خیر. حیوانات می‌توانند بهترین دوست انسان ها باشند و در انجام کارهایشان به انها کمک کنند؛ شمار بزرگی از افراد حیوانات را به سرپرستی میگیرند و از انها تا پایان عمر بدون هیچ گونه ازاری نگهداری میکنند. معمولا قبل از عقیم کردن حیوانات خانگی شاهد خودارضایی یا حتی گرایش او به خودتان (مخصوصا به جنس مخالف) شده اید. اما این موضوع کاملا طبیعی است و نشان دهنده غریزه انهاست. اگر قصد نگهداری حیوان خانگی دارید؛ بهتر است قبل از سن بلوغ به عقیم کردن او بپردازید تا با خیالی آسوده از او نگهداری کنید.

زوفیلیا در فرهنگ های مختلف

متاسفانه امروزه شاهد بروز و عادی سازی زوفیلیا در کشورهای مختلف هستیم. به عنوان مثال امار رابطه جنسی با اسب ها در کشور سوئیس بسیار بالاست. حتی در هند که در ایین های ان، حیوانات را مقدس می دانند، مواردی از ازدواج حیوان با انسان گزارش شده است.در خاورمیانه نیز افرادی به رابطه جنسی با حیوانات  اهلی می پردازند.

صنعت پورنوگرافی حیوانات در دنیا در حال توسعه است و روزانه شاهد پخش ویدئو هایی با مضمون رابطه جنسی حیوانات در فضای مجازی هستیم که کاملا برخلاف حقوق آن‌هاست. به طورکلی و بین عوام این یک عمل مضموم محسوب می شود و حتی ادیان زیادی ان را منع کرده اند.

تشخیص زوفیلیا (میل جنسی به حیوانات)

افراد زوفیلیک از نگاه کردن به عکس حیوانات نیز لذت می برند و معمولا سابقه ازار حیوانات را داشته اند. مانند اختلالات دیگر طیف پارافیلیا، این افراد نیز باید حداقل 6 ماه چنین علائمی را بدون وقفه داشته باشند تا تشخیص زوفیلیا دریافت کنند. این تمایل باعث اختلال در زندگی شخصی و کاری انان نیز می شود چراکه تمام حواس شان معطوف به حیوانات می شود و برای ارضای این نیاز تلاش می کنند.

ایا زوفیلیا قابل درمان است؟

همانطور که می دانید درمان این گونه از اختلالات، بسیار پیچیده و یا غیر ممکن است. به دلیل اینکه این افراد خود را بیمار نمی دانند و برای درمان اقدام نمی کنند. به دلیل ندرت این بیماری از لحاظ اماری درمان مشخصی برای ان وجود ندارد اما همزمانی دارو درمانی با روش های مختلف روان درمانی می تواند بسیار موثر واقع شود. درمان های شناختی-رفتاری و کمک گرفتن از یک سکستراپیست نیز شانس درمان را بالا می برد.

افراد متاهل مبتلا به زوفیلیا باید درمان خود را با همسر شروع کند و فرد مجرد بهتر است بعد از مشاهده نشانه های بهبودی، به دنبال شریک جنسی برای خود باشد. بسیاری از افراد به دلیل دوری از جوامع بزرگ و یا نداشتن شریک انسانی به این اختلال مبتلا شده اند. در مواجه با چنین افرادی یا حتی بروز این تمایل در خودتان، بدون قضاوت در ابتدا علل را ریشه یابی کنید و از یک متخصص کمک بگیرید.در پروسه درمان به اختلالات روانی و جسمانی همراه با این بیماری هم توجه داشته باشید.

سخن پایانی

در دنیای امروزی با نشانه های تمایلات غیر معمولی روبه رو هستیم اگرچه همانطور که گفته شد؛ این اختلال در قدیم الایام نیز بوده است. اما با احترام به حقوق حیوانات و همچنین شان بالای انسانی می توان از بروز بیشتر آن جلوگیری کرد. از آنجا که اختلال میل جنسی به حیوانات نادر است، مبتلایان چندان برای درمان اقدام نمی‎کنند. اما با توجه به پیامدهای جسمی و روانی درمان ضرورت زیادی دارد.

برای دریافت مشاوره در زمینه جنسی می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره  02191002360 تماس بگیرید.

 

 

سوالات متدوال

ایا امکان بارداری در رابطه ی جنسی انسان با حیوان وجود دارد؟

خیر به دلیل تفاوت سلول های جنسی گونه های انسان و حیوان و چرخه های جنسی متفاوت،احتمال بارداری وجود ندارد.

زوفیلیا چیست؟

به تمایل جنسی نسبت به حیوانات زوفیلیا می گویند.

ایا می توان با حیوانات ازدواج کرد؟

در بسیاری از کشور ها قوانینی در این مورد وجود دارد اما افراد زیادی بدون رسمی کردن این ارتباط به رابطه ی جنسی با حیوانات میپردازند.

منبع: میل جنسی به حیوانات | نشانه ها و درمان زوفیلیا



:: برچسب‌ها: میل جنسی به حیوانات | نشانه ها و درمان زوفیلیا ,
:: بازدید از این مطلب : 319
|
امتیاز مطلب : 12
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : پنج شنبه 15 تير 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

ترک ترامادول یکی از دغدغه های خانواده ها و جوانان معتاد به این ماده است. خاصیت تسکین بخشی ترامادول کمتر از مورفین است و به دلیل خاصیت اعتیاد آوری آن، پزشکان بیشتر از دو هفته مصرف این دارو را تجویز نمی‌کنند. قطعا اگر از دستور پزشک خود پیروی کرده و به آن پایبند باشند؛ مصرف این دارو برای آنان ایجاد وابستگی نخواهد کرد. این دارو دوزهای مختلفی دارد و عوارض زیادی را برجای خواهد گذاشت. ترامادول یک داروی اپیوئیدی است که با تاثیر بر گیرنده‌هایی با همین اسم در مغز سبب تسکین درد خواهد شد. اما مصرف طولانی مدت این دارو و اعتیاد به آن اثرات جبران ناپذیری بر مغز خواهد داشت.

منبع: ترک ترامادول چند روز طول می کشد؟

ترک ترامادول

معمولا متخصصین برای ترک ترامادول، مصرف آن را به مرور کاهش داده تا به صفر برسد. بهتر است ترک این دارو حتما تحت نظر پزشک باشد. ترک ترامادول اولین قدم است و در کنار آن فرد باید اقدامات دیگری را نیز انجام دهد. فراموش نکنید که اعتیاد به ترامادول نیز می‌تواند مانند موادمخدرهای دیگر مثل کراک و هروئین عوارض ایجاد کند و خطرناک باشد. پس با شناسایی علائم و پیگیری برای درمان از اعتیاد جلوگیری کنید.

نشانه های اعتیاد به ترامادول | ترک ترامادول

در مواجه با افرادی که به ترامادول اعتیاد پیدا کرده اند؛ شاهد دو دسته از علائم روانی و جسمانی خواهیم بود. این نشانه ها در افراد مختلف، متفاوت است و بستگی به دوز مصرفی و مدت زمان مصرف دارد. برخی از این علائم را در این قسمت ذکر خواهیم کرد. 

????علائم جسمانی

⭕خستگی و کمبود انرژی

⭕قرمزی چشم ها

⭕اختلال در فعالیت های حرکتی

⭕اختلال در خواب و اشتها

⭕سردرد

????نشانه های روانی

⭕تحریک پذیری و بی قراری

⭕بی ثباتی خلق

⭕ادامه مصرف ترامادول حتی در صورت عدم نیاز

⭕بروز علائم ترک بلافاصله بعد از قطع مصرف

⭕رفتارهای نابهنجار و پرخطر

⭕صرف وقت و انرژی زیاد برای تهیه ترامادول

⭕خرید غیرقانونی ترامادول

⭕مصرف بیشتر برای دستیابی به سرخوشی اولیه

ترک ترامادول در بارداری

مصرف ترامادول در دوران بارداری، اثرات بدی بر مادر و جنین خواهد داشت. حا اگر مادر به ترامادول اعتیاد داشته باشد؛ باید قبل از اقدام برای بارداری، به ترک آن اقدام کند. مصرف ترامادول باعث اعتیاد جنین نیز خواهد شد؛ و نوزاد بعد از تولد از خود نشانه های ترک را نشان خواهد داد. ترامادول انقباضات رحمی کاهش می‌دهد و فرایند زایمان را طولانی تر می‌کند. همچنین احتمال بروز نواقص قلبی عروقی یا مشکلات قلبی نیز وجود خواهد داشت. 

