نوشته شده توسط : newmiiind

پوزیشن های جنسی از مهم ترین فاکتورهای رابطه جنسی هستند. یکی از باورهای اشتباه زوجین این است که باید تمام پوزیشن ها را در رابطه خود امتحان کنند؛ اما جالب است بدانید همه پوزیشن های جنسی برای رابطه شما مناسب نیستند و با توجه به شرایط رابطه، باید پوزیشن ها را انتخاب کنید. در ادامه انواع پوزیشن ها را با توجه به شرایط به خصوص آن شرخ داده‌ایم. اگر در مورد این پوزیشن ها یا برقراری ارتباط سوالی دارید، حتما از خدمات مشاوره جنسی استفاده نمایید.

منبع: پوزیشن های جنسی محبوب | 10 نوع پوزیشن

پوزیشن های جنسی

پوزیشن جنسی به معنی قرارگیری زوجین در هنگام رابطه، نسبت به یکدیگر است یا روش های مختلفی که افراد می توانند برای دخول امتحان کنند. پوزیشن ها با توجه به مکان برقراری رابطه، مدت زمانی که می خواهید برای آن صرف کنید و حتی اختلالات جنسی متفاوت هستند. حدود 150 نوع پوزیشن مختلف وجود دارد که به توضیح 10 نوع آن که رایج ترند، خواهیم پرداخت.

پوزیشن های جنسی در شرایط خاص

در رابطه شرایط خاصی وجود دارد که باید رابطه جنسی را نیز با آن تنظیم کرد تا دو طرف لذت کافی را ببرند. برای مثال بارداری، اختلال در نعوظ، واژینسموس، یکنواختی در رابطه و… . در همه ی این شرایط شما نمی توانید از یک پوزیشن مشخص استفاده کنید.

واژینیسموس

واژینیسموس، اختلالی است که زنان در زمان دخول واژینال، درد زیادی را تحمل می کنند یا گاها دخول برای آنان غیر ممکن است. در چنین شرایطی بهتر است از پوزیشن هایی استفاده شود که زن روی مرد قرارمی گیرد و می تواند میزان و شدت دخول را تنظیم کند.

پوزیشن های جنسی در بارداری

در زمان بارداری به دلیل تغییرات بدنی و ملاحضاتی که وجود دارد؛ با مشورت پزشک متخصص، رابطه جنسی بدون مانع است و حدود 7 نوع پوزیشن مختلف برای این شرایط وجود دارد. پوزیشن ایستاده ، رو در رو و به پهلو خوابیده با کمک بالشت، چند نمونه از این پوزیشن ها هستند.

اختلال نعوظ و زود انزالی | پوزیشن های جنسی

در شرایطی که حفظ نعوظ برای آقایون دشوار است ویا انزال به سرعت اتفاق می افتد بهتر است پوزیشن هایی انتخاب شود که رابطه را طولانی تر کند و شرایط را بهبود بخشد. در چنین مواردی نیز پیشنهاد متخصصین پوزیشن هایی است که زن روی مرد قرار می گیرد؛ چرا که فشار کمتری به مرد وارد می شود و می تواند مدت زمان بیشتری را در رابطه بماند.

نارضایتی و یکنواختی در رابطه

شکایت اکثر زوجین تکراری شدن رابطه جنسی برای آنهاست. بعد از مدتی رابطه جنسی شکل یک وظیفه برای آنها پیدا می کند که همیشه در یک مکان و روز مشخص و با یک پوزیشن مشخص انجام می شود. امتحان کردن پوزیشن های جدید و تغییر دادن شرایط کمک بزرگی به آنها خواهد کرد.

پوزیشن های جنسی مختلف

زوجین می توانند با خلاقیت روش های متفاوتی را امتحان کنند و پوزیشن مناسب خودشان را حتی در خودارضایی نیز پیدا کنند. اما بهترین پوزیشن جنسی کدام است؟ واقعیت این است که مفهوم بهترین برای هر زوجی متفاوت است. این نکته را در نظر بگبرید که حالت بدنی شما در انجام پوزیشن ها بسیار مهم است چرا که ممکن است در دراز مدت به ستون فقرات شما فشار وارد شود و حتی ارگاسم را تجربه نکنید.