نشانه های ترک ترامادول

با شروع ترک ترامادول و قطع مصرف آن، علائمی در فرد بروز پیدا خواهند کرد. این علائم گاهی به دو دسته کاملا متفاوت تقسیم خواهند شد. معمولا علائمی که افراد در حین ترک تجربه می‌کند؛ شامل تهوع و اختلالات گوارشی، دردهای عضلانی و… می‌شوند. اما نشانه های نادری مثل اضطراب بالا، سردرگمی و بی قراری، حملات پانیک، مسخ شخصیت و بی حسی یا سوزن سوزن شدن اندامها نیز بروز می‌کنند؛ که خطر جدی برای زندگی فرد معتاد ایجاد نمی‌کند. اما در صورت شدید تر شدن این علائم یا ماندگاری آنها در طولانی مدت، باید حتما به پزشک مراجعه کرد.

مدت زمان ترک ترامادول

نمی‌توان برای مدت زمان سم زدایی ترامادول مدت زمان معینی را مشخص کرد. اما به طور کلی این فرایند شاید از 10 روز تا هفته ها طول بکشد. هرچه فرد انگیزه و همکاری بیشتری برای ترک ترامادول داشته باشد؛ این مدت کوتاهتر خواهد شد. باگذشت زمان علائم کمتر شده و افراد اختلالات کمتری را تجربه می‌کنند.

????سه روز اول بعد از ترک مصرف علائمی مثل احساس سوزن سوزن شدن، تعریق، عصبی شدن، حالت تهوع، اضطراب، میل شدید به مصرف و تپش قلب را تجربه می‌کند.

????روز چهارم تا هفتم: همچنان فرد به ادامه مصرف تمایل داشته و گیجی، عدم تمرکز و به بی خوابی دچار خواهد شد.

????و در روزهای هشتم تا چهاردهم علائم جسمانی خفیف تر شده اما افسردگی، افکار منفی و اضطراب احتمالا ادامه خواهند یافت.

راهکارهایی برای ترک ترامادول

ترک ترامادول با سم زدایی آغاز می‌شود که باید تحت نظر پزشک انجام شود. معمولا در کلینیک های ترک اعتیاد انجام شده و هدف آن خارج کردن سم حاصل از ترامادول از بدن است. در دوران سم زدایی فرد علائم ناخوشایندی را از خود نشان خواهد داد که برای کنترل آنها باید از پزشک کمک گرفت. مراحل اصلی سم زدایی شامل ارزیابی، تثبیت و تشویق برای درمان بیشتر می‌شود. اما این درمان قطعی برای ترک ترامادول نیست.

????دارو درمانی: پزشکان برای ترک ترامادول معمولا داروهای ضداضطراب، آرامبخش و غیراستروئیدی تجویز می‌کنند. این داروها از فعال شدن گیرنده های اپیوئیدی جلوگیری کرده و عوارض جانبی ایجاد نمی‌کنند. داروهایی مثل متوکلوپرامید، لوپرامید، والیوم، ساب اکسون، کلونیدین و ایبوپروفن یا استامینوفن، برای کاهش عوارض ناشی از ترک متادون، توسط پزشک تجویز می‌شوند. مکمل های دارویی نیز از داروهای لازم برای این دوران هستند. ترامادول با داروهای زیادی تداخل دارد؛ به همین دلیل بهتر است قبل از مصرف هرگونه دارویی با پزشک خود مشورت کنید.

????روان درمانی: علاوه بر وابستگی جسمانی، ترامادول وابستگی روانی نیز برای افراد ایجاد می‌کند. رواندرمانی با تکنیک های مختلف و توسط روانشناس و روانپزشک انجام می‌شود. خانواده نیز از این نوع درمان می‌توانند استفاده کنند. روش های به کار گرفته شده در این رواندرمانی، در افراد مختلف، متفاوت خواهد بود. دریافت خدمات توانبخشی در مراکز ترک اعتیاد نیز انجام می‌شود.

????ترک اعتیاد در خانه: ترک ترامادول در خانه برای افرادی مناسب است که دوز مصرفی آنها پایین بوده و محیطی امن و راحت برای آنها در خانه فراهم است. البته بهتر است حتی در صورت ترک در خانه فرد تحت نظر پزشک و روانشناس بوده و به صورت اصولی مراحل سم زدایی را انجام دهد.

سخن پایانی

طبیعی است که افراد معتاد اعتیاد خود را انکار کنند. ترامادول نیز به دلیل اینکه در مصرف دارویی دارد؛ افراد تصور می‌کنند اعتیاد آور نیست و هر زمان می‌توانند مصرف آنرا قطع کنند. اما اینگونه نیست. ترک ترامادول نیاز به انگیزه کافی و زمان دارد. خانواده در این دوران نقش مهمی ایفا می‌کند. به طور کلی برای شروع فرایند ترک باید با یک پزشک و روانشناس مشورت کرده و مسیر بهبودی را آغاز کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه ترک ترامادول می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره  02191002360 تماس بگیرید

سوالات متداول

برای ترک ترامادول باید چه داروهایی مصرف کنیم؟

داروهای ضداضطراب، آرامبخش و مسکن از داروهای شایع برای ترک ترامادول هستند. معمولا پزشکان در این دوران داروهایی مثل متوکلوپرامید، لوپرامید، والیوم، ساب اکسون، کلونیدین و ایبوبروفن یا استامینوفن تجویز می‌کنند. ترامادول با داروهای زیادی تداخل دارد؛ به همین دلیل حتما قبل از مصرف هرگونه دارویی با پزشک مشورت کنید.

ترک ترامادول چند روز طول می‌کشد؟

نمی‌توان مدت زمان دقیقی برای ترک ترامادول در نظر گرفت؛ اما به طور کلی متخصصین دوره سم زدایی را تقریبا 14 روز در نظر می‌گیرند. این زمان به دوز مصرفی فرد، مدت زمان مصرف و آمادگی بدن افراد بستگی دارد.

عوارض طولانی مدت ترک ترامادول کدام اند؟

عوارضی مثل افسردگی، اختلال در تنفس، مشکلات قلبی، لرزش بدن و… از عوارضی هستند که تا مدت ها بعد از ترک ترامادول باقی خواهند ماند.

منبع: ترک ترامادول چند روز طول می کشد؟



:: برچسب‌ها: ترک ترامادول چند روز طول می کشد؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 329
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : سه شنبه 13 تير 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

ترک ترامادول یکی از دغدغه های خانواده ها و جوانان معتاد به این ماده است. خاصیت تسکین بخشی ترامادول کمتر از مورفین است و به دلیل خاصیت اعتیاد آوری آن، پزشکان بیشتر از دو هفته مصرف این دارو را تجویز نمی‌کنند. قطعا اگر از دستور پزشک خود پیروی کرده و به آن پایبند باشند؛ مصرف این دارو برای آنان ایجاد وابستگی نخواهد کرد. این دارو دوزهای مختلفی دارد و عوارض زیادی را برجای خواهد گذاشت. ترامادول یک داروی اپیوئیدی است که با تاثیر بر گیرنده‌هایی با همین اسم در مغز سبب تسکین درد خواهد شد. اما مصرف طولانی مدت این دارو و اعتیاد به آن اثرات جبران ناپذیری بر مغز خواهد داشت.

منبع: ترک ترامادول چند روز طول می کشد؟

ترک ترامادول

معمولا متخصصین برای ترک ترامادول، مصرف آن را به مرور کاهش داده تا به صفر برسد. بهتر است ترک این دارو حتما تحت نظر پزشک باشد. ترک ترامادول اولین قدم است و در کنار آن فرد باید اقدامات دیگری را نیز انجام دهد. فراموش نکنید که اعتیاد به ترامادول نیز می‌تواند مانند موادمخدرهای دیگر مثل کراک و هروئین عوارض ایجاد کند و خطرناک باشد. پس با شناسایی علائم و پیگیری برای درمان از اعتیاد جلوگیری کنید.

نشانه های اعتیاد به ترامادول | ترک ترامادول

در مواجه با افرادی که به ترامادول اعتیاد پیدا کرده اند؛ شاهد دو دسته از علائم روانی و جسمانی خواهیم بود. این نشانه ها در افراد مختلف، متفاوت است و بستگی به دوز مصرفی و مدت زمان مصرف دارد. برخی از این علائم را در این قسمت ذکر خواهیم کرد. 

????علائم جسمانی

⭕خستگی و کمبود انرژی

⭕قرمزی چشم ها

⭕اختلال در فعالیت های حرکتی

⭕اختلال در خواب و اشتها

⭕سردرد

????نشانه های روانی

⭕تحریک پذیری و بی قراری

⭕بی ثباتی خلق

⭕ادامه مصرف ترامادول حتی در صورت عدم نیاز

⭕بروز علائم ترک بلافاصله بعد از قطع مصرف

⭕رفتارهای نابهنجار و پرخطر

⭕صرف وقت و انرژی زیاد برای تهیه ترامادول

⭕خرید غیرقانونی ترامادول

⭕مصرف بیشتر برای دستیابی به سرخوشی اولیه

ترک ترامادول در بارداری

مصرف ترامادول در دوران بارداری، اثرات بدی بر مادر و جنین خواهد داشت. حا اگر مادر به ترامادول اعتیاد داشته باشد؛ باید قبل از اقدام برای بارداری، به ترک آن اقدام کند. مصرف ترامادول باعث اعتیاد جنین نیز خواهد شد؛ و نوزاد بعد از تولد از خود نشانه های ترک را نشان خواهد داد. ترامادول انقباضات رحمی کاهش می‌دهد و فرایند زایمان را طولانی تر می‌کند. همچنین احتمال بروز نواقص قلبی عروقی یا مشکلات قلبی نیز وجود خواهد داشت. 

نشانه های ترک ترامادول

با شروع ترک ترامادول و قطع مصرف آن، علائمی در فرد بروز پیدا خواهند کرد. این علائم گاهی به دو دسته کاملا متفاوت تقسیم خواهند شد. معمولا علائمی که افراد در حین ترک تجربه می‌کند؛ شامل تهوع و اختلالات گوارشی، دردهای عضلانی و… می‌شوند. اما نشانه های نادری مثل اضطراب بالا، سردرگمی و بی قراری، حملات پانیک، مسخ شخصیت و بی حسی یا سوزن سوزن شدن اندامها نیز بروز می‌کنند؛ که خطر جدی برای زندگی فرد معتاد ایجاد نمی‌کند. اما در صورت شدید تر شدن این علائم یا ماندگاری آنها در طولانی مدت، باید حتما به پزشک مراجعه کرد.

مدت زمان ترک ترامادول

نمی‌توان برای مدت زمان سم زدایی ترامادول مدت زمان معینی را مشخص کرد. اما به طور کلی این فرایند شاید از 10 روز تا هفته ها طول بکشد. هرچه فرد انگیزه و همکاری بیشتری برای ترک ترامادول داشته باشد؛ این مدت کوتاهتر خواهد شد. باگذشت زمان علائم کمتر شده و افراد اختلالات کمتری را تجربه می‌کنند.

????سه روز اول بعد از ترک مصرف علائمی مثل احساس سوزن سوزن شدن، تعریق، عصبی شدن، حالت تهوع، اضطراب، میل شدید به مصرف و تپش قلب را تجربه می‌کند.

????روز چهارم تا هفتم: همچنان فرد به ادامه مصرف تمایل داشته و گیجی، عدم تمرکز و به بی خوابی دچار خواهد شد.

????و در روزهای هشتم تا چهاردهم علائم جسمانی خفیف تر شده اما افسردگی، افکار منفی و اضطراب احتمالا ادامه خواهند یافت.

راهکارهایی برای ترک ترامادول

ترک ترامادول با سم زدایی آغاز می‌شود که باید تحت نظر پزشک انجام شود. معمولا در کلینیک های ترک اعتیاد انجام شده و هدف آن خارج کردن سم حاصل از ترامادول از بدن است. در دوران سم زدایی فرد علائم ناخوشایندی را از خود نشان خواهد داد که برای کنترل آنها باید از پزشک کمک گرفت. مراحل اصلی سم زدایی شامل ارزیابی، تثبیت و تشویق برای درمان بیشتر می‌شود. اما این درمان قطعی برای ترک ترامادول نیست.

????دارو درمانی: پزشکان برای ترک ترامادول معمولا داروهای ضداضطراب، آرامبخش و غیراستروئیدی تجویز می‌کنند. این داروها از فعال شدن گیرنده های اپیوئیدی جلوگیری کرده و عوارض جانبی ایجاد نمی‌کنند. داروهایی مثل متوکلوپرامید، لوپرامید، والیوم، ساب اکسون، کلونیدین و ایبوپروفن یا استامینوفن، برای کاهش عوارض ناشی از ترک متادون، توسط پزشک تجویز می‌شوند. مکمل های دارویی نیز از داروهای لازم برای این دوران هستند. ترامادول با داروهای زیادی تداخل دارد؛ به همین دلیل بهتر است قبل از مصرف هرگونه دارویی با پزشک خود مشورت کنید.

????روان درمانی: علاوه بر وابستگی جسمانی، ترامادول وابستگی روانی نیز برای افراد ایجاد می‌کند. رواندرمانی با تکنیک های مختلف و توسط روانشناس و روانپزشک انجام می‌شود. خانواده نیز از این نوع درمان می‌توانند استفاده کنند. روش های به کار گرفته شده در این رواندرمانی، در افراد مختلف، متفاوت خواهد بود. دریافت خدمات توانبخشی در مراکز ترک اعتیاد نیز انجام می‌شود.

????ترک اعتیاد در خانه: ترک ترامادول در خانه برای افرادی مناسب است که دوز مصرفی آنها پایین بوده و محیطی امن و راحت برای آنها در خانه فراهم است. البته بهتر است حتی در صورت ترک در خانه فرد تحت نظر پزشک و روانشناس بوده و به صورت اصولی مراحل سم زدایی را انجام دهد.

سخن پایانی

طبیعی است که افراد معتاد اعتیاد خود را انکار کنند. ترامادول نیز به دلیل اینکه در مصرف دارویی دارد؛ افراد تصور می‌کنند اعتیاد آور نیست و هر زمان می‌توانند مصرف آنرا قطع کنند. اما اینگونه نیست. ترک ترامادول نیاز به انگیزه کافی و زمان دارد. خانواده در این دوران نقش مهمی ایفا می‌کند. به طور کلی برای شروع فرایند ترک باید با یک پزشک و روانشناس مشورت کرده و مسیر بهبودی را آغاز کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه ترک ترامادول می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره  02191002360 تماس بگیرید

سوالات متداول

برای ترک ترامادول باید چه داروهایی مصرف کنیم؟

داروهای ضداضطراب، آرامبخش و مسکن از داروهای شایع برای ترک ترامادول هستند. معمولا پزشکان در این دوران داروهایی مثل متوکلوپرامید، لوپرامید، والیوم، ساب اکسون، کلونیدین و ایبوبروفن یا استامینوفن تجویز می‌کنند. ترامادول با داروهای زیادی تداخل دارد؛ به همین دلیل حتما قبل از مصرف هرگونه دارویی با پزشک مشورت کنید.

ترک ترامادول چند روز طول می‌کشد؟

نمی‌توان مدت زمان دقیقی برای ترک ترامادول در نظر گرفت؛ اما به طور کلی متخصصین دوره سم زدایی را تقریبا 14 روز در نظر می‌گیرند. این زمان به دوز مصرفی فرد، مدت زمان مصرف و آمادگی بدن افراد بستگی دارد.

عوارض طولانی مدت ترک ترامادول کدام اند؟

عوارضی مثل افسردگی، اختلال در تنفس، مشکلات قلبی، لرزش بدن و… از عوارضی هستند که تا مدت ها بعد از ترک ترامادول باقی خواهند ماند.

منبع: ترک ترامادول چند روز طول می کشد؟



:: برچسب‌ها: ترک ترامادول چند روز طول می کشد؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 328
|
امتیاز مطلب : 19
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
تاریخ انتشار : سه شنبه 13 تير 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

والدين سخت گير معمولا علت رفتارهاي خود را نگراني براي آينده فرزند مطرح مي‌کنند. غافل از اينکه دلايل رفتارهاي سختگيرانه عميق‌تر از يک نگراني است. والدين نقش مهمي در زندگي فرزندان خود در هر زمينه اي بازي مي‌کنند. آنها هميشه بهترين چيزها را براي فرزند خود مي‌خواهند و در اين زمينه تلاش مي‌کنند. اما گاهي در اين تلاش ها زياده روي کرده و شرايط را براي فرزندان سخت مي‌کنند. سخت گيري با مفاهيم زيادي تداعي مي‌شود که والدن در تشخيص آنها ناتوان اند. اين موضوع زندگي کودک را هم تحت تاثير قرار داده و پيامدهايي ايجاد خواهد ک

منبع: والدين سخت گير | با پدر و مادر سختگير چه کنيم؟

والدين سخت گير

همه والدين شيوه فرزندپروري خود را منطقي مي‌دانند و در برابر تغيير آن مقاوت مي‌کنند. سخت گيري در واقع نوعي از فرزندپروري است که فرزندان را تحت فشار زيادي قرار مي‌دهد. گاهي کودکان براي رهايي از فشارهاي والدين سخت گير خود دست به کارهايي مي‌زنند که جبران ناپذير است. آنان تربيت اصولي را با قوانين شديد و راديکال اشتباه مي‌گيرند و فرزند خود را نيز مورد آزار قرار مي‌دهند.

نشانه هاي والدين سخت گير

اينگونه والدين، به راحتي قابل تشخيص هستند. چراکه فردي که نسبت به فرزند خود انعطاف نشان نمي‌دهند؛ در روابط خود با ديگران نيز سخت گير و متوقع است. در اين قسمت برخي از نشانه هاي والدين سخت گير را ذکر خواهيم کرد.

??هميشه در حال وضع قوانين مختلف هستند.

??از فرزندان خود توقع پيروي کورکورانه دارند.

??انتقاد پذير نيستند و ارتباط موثري با فرزند خود ندارند.

??به هر بهانه اي به فرزند خود توهين کرده و او را تحقير مي‌کنند.

متوقع اند.