1️⃣ دختر گاوچران

در این پوزیشن مرد به پشت دراز کشیده و زن روی آن قرار می گیرد به طوری که صورت یکدیگر را ببینند. در این حالت زن با حرکت به سمت بالا و پایین و جلو و عقب به تحریک نقطهG می پردازد.

2️⃣ داگی استایل

این پوزیشن یکی از محبوب ترین پوزیشن هاست که زن به شکل چهار دست و پا قرار میگیرد و باید کف دست ها و زانوها روی سطح صاف باشند. مرد بین پاهای زن قرار میگیرد. این پوزیشن به تحریک همزمان زن و مرد کمک زیادی می کند.

3️⃣ پوزیشن رو در رو

در این حالت زن به پشت خوابیده و مرد روی زن قرار می گیرد به شکلی که همدیگر را میبینند و دخول صورت می گیرد.

4️⃣ آغوش

این اسم پوزیشنی است که دو طرف به پهلو و به یک سمت دراز می کشند. زن با بالا بردن پای خود دخول را توسط مرد ممکن می سازد. در این پوزیشن ممکن است عمق دخول زیاد نباشد.

5️⃣ پوزیشن قاشقی

تفاوت این پوزیشن با پوزیشن آغوش در این است که در این پوزیشن زن پاهای خود را در شکم جمع می کند و سپس دخول صورت می گیرد؛ در این حالت تحریک کلیتوریس نیز امکان پذیر است.

6️⃣ پوزیشن مار

در پوزیشن مار زن روی شکم دراز کشیده و مرد نیز روی آن قرار می گیرد. در این حالت به دلیل زاویه قرارگیری زوجین تحریک نقطه G به خوبی انجام می گیرد.

7️⃣ پوزیشن شکاف آتش

در این پوزیشن زن در لبه ی تخت به پشت دراز کشیده و مرد می ایستد؛ یکی از پاهای زن روی شانه و دیگری روی سینه قرار می گیرد. استفاده از بالشت برای فشار کمتر به ناحیه کمر بسیار موثر خواهد بود. در این پوزیشن دخول عمیق امکان پذیر است.

8️⃣ 69

همانطور که این دو عدد از لحاظ ظاهری برعکس یکدیگر هستند؛ در پوزیشن 69 نیز زن و مرد در جهت مخالف روی یکدیگر قرار می گیرند و به تحریک یکدیگر می پردازند. در این پوزیشن دخول صورت نمیگیرد.

9️⃣ اسپات

فرق این روش با پوزیشن شکاف آتش در این است که پاهای زن به صورت ضربدری قرار می گیرد.

????نیلوفر یا لوتوس

در این حالت مرد به صورت چهار زانو می نشیند و زن به صورت چهره به چهره با او قرار می گیرد به شکلی که با پاها و بازوهای خود مرد را در آغوش می گیرد.

سخن پایانی

اسفاده در روش ها و پوزیشن های مختلف در رابطه جنسی بسیار مهم است. اما با توجه به این موضوع که شما در رابطه تنها نیستید و باید خواسته و علایق فرد دیگری را نیز در نظر بگیرید. از امتحان کردن راه های جدید نترسید وسلامت جسمانی و روانی را در الویت قرار دهید؛ حتما در این مسیر از یک متخصص نیز کمک بگیرید.

برای دریافت مشاوره در زمینه رابطه می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

 

 

سوالات متدوال

بهترین پوزیشن برای تحریک نقطه G کدام است؟

پوزیشن هایی که در آنها دخول عمیق تری انجام می شود؛ احتمال تحریک نقطه G بیشتر است. البته پوزیشن های مناسب هر زوجی متفاوت است.

پوزیشن های مناسب برای دوران بارداری کدام اند؟

برای دوران بارداری تقریبا 7 نوع پوزیشن مختلف وجود دارد که که پوزیشن های ایستاده، رو در رو و به پهلو خوابیده از انواع آن هستند.