??از تنبيه هاي بدني و رواني استفاده مي‌کنند. 

والدين سخت گير خوب يا بد؟

توجه به اين نکته ضروري است که سخت گيري با اقتدار متفاوت است. در سبک فرزندپروري، والدين به اقتدار نياز دارند و بايد بتوانند فرزند خود را تا حدي کنترل کنند. اما سخت گيري به معني محدود کردن فرزند بدون دليل است. در واقع اقتدار با استبداد فرق دارد و والدين بايد اين موضوع را در نظر بگيرند. فرزندان در هر سني به آزادي عمل و حريم شخصي نياز دارند. اگر اين مفاهيم از آنان سلب شود در فرايند رشد آنها اختلالاتي ايجاد خواهد شد. در ضمن اينگونه رفتار کردن نيز براي خود والدين نيز عوارضي خواهد داشت.

از طرفي ديگر، اگر کودک بتواند از اين شرايط به سلامت گذر کند شايد در برخي از زمينه ها نسبت به ديگران موفق تر باشد. براي مثال بسياري از ورزشکاران يا حتي دانشمندان موفق در مصاحبه هاي خود مطرح کرده اند که دستاوردهاي خود را مديون والدين سخت گير خود هستند که آنها را مجبور به تلاش بيشتر کرده اند. اما اين نکته را در نظر بگيريد که براي شکوفايي فرزندان از روش هاي ديگري نيز مي‌توان بهره برد.

چرايي پديدايي والدين سخت گير

اينکه چرا والدين نسبت به فرزندان خود سخت گير مي‌شوند به عوامل زيادي بستگي دارد. در بيشتر موارد والدين سخت گير، خود قرباني رفتارهاي مستبدانه والدين خود بوده اند و مي‌خواهند انتقام خود را از فرزندانشان بگيرند. يا رفتار کردن به نحوي ديگر را نياموخته اند. در غير اين صورت با مشاهده ديگر والدين يا حتي سرکشي فرزندان خود، تصميم به سخت گيري مي‌گيرد. که در هر صورت، اين روش جواب نخواهد داد و محصول آن چيزي جز رفتارهاي نامناسب فرزندان نخواهد بود. 

کمالگرايي والدين علت ديگري است که آنها را به سمت رفتارهاي سختگيرانه سوق مي‌دهد. در واقع آنان به دليل انتظار بيش از حدي که از خود يا فرزندشان دارند مدام در حال کنترل ميزان پيشرفت يا مقايسه او با ديگران هستند.

 تاثيرات والدين سخت گير در زندگي فرزندان

معمولا فرزندان در مواجه با والدين سخت گير خود به دوگونه رفتار مي‌کنند. آنها يا تبديل به دروغگوهايي حرفه اي شده که مي‌توانند والدين خود را گول بزنند و يا هيچ چيز از معني زندگي درک نخواهند کرد. در واقع تحقيقات حاکي ازآنند که اين شيوه خروجي خوبي نخواهد داشت. در اين قسمت برخي از تاثيرات رفتارهاي سختگيرانه را مورد بررسي قرار خواهيم داد.

?اختلالات رواني

بدون شک يکي از تاثيرات مهم والدين سخت گير، بر روان فرزندان است. اين شيوه باعث بروز طيف وسيعي از اختلالات رواني در فرزندان خواهد شد. افسردگي، گوشه گيري وانزوا، اضطراب زياد، عدم اعتماد به نفس وجرات مندي، چند نمونه از اين مشکلات هستند. اينگونه والدين هيچ گاه به فرزند خود اجازه اشتباه کردن را نداده اند به همين دليل در صورت بروز کوچک ترين اشتباهي سرخورده و نااميد مي‌شوند. همچنين بيشترافرادي که داراي اختلال شخصيت ضداجتماعي هستند؛ توسط والدين سخت گير پرورش يافته اند.

?عدم شکل گيري هويت

وقتي فرزندان در هر شرايطي فقط از والدين سخت گير خود پيروي مي‌کنند يا اصلا اجازه انجام کاري را ندارند؛ متوجه علايق و سلايق خود نخواهند شد. تصميم گيري در سرايط مختلف است که هويت ما را شکل مي‌دهد. اما در اين خانواده ها، فرزندان استقلال فکري و نظر شخصي ندارند و در هر موردي بايد از والدين کمک بگيرند.

?شکل گيري باورهاي اشتباه

رفتارهاي مستبدانه والدين سخت گير، بر فرزند هم تاثير گذاشته و او نيز به مرور اين عقايد خشک را مي‌پذيرد. در واقع قبول مي‌کند که واقعيت همين است و ديگران نيز بايد اينگونه رفتار کنند. اين موضوع به دليل تقليد فرزندان از والدين خود پديد مي‌آيد. اين دسته از والدين به کودکان شان القا مي‌کنند که فقط نظر آنها درست است و حق پرسشگري را از اومي‌گيرند. فرزندان مي‌پذيرند که در هيچ موردي حق اعتراض ندارند.

?طرد توسط همسالان

کودکاني که از تحت تاثير رفتارهاي والدين سخت گير رفتارهاي سختگيرانه از خود نشان مي‌دهند؛ معمولا دوستان زيادي ندارند و از طرف همسالان خود طرد مي‌شوند. معمولا اين فرزندان هوش هيجاني کمتري دارند و قادر به برقراري رابطه با ديگران نيستند.  آنها از لحاظ اجتماعي سازگاري کمتري با ديگران و محيط دارند. اين موضوع در روابط عاطفي آنان نيز تاثير خواهد گذاشت.

چگونه با والدين سخت گير خود رفتار کنيم؟

 

اگر به سني رسيده ايد که توانايي تصميم گيري در مورد مسائل خود را داريد و حتي از لحاظ مالي مستقل هستيد؛ وقت آن رسيده که در اين مورد با والدين سخت گير خود صحبت کنيد. احتمالا رفتارهاي آنها تا اخر عمر شما ادامه خواهد داشت و دست از سخت گيري در مورد شما برنمي‌دارند. اما سعي کنيد با رفتارهاي قاطعانه و صحيح، به آنها نشان دهيد که مستقل شده ايد و توانايي کنترل اوضاع را داريد. هرگز به آنها بي احترامي نکرده و سعي کنيد آنها قانع کنيد که رفتارهايشان اشتباه است. حتي مي‌توانيد آنها را به مشاوره گرفتن تشويق کنيد يا خود نيز براي از بين بردن عوارض اين رفتارها از روانشناس کمک بگيريد.

سخن پاياني

طبيعي است که فرزندان والدين سخت گير با آنان راحت نباشند و ارتباط خوبي با آنان نداشته باشند. آنها هيچ گونه اهميتي به احساسات و عواطف فرزند خود نيستند و با زياده خواهي او را در رقابتي هميشگي با ديگران قرار مي‌دهند. قربانيان اصلي اين ماجرا فرزندان هستند؛ و حتي راهي براي نجات از اين شرايط نيز ندارند. اما با گذر زمان و استقلال آنها، احتمالا از شدت اين رفتارها کاسته خواهد شد و حتي افراد مي‌توانند از روانشناس نيز کمک بگيرند.

براي دريافت مشاوره در زمينه والدين سخت گير مي توانيد با برترين متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره  02191002360 تماس بگيريد

 

سوالات متداول

با والدين سخت گير چه کنيم؟

در کودکي احتمالا مجبور به تحمل شرايط هستيم و هيچ راه فراري نخواهد بود. اما با گذشت زمان و استقلال بيشتر از خانواده، مي‌توان در اين مورد با آنان حرف زده و حتي آنان را به مراجعه به روانشناس تشويق کرد. رفتارهاي پرخاشگرانه، انتقام يا بي احترامي به والدين، راه حل هاي مناسبي نيستند.

نشانه هاي والدين سخت گير کدام اند؟

آنان انتقاد پذيرنبوده و به هر بهانه اي فرزند خود را تحقير مي‌کنند، کمالگرا هستند و در هر زمينه اي قوانين مختلفي وضع مي‌کنند. همچنين از فرزندان خود توقع پيروي کورکورانه دارند.

منبع: والدين سخت گير | با پدر و مادر سختگير چه کنيم؟



:: برچسب‌ها: والدين سخت گير | با پدر و مادر سختگير چه کنيم؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 308
|
امتیاز مطلب : 17
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : دو شنبه 12 تير 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

تقریبا اولین نشانه های بارداری، در چند هفته اول پس از لقاح ظاهر می‌شود. اما این زمان نیز کاملا دقیق نیست. شاید شاهد بروز نشانه ها دیر تر از این زمان هم باشیم. بروز این علائم، به عوامل زیادی بستگی خواهد داشت. به همین دلیل این نشانه ها نمی‌توانند دلیل قطعی برای اثبات بارداری باشند. در این مقاله به بررسی علائم و عوامل موثر بر آنها خواهیم پرداخت.

منبع: نشانه های بارداری | علائم اولیه بارداری چیست؟

زمان بروز نشانه های بارداری

معمولا زمان مشخص شروع بارداری، از آخرین قاعدگی تعیین می‌شود. شاید عجیب به نظر برسد؛ اما حتی زمان زایمان نیز بر همین اساس تعیین می‌شوند. تقریبا یک هفته تا 10 روز بعد از آخرین قاعدگی، نشانه های بارداری خود را نشان می‌دهند. در واقع آخرین قاعدگی، اولین هفته بارداری محسوب می‌شود. طبق تحقیقات انجام شده، 50 درصد زنان در هفته پنجم، 70 درصد در هفته ششم و 90 درصد در هفته هشتم بعد از لقاح، متوجه بارداری خود می‌شوند و علائم را حس می‌کنند.

⭕نشانه های بارداری در هفته اول

همانطور که پیش تر هم گفته شد؛ هفته اول بارداری در واقع همان زمان قاعدگی است. به همین دلیل شاید بسیاری از زنان علائم آن را قاعدگی اشتباه گرفته و به ان اهمیت ندهند در این دوران، علاوه بر مشکلاتی که فرد در دوران عادت ماهیانه خود تجربه می‌کند؛ علائم دیگری را نیز مثل حالت تهوع، معده درد، تکرر ادرار، احساس مزه فلز در دهان، بی اشتهایی و سردرد را تجربه خواهد کرد. البته بسیار محتمل است که در هفته اول بارداری، فرد هیچ علامتی نداشته باشد.

⭕نشانه های بارداری از هفته دوم تا سه ماهگی

با تمام شدن عادت ماهیانه و ادامه دار شدن نشانه های بارداری، فرد احتمالا بارداری خود را محتمل می‌داند. بسیاری از زنان تا ماه بعد صبر می‌کنند ومنتظر قاعدگی بعدی می‌مانند. اما تغییراتی که در بدن رخ می‌دهند فقط به قاعدگی ختم نمی‌شوند. علائم هفته اول با شدن بیشتر ادامه پیدا می‌کنند تا زمانی که فرد از بارداری خود مطمئن شود. در این قسمت نشانه های بارداری در این زمان را ذکر خواهیم کرد.

????عدم قاعدگی

معمولا بعد از ازدواج، بعد از اولین تاخیر در پریود، اولین چیزی که زنان به آن فکر می‌کنند؛ حاملگی است. البته تاخیر یا به طور کلی پریود نشدن، به دلایل مختلفی اتفاق می‌افتد. به همین دلیل بهتر است زنان قبل از ازدواج یا حتی اقدام برای بارداری، به این موضوع توجه کرده و علت این مشکل را برطرف کنند. 

????تورم و دردناکی پستان ها

با شروع حاملگی به دلیل تجمع شیر در پستان ها، ترشح هورمون ها مختلف و حتی بالا آمدن شکم، به سینه ها فشار بیشتری وارد می‌شود. تغییراتی که در پستان ها رخ می‌دهد شامل التهاب و دردناکی آنها، نمایان شدن رگ های خونی، تغییر رنگ و سایز و حتی ترشحات از آن است. این تغییرات برای تغذیه نوزاد بعد از تولد رخ می‌دهند و با برگشتن میزان هورمون ها به حالت قبل و زایمان، پستان ها به حالت اولیه برمی‌گردند.

????حالت تهوع و استفراغ

حالت تهوع و استفراغ یکی از نشانه های بارداری است که در ماه اول یا دوم ظاهر می‌شود؛ اما همه زنان آن را تجربه نمی‌کنند. هنوز علت دقیقی برای آن مشخص نشده است اما معمولا به دلیل نوسانات هورمونی، رخ می‌دهد. علت دیگر آن فشاری است که رحم با بزرگ شدن خود با معده وارد می‌کند. در برخی مادران، این حالت به قدری شدید است که آنها نمی‌توانند غذا بخورند و ضعف و بی حالی نیز برای آنان ایجاد خواهد کرد.

????لکه بینی از نشانه های بارداری

با اینکه در دوران بارداری قاعدگی رخ نمی‌دهد اما بسیاری از زنان لکه ها خون یا خونریزی کم را در این دوران تجربه می‌کنند. این خونریزی خفیف، در واقع به دلیل لانه گزینی در رحم مادر رخ می‌دهد. این اتفاق تقریبا 10 تا 14 روز پس از لقاح، می‌افتد. در لانه گزینی تخمک بارور شده به دیواره رحم می‌چسبد. خونی که در این دوران از واژن خارج می‌شود نسبت به زمان قاعدگی، رنگ روشن تری دارد و شفاف است.

????تکرر ادرار

تکرر ادرار جزو اولین نشانه های بارداری محسوب می‌شود. سطح هورمون ها نقش مهمی در تکرر ادرار دارند اما با بزرگ تر شدن رحم به مثانه هم فشار وارد می‌شود و مادر مجبور است سریع تر مثانه خود را تخلیه کند. مشکلاتی مثل دیابت دوران بارداری، این موضوع را تشدید خواهند کرد.

????خستگی وکمبود انرژی

در این دوران به دلیل اینکه سوخت و ساز بدن بیشتر می‌شود. و تمام اعضا در حال تلاش برای حفظ و نگهداری فردی دیگر هستند؛ منابع بدن بیشتر مصرف می‌شوند. و فرد خستگی و بی حالی بیشتری را تجربه می‌کند. حتی نیاز مادران به خواب هم افزایش پیدا می‌کند. برخی از متخصصین افزایش سطح پروژسترون را علت این موضوع می‌دانند.

????تغییرات خلقی

زنان باردار به دلیل نوسانات هورمونی ناگهانی، تغییرات خلقی را تجربه خواهند کرد. از دیگر نشانه های بارداری، تحریک پذیری و حساسیت نسبت به موضوعات مختلف است. حتی گریه های بی دلیل نیز کاملا طبیعی بوده و زنان با شدت های مختلفی آنها را تجربه خواهند کرد. شاید مادران از دوران جدیدی که در زندگی آنها شروع شده است؛ احساس اضطراب کنند و به همین دلیل کنترل خود را از دست دهند.

????تغییر درمای بدن

دمای بدن بعد از تخمک گذاری، افزایش پیدا می‌کند. شاید تا قاعدگی بعدی این دما ثابت بماند. دمای بدن در هنگام صبح  می‌تواند یکی از نشانه های بارداری باشد. در دوران بارداری، دمای پایه بدن افزایش پیدا می‌یابد و همین موضوع باعث حس گرگرفتگی نیز در زنان باردار خواهد شد.

????گرفتگی عضلات

از نشانه های بارداری در ماه های اول می‌توان به گرفتگی، اسپاسم عضلات، ماهیچه ها و شکم اشاره کرد. این اسپاسم های عضلانی گاهی در یک طرف بدن و گاهی در هر دو طرف رخ می‌دهد و شدت آنها گاهی به قدری زیاد می‌شود که مادر را از خواب بیدار می‌کند. در سه ماه اول این گرفتگی عضلات به دلیل رشد سریع جنین است و به صورت کشیدگی در داخل شکم نیز احساس می‌شود.

????علائم دیگر

شایع ترین نشانه های بارداری شامل مواردی هستند که بالا ذکر کردیم. اما برخی از مادران، نشانه های دیگری مثل سرگیجه، کمردرد، یبوست یا مشکلات گوارشی، تنگی نفس، خونریزی بینی و… را گزارش می‌کنند. همگی این علائم طبیعی هستند و معمولا بعد از گذشت سه ماه از بارداری، یا از بین رفته و یا از شدن آنها کاسته می‌شود.  نیازی به درمان یا برطرف کردن این علائم نیست و فقط برای کنترل آنها باید از پزشک متخصص کمک گرفت. 

سخن پایانی

بارداری با علائم زیادی همراه خواهد بود. درابتدا توصیه می‌شود از بارداری خود اطمینان حاصل کرده و از پزشک کمک بگیرید. آمادگی بدنی شما در این دوران و مراقبت هایی که دریافت می‌کنید همگی در بروز نشانه های بارداری موثر هستند. فراموش نکنید که سلامت مادر، تضمین کننده سلامت جنین نیز هست و باید جدی گرفته شود. علائم از فردی به فردی دیگر و حتی در بارداری های مختلف متفاوت خواهد بود و عوامل زیادی سبب شکل گیری آنها می‌شوند. در این زمینه حتما با متخصص زنان مشورت کنید و تا انتهای بارداری تحت نظر باشید.

برای دریافت مشاوره در زمینه نشانه های بارداری می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره  02191002360 تماس بگیرید

 سوالات متداول

نشانه های بارداری بعد از چند روز ظاهر می‌شوند؟

معمولا از زمان اقدام به بارداری تا بروز اولین نشانه ها در صورت موفق بودن، از آخرین قاعدگی به مدت یک هفته الی 10 روز زمان لازم است.