منبع: پوزیشن های جنسی محبوب | 10 نوع پوزیشن



:: برچسب‌ها: پوزیشن های جنسی محبوب | 10 نوع پوزیشن ,
:: بازدید از این مطلب : 348
|
امتیاز مطلب : 22
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
تاریخ انتشار : یک شنبه 14 خرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

ترس از ازدواج موضوعی است؛ که بسیاری از جوانان با آن روبرو هستند. این ترس خطر کمبود و پیری جمعیت را در اجتماع افزایش می‌دهد. گرچه غایت ازدواج فقط فرزندآوری نیست اما از اهداف مهم آن محسوب می‌شود. افراد به دلایل متفاوتی از ازدواج امتناع می‌کنند. باید گفت اصرارهای خانواده و دوستان هیچ تاثیری در تغییر تصمیم ندارد؛ حتی شاید فرد را منزجرتر کند. پس برای رسیدن به نتیجه مطلوب حتما از روانشناسان کمک بگیرید. برای دریافت مشاوره ازدواج کلیک کنید.

منبع: ترس از ازدواج | دلایل و درمان ترس از ازدواج در مردان و زنان

ترس از ازدواج

امروزه شاهد پایین آمدن نرخ ازدواج در کشورمان هستیم. برخی افراد حتی از فکر کردن به ازدواج نیز، دچار ترس و استرس می‌شوند. اسم دیگر این شرایط را می‌توان گاموفوبیا گذاشت. این نوع از فوبیا جوانان را بر سر دوراهی تشکیل خانواده و دوری قرار می‌دهد که روزی باید یکی را انتخاب کنند. دختران و پسران به دلایل مختلفی دچار این ترس می‌شوند، اما متاسفانه خانواده ها با بی‌توجهی به دلایل آن فقط اصرار کرده و آن ها را بیش از پیش دچار ترس از ازدواج می‎کنند. برای تغییر این وضعیت توصیه می کنیم در ادامه با ما همراه باشید.

برای مشاهده نتایج اصرار خانواده به ازدواج کلیک کنید.

علل ترس از ازدواج

همانطور که قبلا هم گفته شد؛ عوامل زیادی در شکل گیری گاموفوبیا نقش دارند. گاه عواملی که فرد در شکل گیری آنها هیچ نقشی نداشته است، ولی در حال حاضر زندگی او را تحت تاثیر قرار می‌دهد. ترس از ازدواج معمولا تا حدی است که آنان حتی از تعهد و رابطه طولانی مدت نیز واهمه دارند و به اشکال مختلف از چنین رابطه ای دوری می‌جویند. شاید این رفتارها در نظر بقیه غیر طبیعی باشد، اما با خواندن دلایل آن درک بهتری درباره ترس از ازدواج دختران و پسران خواهید داشت.

????تجارب تلخ گذشته

یکی از مهم ترین دلایل ترس از ازدواج، تجارب تلخ گذشته در مورد خود فرد یا حتی خانواده اوست. کسی که در ازدواج قبلی اش شکست خورده یا شاهد طلاق والدین خود بوده؛ معمولا تنهایی را ترجیح می‌دهد. شاید فرد موفق به ازدواج با کسی که به او علاقه زیادی داشته؛ نشده است. و حالا دیگر تمایلی به ازدواج با هیچکس را ندارد.

برای پیشگیری از عواقب ازدواج بدون عشق این مقاله را مطالعه کنید.

????ترس از مسئولیت پذیری

ازدواج، ملزم به پذیرفتن مسئولیت زیادی است. در زندگی مشترک، افراد علاوه بر مشکلات خود باید قادر به حل مشکلات دیگری نیز باشند. بسیاری از افراد توان چنین کاری را ندارند؛ به همین دلیل ترس از ازدواج بر آن‌ها غلبه می‌کند.

????مشکلات مالی و اقتصادی | ترس از ازدواج

توقعات غیرواقعی از همسر و تجمل گرایی در امر ازدواج، عامل دیگری است که جوانان را از ازدواج می‌ترساند. فراهم کردن امکانات اولیه برای زندگی ضروری است ولی برای چیزهای بیشتر، به استطاعت مالی همسر خود نیز توجه کنید. علت بسیاری از طلاق ها، همین مورد است.