منبع: نشانه های بارداری | علائم اولیه بارداری چیست؟



:: برچسب‌ها: نشانه های بارداری | علائم اولیه بارداری چیست؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 306
|
امتیاز مطلب : 16
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : یک شنبه 11 تير 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

تقریبا اولین نشانه های بارداری، در چند هفته اول پس از لقاح ظاهر می‌شود. اما این زمان نیز کاملا دقیق نیست. شاید شاهد بروز نشانه ها دیر تر از این زمان هم باشیم. بروز این علائم، به عوامل زیادی بستگی خواهد داشت. به همین دلیل این نشانه ها نمی‌توانند دلیل قطعی برای اثبات بارداری باشند. در این مقاله به بررسی علائم و عوامل موثر بر آنها خواهیم پرداخت.

منبع: نشانه های بارداری | علائم اولیه بارداری چیست؟

زمان بروز نشانه های بارداری

معمولا زمان مشخص شروع بارداری، از آخرین قاعدگی تعیین می‌شود. شاید عجیب به نظر برسد؛ اما حتی زمان زایمان نیز بر همین اساس تعیین می‌شوند. تقریبا یک هفته تا 10 روز بعد از آخرین قاعدگی، نشانه های بارداری خود را نشان می‌دهند. در واقع آخرین قاعدگی، اولین هفته بارداری محسوب می‌شود. طبق تحقیقات انجام شده، 50 درصد زنان در هفته پنجم، 70 درصد در هفته ششم و 90 درصد در هفته هشتم بعد از لقاح، متوجه بارداری خود می‌شوند و علائم را حس می‌کنند.

⭕نشانه های بارداری در هفته اول

همانطور که پیش تر هم گفته شد؛ هفته اول بارداری در واقع همان زمان قاعدگی است. به همین دلیل شاید بسیاری از زنان علائم آن را قاعدگی اشتباه گرفته و به ان اهمیت ندهند در این دوران، علاوه بر مشکلاتی که فرد در دوران عادت ماهیانه خود تجربه می‌کند؛ علائم دیگری را نیز مثل حالت تهوع، معده درد، تکرر ادرار، احساس مزه فلز در دهان، بی اشتهایی و سردرد را تجربه خواهد کرد. البته بسیار محتمل است که در هفته اول بارداری، فرد هیچ علامتی نداشته باشد.

⭕نشانه های بارداری از هفته دوم تا سه ماهگی

با تمام شدن عادت ماهیانه و ادامه دار شدن نشانه های بارداری، فرد احتمالا بارداری خود را محتمل می‌داند. بسیاری از زنان تا ماه بعد صبر می‌کنند ومنتظر قاعدگی بعدی می‌مانند. اما تغییراتی که در بدن رخ می‌دهند فقط به قاعدگی ختم نمی‌شوند. علائم هفته اول با شدن بیشتر ادامه پیدا می‌کنند تا زمانی که فرد از بارداری خود مطمئن شود. در این قسمت نشانه های بارداری در این زمان را ذکر خواهیم کرد.

????عدم قاعدگی

معمولا بعد از ازدواج، بعد از اولین تاخیر در پریود، اولین چیزی که زنان به آن فکر می‌کنند؛ حاملگی است. البته تاخیر یا به طور کلی پریود نشدن، به دلایل مختلفی اتفاق می‌افتد. به همین دلیل بهتر است زنان قبل از ازدواج یا حتی اقدام برای بارداری، به این موضوع توجه کرده و علت این مشکل را برطرف کنند. 

????تورم و دردناکی پستان ها

با شروع حاملگی به دلیل تجمع شیر در پستان ها، ترشح هورمون ها مختلف و حتی بالا آمدن شکم، به سینه ها فشار بیشتری وارد می‌شود. تغییراتی که در پستان ها رخ می‌دهد شامل التهاب و دردناکی آنها، نمایان شدن رگ های خونی، تغییر رنگ و سایز و حتی ترشحات از آن است. این تغییرات برای تغذیه نوزاد بعد از تولد رخ می‌دهند و با برگشتن میزان هورمون ها به حالت قبل و زایمان، پستان ها به حالت اولیه برمی‌گردند.

????حالت تهوع و استفراغ

حالت تهوع و استفراغ یکی از نشانه های بارداری است که در ماه اول یا دوم ظاهر می‌شود؛ اما همه زنان آن را تجربه نمی‌کنند. هنوز علت دقیقی برای آن مشخص نشده است اما معمولا به دلیل نوسانات هورمونی، رخ می‌دهد. علت دیگر آن فشاری است که رحم با بزرگ شدن خود با معده وارد می‌کند. در برخی مادران، این حالت به قدری شدید است که آنها نمی‌توانند غذا بخورند و ضعف و بی حالی نیز برای آنان ایجاد خواهد کرد.

????لکه بینی از نشانه های بارداری

با اینکه در دوران بارداری قاعدگی رخ نمی‌دهد اما بسیاری از زنان لکه ها خون یا خونریزی کم را در این دوران تجربه می‌کنند. این خونریزی خفیف، در واقع به دلیل لانه گزینی در رحم مادر رخ می‌دهد. این اتفاق تقریبا 10 تا 14 روز پس از لقاح، می‌افتد. در لانه گزینی تخمک بارور شده به دیواره رحم می‌چسبد. خونی که در این دوران از واژن خارج می‌شود نسبت به زمان قاعدگی، رنگ روشن تری دارد و شفاف است.

????تکرر ادرار

تکرر ادرار جزو اولین نشانه های بارداری محسوب می‌شود. سطح هورمون ها نقش مهمی در تکرر ادرار دارند اما با بزرگ تر شدن رحم به مثانه هم فشار وارد می‌شود و مادر مجبور است سریع تر مثانه خود را تخلیه کند. مشکلاتی مثل دیابت دوران بارداری، این موضوع را تشدید خواهند کرد.

????خستگی وکمبود انرژی

در این دوران به دلیل اینکه سوخت و ساز بدن بیشتر می‌شود. و تمام اعضا در حال تلاش برای حفظ و نگهداری فردی دیگر هستند؛ منابع بدن بیشتر مصرف می‌شوند. و فرد خستگی و بی حالی بیشتری را تجربه می‌کند. حتی نیاز مادران به خواب هم افزایش پیدا می‌کند. برخی از متخصصین افزایش سطح پروژسترون را علت این موضوع می‌دانند.

????تغییرات خلقی

زنان باردار به دلیل نوسانات هورمونی ناگهانی، تغییرات خلقی را تجربه خواهند کرد. از دیگر نشانه های بارداری، تحریک پذیری و حساسیت نسبت به موضوعات مختلف است. حتی گریه های بی دلیل نیز کاملا طبیعی بوده و زنان با شدت های مختلفی آنها را تجربه خواهند کرد. شاید مادران از دوران جدیدی که در زندگی آنها شروع شده است؛ احساس اضطراب کنند و به همین دلیل کنترل خود را از دست دهند.

????تغییر درمای بدن

دمای بدن بعد از تخمک گذاری، افزایش پیدا می‌کند. شاید تا قاعدگی بعدی این دما ثابت بماند. دمای بدن در هنگام صبح  می‌تواند یکی از نشانه های بارداری باشد. در دوران بارداری، دمای پایه بدن افزایش پیدا می‌یابد و همین موضوع باعث حس گرگرفتگی نیز در زنان باردار خواهد شد.

????گرفتگی عضلات

از نشانه های بارداری در ماه های اول می‌توان به گرفتگی، اسپاسم عضلات، ماهیچه ها و شکم اشاره کرد. این اسپاسم های عضلانی گاهی در یک طرف بدن و گاهی در هر دو طرف رخ می‌دهد و شدت آنها گاهی به قدری زیاد می‌شود که مادر را از خواب بیدار می‌کند. در سه ماه اول این گرفتگی عضلات به دلیل رشد سریع جنین است و به صورت کشیدگی در داخل شکم نیز احساس می‌شود.

????علائم دیگر

شایع ترین نشانه های بارداری شامل مواردی هستند که بالا ذکر کردیم. اما برخی از مادران، نشانه های دیگری مثل سرگیجه، کمردرد، یبوست یا مشکلات گوارشی، تنگی نفس، خونریزی بینی و… را گزارش می‌کنند. همگی این علائم طبیعی هستند و معمولا بعد از گذشت سه ماه از بارداری، یا از بین رفته و یا از شدن آنها کاسته می‌شود.  نیازی به درمان یا برطرف کردن این علائم نیست و فقط برای کنترل آنها باید از پزشک متخصص کمک گرفت. 

سخن پایانی

بارداری با علائم زیادی همراه خواهد بود. درابتدا توصیه می‌شود از بارداری خود اطمینان حاصل کرده و از پزشک کمک بگیرید. آمادگی بدنی شما در این دوران و مراقبت هایی که دریافت می‌کنید همگی در بروز نشانه های بارداری موثر هستند. فراموش نکنید که سلامت مادر، تضمین کننده سلامت جنین نیز هست و باید جدی گرفته شود. علائم از فردی به فردی دیگر و حتی در بارداری های مختلف متفاوت خواهد بود و عوامل زیادی سبب شکل گیری آنها می‌شوند. در این زمینه حتما با متخصص زنان مشورت کنید و تا انتهای بارداری تحت نظر باشید.

برای دریافت مشاوره در زمینه نشانه های بارداری می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره  02191002360 تماس بگیرید

 سوالات متداول

نشانه های بارداری بعد از چند روز ظاهر می‌شوند؟

معمولا از زمان اقدام به بارداری تا بروز اولین نشانه ها در صورت موفق بودن، از آخرین قاعدگی به مدت یک هفته الی 10 روز زمان لازم است.

منبع: نشانه های بارداری | علائم اولیه بارداری چیست؟



:: برچسب‌ها: نشانه های بارداری | علائم اولیه بارداری چیست؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 345
|
امتیاز مطلب : 11
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : یک شنبه 11 تير 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

فوبی خون یا هموفوبیا یکی دیگر از انواع فوبیاهاست. فوبیا ها ترس های مرضی و بی دلیلی هستند که گاهی زندگی فرد را به طور کامل تحت تاثیر قرار می‌دهند. فرد در بسیاری از مواقع تصمیمات خود را طبق اینکه به خون فوبیا دارد می‌گیرد. فوبیاهای انواع مختلفی دارند و به دلایل متفاوتی در فرد بروز می‌کنند. اما گاهی فرد از ابتدای زندگی خود بدون هیچ سابقه ای از خون و مشتقات آن هراس دارد. فوبیاها گاهی تا حدی پیش می‌روند که برای فرد ایجاد مشکلات جدی مثل حملات پنیک می‌کنند. در این مقاله به طور مفصل به علل، نشانه ها و راه های درمانی خون هراسی خواهیم پرداخت.

منبع: فوبی خون | علت و درمان ترس از خون

فوبی خونaدر اختلال فوبی خون، فرد در صورت مشاهده خون، در هر شرایطی کنترل خود را از دست داده و علائمی را از خود بروز می‌دهدو این واکنش هاکاملا غیرارداری هستند و فرد هیچگونه کنترلی برآنها ندارد. برخی تصور می‌کنند که این افراد به دلیل از دست دادن خون و افت قندخون، حال بد را تجربه کرده و از آن می‌ترسند. اما این دسته از افراد حتی در صورت مشاهده خون دیگران یا حیوانات نیز می‌هراسند.

علائم فوبی خون

افرادی که فوبی خون دارند در صورت مواجه با این مایع، علائم مختلف جسمانی و روانی را تجربه می‌کنند. همچنین شدت این علائم نیز در افراد متفاوت است. این ترس غیرمعقول و پایدار خود را به اشکال زیر بروز می‌دهد.

????علائم جسمانی

????اختلال تنفسی

????بالا رفتن ضربان قلب

????لرزش بدن

????تعریق دستها

????حالت تهوع

????سرگیجه

????بی حالی

????افت فشار

????نشانه های روانی

علائم روانی فوبی خون شامل اضطراب و ترس شدید، حملات پنیک، عدم توانایی در کنترل خود، اجتناب از محیط هایی که در آنها خون وجود دارد؛ احساس مرگ، مسخ واقعیت و تمایل به فرار از مشاهده خون، می‌شود.

به طور کلی می‌توان گفت نشانه های فوبی خون منحصر بفرد است. حتی در برخی افراد منجر به واکنش وازاوواگال می‌شود. این شوک در اثر ضعف و تحریک عصب واگ است. تقریبا 80 درصد افرادی که به فوبی خون مبتلا هستند این شوک را تجربه کرده اند. این واکنش باعث لرزش و بی هوشی فرد می‌شود و علائمی مثل تشنج دارد.

علت بروز فوبی خون چیست؟

تحقیقات حاکی از آنند که تقریبا 3 تا 4 در صد افراد در زندگی خود فوبی خون را تجربه می‌کنند. معمولا این نوع فوبی، جزو فوبیاهای شایع محسوب نمی‌شود و سن شروع آن بین 10 تا 13 سالگی است. خون هراسی شاید با انواع دیگر فوبیا مثل آگورافوبیا، فوبیا از حیوانات و به طورکلی اختلال هراس همزمان شود. برخی دیگر از علل ابتلا به این ترس شامل موارد زیر می‌شود. برای آشنایی با فوبیای حیوانات کلیک کنید.

????ژنتیک: فرزندان خانواده هایی که فوبی خون دارند؛ بیشتر احتمال دارد که به این نوع از فوبیا مبتلا شوند. حتی بعضی از افراد به صورت ارثی حساس تر و تحریک پذیر تر هستند.

????عوامل محیطی: عوامل دیگری مثل والدین مضطرب یا سختگیر، یا ضریه جسمانی در دوران کودکی، افراد را مستعد ابتلا به فوبی خون می‌کند.

تشخیص فوبی خون

تشخیص فوبی خون، برای همه افراد امکانپذیر نیست. چراکه گاهی افراد از ترس خود مطلع هستند اما آن را نادیده گرفته و به متخصص مراجعه نمی‌کنند. اما در برخی موارد نیز، فرد از این ترس آگاهی ندارد و دلایل دیگری برای این واکنش در نظر می‌گیرد. قطعا ملاک های مشخصی برای تشخیص این بیماری وجود دارد. همچنین این موضوع را در نظر داشته باشید که فوبی خون اختلال روانی محسوب نمی‌شود.

اگر ترس از خون زندگی شخصی و اجتماعی فرد را تحت تاثیر قرار دهد؛ تشخیص فوبی خون قطعی است و باید برای درمان اقدام کند. همچنین علائم باید تقریبا 6 ماه بدون هیچ مورد استثنایی وجود داشته باشند. فرد حتی از فکر کردن به خون یا مشاهده تصاویر و فیلم آن نیز دچار حملات اضطرابی شود و کنترلی روی این موضوع نداشته باشد. اگر با تمام این شرایط، او به ترس خود نیز آگاه باشد؛ فوبی خون تشخیص داده می‌شود.

درمان فوبی خون

معمولا درمان فوبیاهای مختلف، ضروری نیستند. مخصوصا اگر موضوع ترسناک، جزوی از زندگی روزمره فرد نباشد. برای مثال ضرورتی برای درمان  فردی که فوبیای مار دارد؛ وجود ندارد. چرا که فرد فرد در طول زندگی خود احتمالا به ندرت ماری را از نزدیک ببیند. قطعا تجسم این شرایط و یا دیدن تصاویری از آن برای فرد اضطراب آور است اما به طور کلی اجباری برای درمان وجود ندارد. البته افراد بیشتر با فراورده های خونی در زندگی مواجه می‌شوند. برای درمان انواع فوبی، روش های مختلفی وجود دارد. ب

⭕مواجه سازی

در این روش فرد را با موضوعی که نسبت به آن فوبیا دارد؛ مواجه می‌کنند. این روش باید توسط درمانگر و به صورت اصولی انجام شود. مواجه سازی برای درمان فوبی بسیار موثر است اما نیاز به زمان داشته و باید به مرور انجام شود. 

⭕درمان شناختی رفتاری

در این رویکرد درمانی، باور و تصورات فرد نسبت به موضوعات تغییر می‌کند. البته شامل تمریناتی نیز می‌شود. اما به طور کلی به ایجاد افکار واقع بینانه تر منجر می‌شود. درمانگر به فرد کمک می‌کند تا نگاه دقیق تری به خون و مشتقات آن داشته باشد. درمانی شناختی رفتاری، یکی از اصلی ترین روش ها برای از بین بردن ترس های مرضی است.

⭕آرام سازی عضلات

قطعا فرد مبتلا به فوبی خون در طول مدت درمان، احساسات مختلفی را تجربه خواهد کرد. این احساسات معمولا شامل ترس و اضطراب هستند که واکنش های بدنی را برمی‌انگیزنند. درمانگر باید برای جلوگیری از عوارض ناشی از این روش ها از تکنیک های آرام سازی عضلات استفاده کند. انقباض و انتبساط عضلات به صورت منظم به تعادل در گردش خون نیز کمک می‌کند و اجازه نمی‌دهد فرد در طول مدت جلسه مشاوره از حال برود.

⭕دارو درمانی

در مورادی که علائم فوبی خون شدت پیدا می‌کند؛ فرد باید با مراجعه به پزشک، دارودرمانی را شروع کند. مصرف خودسرانه دارو برای درمان این مشکل به هیچ وجه توصیه نمی‌شود. معمولا داروهایی که در این شرایط تجویز می‌شوند؛ آرامبخش ها و ضد اضطراب ها هستند.

سخن پایانی

فوبیاها اختلالات جدی محسوب نمی‌شوند اما تاثیراتی بر زندگی فرد ایجاد می‌کنند. برخی افراد به این موضوع اهمیت نداده و برای درمان اقدام نمی‌کنند. اما فراموش نکنید که فوبیاها در طول زمان احتمالا شدت می‌گیرند و باعث ایجاد اختلالات روانی جدی تری خواهند شد. یا علائم به موقعیت های دیگری نیز تعمیم می‌یابند. به همین دلیل برای پیشگیری از این موضوع و با توجه به مواردی که ذکر شد؛ حتما از یک درمانگر در این زمینه کمک بگیرید.