????دلبستگی ناایمن به خانواده

سبک های دلبستگی افراد در ازدواج خود را نشان خواهد داد و گاهی سبب مشکلاتی می‌شود. وابستگی زیاد به خانواده باعث ترس از ازدواج می‌شود. آنها نمی‌توانند ار خانواده خود برای مدت زمان طولانی دور باشند. و در تمام مسائل باید از خانواده مشورت بگیرند.

????باورهای غلط از ازدواج

تصورات اشتباهی که افراد از زندگی مشترک دارند؛ یک مانع روانی برای ورود به زندگی مشترک است. آنها فکر می‌کنند ازدواج محدودیتی دائمی در زندگی است. همیشه باید درحال خدمت گذاری به همسر خود باشند و ازدواج را با دوران برده داری اشتباه می‌گیرند. به تصور آنها ازدواج آنان را از اهداف شان دور می‌کند.

????مقاومت در برابر تغییر شرایط

معمولا بعد از یک سن مشخص، تغییر برای افراد سخت می‌شود. آن‌ها به شرایط زندگی خود عادت می‌کنند و دیگر تمایلی برای تقسیم آن با فردی دیگر ندارند. زندگی با فردی دیگر، نیاز به انعطاف پذیری و آمادگی ذهنی دارد. فکر کردن به ازدواج تمام محاسبات ذهنی این افراد را برای آینده به هم می‌زند. پس حتما برای جلوگیری از پشیمانی از ازدواج کلیک کنید.

عوارض ترس از ازدواج

قطعا این نوع ترس به دلیل اینکه هیچ منطقی پشت آن نیست؛ در دسته فوبیا ها قرار می‌گیرد و عوارضی دارد. این افراد از اینکه به شخصی علاقه دارند ولی نمی‌توانند با او ازدواج کنند؛ احساس سرخوردگی می‌کنند. اجتناب از ارتباط با افراد، با این تصور که روزی به ازدواج منجر خواهد شد نیز کار درستی نیست. عوارض ترس از ازدواج به شرح زیر است.

????افسردگی

????اضطراب اجتماعی

????اختلالات جنسی

????افکار خودکشی

????سومصرف موادمخدر یا الکل

غلبه بر ترس از ازدواج

برای غلبه بر ترس از ازدواج علاوه بر یک روانشناس به حمایت خانواده و دوستان نیز، احتیاج دارید. نیازی نیست خود را مجبور به ازدواج کنید اما فرار دائمی از آن هم کار درستی نیست.

✅روان درمانی

در روان درمانی با تحلیل اشتباهات گذشته در زمینه ازدواج و تصحیح باورهای شما در این مورد، جنبه های جدیدی از زندگی مشترک را نشان خواهد داد. این روش به شما کمک خواهد کرد گذشته را بپذیرید و برای آینده برنامه ریزی درست تری داشته باشید.

✅دارو درمانی

اگر شدت این اختلال برای شما عوارضی مثل افسردگی یا اضطراب، به وجود آورد؛ برای درمان با تجویز متخصص دارو مصرف کنید. دارو درمانی روش موثر برای درمان فوبیا ها محسوب می‌شود.

✅درمان شناختی رفتاری

در این رویکرد درمانی با تغییر افکار شما در مورد ازدواج، به شما تکنیک هایی برای برقراری رابطه ای سالم تر آموزش داده می‌شود. این روش تعهد در رابطه را به شما خواهد آموخت و تعریف درستی از مسئولیت پذیری ارائه خواهد داد.

✅خود شناسی

شما وقتی همسر بهتری خواهید بود که فرد مفید و سالمی در زندگی خود باشید. قبل از ازدواج حتما ازعلائق و ترس های خود آگاهی پیدا کنید. شما با شناختن خود می‌توانید مناسب ترین فرد را برای زندگی خود برگزینید. بلوغ فکری در زمان ازدواج از مهم ترین فاکتورهای زندگی مشترک است.