برای دریافت مشاوره در زمینه فوبی خون می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره  02191002360 تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

درمان هموفوبیا چگونه است؟

درمان فوبی خون با روش های دارویی و روان درمانی امکان پذیر هستند. درمانگر با روش هایی مثل مواجهه سازی، تکنیک های رفتاری شناختی، آرام سازی عضلات و… به درمان فرد مبتلا می‌پردازد. همچنین برای درمان دارویی نیز باید از پزشک کمک گرفت.

فوبیای خون در کودکان چگونه است؟

فوبی خون در کودکان نیز احتمال بروز دارد. معمولا بین 7 تا 16 سال ظاهر می‌شود و علائم بالینی آن تقریبا مشابه بزرگسالان است. علت آن نیز عوامل ژنتیکی یا محیطی مثل والدین مظطرب وحساس یا صدمات جسمی است.

منبع: فوبی خون | علت و درمان ترس از خون



:: برچسب‌ها: فوبی خون | علت و درمان ترس از خون ,
:: بازدید از این مطلب : 383
|
امتیاز مطلب : 16
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : شنبه 10 تير 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

سادیسم یا همان دگرآزاری از جمله اختلالات جنسی است که بر روی روابط فرد تاثیر منفی زیادی می‌گذارد. در نگاه اول دگرآزارها در حال آسیب زدن به دیگران هستند، حال آن که این آزارگری بر ابعاد مختلف زندگی فرد تاثیر  منفی به جا می‌گذارد. به طوری که از نظر اجتماعی، تحصیلی، شغلی، روابط عاطفی، فردی و غیره دچار آشفتگی های زیادی خواهد شد. بنابراین بیمار باید برای درمان هرچه زودتر اقدام کند.

منبع: سادیسم جنسی | علت و درمان دگر آزاری چیست؟

سادیسم

سادیسم ریشه در شخصیت فرد داشته و روی روابط آن با همکاران، دوستان و حتی شریک جنسی تاثیر می‌گذارد. ازارگری در راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM5) در دسته اختلالات پارافیلیا است. افراد ازارگر حتی از زورگویی به دیگران هم لذت می برند و نوعی حس همزادپنداری پیدا می‌کنند.

همین فرایند درمان را پیچیده‌تر می کند. دگر آزاری انواع مختلفی دارد که شامل نوع احساسی، انفجاری، جنسی و… می شود. سادیسم در رابطه  جنسی تاثیرات جبران ناپذیری روی شریک جنسی فرد دارد که اگر بدون رضایت او انجام شود؛ نوعی جرم محسوب می شود. مانند بیشتر اختلالات طیف پارافیلیا، دگرآزاری نیز در بین مردان شایع تر است و در همه نوع گرایش های جنسیتی نیز بروز می‌کند.

علائم آزارگری جنسی چیست؟

فرد میلی دائمی به ازار و اذیت دیگران به شکل های مختلف دارد. همه ما به طور غریزی به سلطه گری و قدرت طلبی، تمایل داریم اما با شدت متفاوتی ان را بروز می دهیم. برای مثال دگر آزاری در مادران خود را به شکل اجبار برای درس خواندن یا نظافت اتاق فرزندشان نشان می دهد. در کودکان، سادیسم به شکل قلدری در مدرسه بروز می کند یا بین زوجین به صورت ازارگری جنسی.

این دسته از افراد از آسیب فیزیکی، قساوت عاطفی، توهین و تحقیر کلامی شریک جنسی خود لذت جنسی را تجربه می‌کنند. در مورد صدمه زدن به دیگران، خیالپردازی می‌کنند. به تماشای افراد اسیب دیده علاقه دارند و دوست دارند شریک جنسی شان تسلیم آن‌ها باشد. به اختلالات روانی دیگری علاوه بر سادیسم، مبتلا هستند. دیده شده این افراد با بروز این رفتار حس خود کم انگاری درونی را پنهان و آن را تبدیل به خشم نسبت به دیگران می کنند.

انواع سادیسم کدامند؟

نوع ابراز ازارگری جنسی از شخصی به شخص دیگر متفاوت است. افراد دگر آزار خود، متوجه این تفاوت نمی‌شوند اما علائم می توانند به همدیگر تبدیل شوند یا انواع مختلفی از سادیسم در یک فرد وجود داشته باشد.

سادیسم انفجاری

حس تحقیر و خود کم بینی خویش را به صورت ناگهانی و با خشم زیاد بروز می دهد و شخص دیگری را مقصر جلوه می دهد.این حملات غیرقابل پیش بینی و کنترل است به همین دلیل به انها انفجاری می گویند.این افراد ممکن است ویژگی های شخصیت مرزی را هم از خود بروز دهند.

سادیسم استبدادی

از خشم شان برای زورگویی و تسلیم دیگران استفاده می کنند.حرف زدشان مودبانه نیست و برای رسیدن به اهداف خود و بهره گیری از دیگران از هر روشی بهره می جویند.

سادیسم جنسی

هدف ما از نوشتن این مقاله اشنایی افراد با نشانه های سادیسم در رابطه جنسی بود اما شناختن انواع دیگر سادیسم، خالی از لطف نیست. واضح است که شخص ازار گر فقط از طریق صدمه زدن و تحقیر شریک جنسی خود برانگیخته می شود و گاهی این رفتار ها به خارج از اتاق خواب هم راه می یابد و در درازمدت باعث طلاق عاطفی یا کاهش رضایت جنسی طرفین می شود.توسل به خشونت فیزیکی و کلامی و رفتارهایی مثل بستن دست و پا نمونه هایی از سادیسم جنسی است. بروز رفتارهای خشن و خود محورانه،علامت هشدار دهنده ی دیگری از سادیسم است. هیچکس از تحقیر شدن و ازار دیدن توسط شریک خود، خوشحال نمی شود مگر افراد مازوخیست که دقیقا علائمی برعکس سادیسم دارند.پس این افراد در پیدا کردن شریک جنسی برای خود هم با موانعی روبه رو هستند.

علل پدیدایی سادیسم چیست؟

علت دقیق ان مشخص نیست.اما قطعا سبک فرزند پروری والدین خشمگین و کنترل گر در کودکی یکی ازعوامل تعیین کننده است. فیلم های پورن و شکست های پی در پی که شخص در زندگی خود تجربه می کند نیز یکی دیگر از دلایل شکل گیری سادیسم است. تجربه مورد ازار و قلدری قرار گرفتن در مدرسه، توسط همسالان فرد را به سوی ازارگری سوق می دهد. تحقیقات بیانگر ان است که کودکان مبتلا به اختلال  سلوک و خشم سرکوب شده بیشتر احتمال دارد در اینده تبدیل به یک ازارگر شوند. در بزرگسالان نیز اختلال شخصیت خود شیفته، علائم سادیسمی دارد.

درمان سادیسم جنسی

درمان سادیسم جنسی با انواع دیگر ان می تواند همپوشانی زیادی با هم داشته باشد.به عنوان مثال کنترل خشم، درمانی برای همه ی انواع دگر آزاری است. داروهای ارام بخش تجویز خوبی برای درمان این اختلال می باشند همچنین اموزش مهارت های جنسی و ارتباطی به تدریج علائم سادیسم را از بین می برد. رفتاردرمانی، تکنیک های شناختی و هیجان مدار و روان درمانی روش های دیگراثربخش هستند. درمان دگر آزاری با کمک متخصصانی مانند روانشناس، روانپزشک و سکستراپیست امکان پذیر خواهد بود.

سخن پایانی

امروزه سادیسم جزو اختلالات اخرین نسخه از کتابچه ی تشخیصی اماری روانشناسی نیست؛ چرا که افراد ازار طلب مقابل انها قرار دارند که از این رفتار لذت می برند. اما نکته ی مهم اینجاست که افراد ازارگر همه جا حضور دارند و زندگی افراد دیگر جامعه را نیز تحت الشعاع قرار می دهند.

برای دریافت مشاوره در زمینه دگر آزاری جنسی می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره  02191002360 تماس بگیرید.

 

 

سوالات متداول

سادیسم چیست؟

سادیم میل دائمی به اسیب رساندن و تحقیر کردن دیگران در موقعیت های مختلف است.

علائم دگر آزاری کدام اند؟

رفتارهای خشن، خودمخورانه و قساوت عاطفی از علائم کلی سادیسم هستند.

ایا سادیسم قابل درمان است؟

اگر فرد با اراده ی خود برای درمان اقدام کند با روش هایی مثل رفتاردرمانی، دارودرمانی، تکنیک های شناختی و هیجانی موثر خواهند بود.

منبع: سادیسم جنسی | علت و درمان دگر آزاری چیست؟



:: برچسب‌ها: سادیسم جنسی | علت و درمان دگر آزاری چیست؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 386
|
امتیاز مطلب : 14
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : جمعه 9 تير 1402 | نظرات ()