سخن پایانی

ازدواج فرایند آسانی نخواهد بود. طبیعی است که درجریان تشکیل خانواده دچار تردید و شک هایی بشویم. اما ترس از ازدواج و دوری از آن مقوله ای جداست. با تفکر کافی در این مورد و تعیین هدف هایی قابل دسترس در ازدواج، این امر برایتان ساده تر خواهد شد. اگر با وجود این ترس باز هم تصمیم به ازدواج گرفته اید؛ حتما در این زمینه از مشاوران زوج و خانواده کمک بگیرید.

برای دریافت مشاوره در زمینه ترس از ازدواج می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

 

 

سوالات متداول

چگونه ترس از ازدواج را از بین ببریم؟

با روش هایی مثل روان درمانی، درمان شناختی-رفتاری، خودشناسی و دارو درمانی می‌توان ترس از اردواج را از بین برد.

علت ترس از ازدواج چیست؟

خاطرات بد گذشته، مشکلات مالی و اقتصادی، ویژگی های شخصیتی، باورهای اشتباه در مورد ازدواج و… از دلایل ترس از ازدواج هستند.

عوارض گاموفوبیا چیست؟

افکار خودکشی، اختلالات جنسی، اضطراب اجتماعی، افسردگی و… از عوارض ترس از ازدواج است.

منبع: ترس از ازدواج | دلایل و درمان ترس از ازدواج در مردان و زنان



:: برچسب‌ها: ترس از ازدواج | دلایل و درمان ترس از ازدواج در مردان و زنان ,
:: بازدید از این مطلب : 316
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : یک شنبه 14 خرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

سرکشی نوجوان یکی از معضلاتی که خانواده ها در این سنین با فرزندان خود دارند. نوجوانان در این سنین رفتار هایی از خود نشان می‌دهند که علائم طبیعی بلوغ هستند. اما نباید آنها را نادیده گرفت. سرکشی در نوجوانان پسر معمولا شایع تر است. اما در هر دوجنس مشاهده می‌شود. اگر این رفتار کنترل نشود در آینده او نیز تاثیراتی خواهد داشت. این رفتار در نوجوان با علائمی همراه است که در این مقاله به توضیح آنها خواهیم پرداخت. برای آشنایی با راه های تربیت نوجوان کلیک کنید.

منبع: سرکشی نوجوان | 3 فایده سرکشی نوجوان

سرکشی نوجوان

سرکشی در دوران نوجوانی به معنی بروز رفتارهای افراطی و عصبی است. نافرمانی در این سنین، واکنشی طبیعی است؛ اما نکته قابل توجه رفتار والدین در این مورد است. والدین با برخوردهای اشتباه باعث تثبیت این رفتار در نوجوان می‌شوند.

سرکشی نوجوان به منزله بی توجهی به قوانین والدین است. اما رفتار والدین بسیار در کاهش این سرکشی ها حائز اهمیت است. با کمک روانشناس نوجوان سعی در بهبود رفتارهای فرزند کنید.

برای آشنایی با مشکلات نوجوانان این مقاله را مطالعه کنید.

نشانه های سرکشی نوجوان

نوجوان سرکش از خود نشانه هایی بروز می‌دهد. والدین با این نشانه ها باید اقدام به بهبود رفتار نوجوان کنند. در این بخش مقاله به نشانه های سرکشی نوجوان اشاره کرده ایم.

⏺ پرخاشگری

⏺ ناسزاگویی

⏺اعتیادبه موادمخدر یا سیگار

⏺ بزهکاری

⏺ افت تحصیلی

علت سرکشی نوجوان چیست؟

به دلیل حساسیت سن بلوغ و چالش هایی که در این دوران وجود دارد؛ طبیعی است که نوجوان از خود نافرمانی نشان دهد. اما همه علائم از بلوغ ناشی نمی‌شوند. علل مختلفی نیز در سرکشی نوجوان وجود دارد. در این بخش مقاله راجع به علت سرکشی نوجوان توضیح داده ایم.

⏹ اثبات استقلال به خانواده

یکی از علت های سرکشی نوجوان، اثبات استقلال به خانواده است. آنها با انجام چنین رفتارهایی قصد اثبات استقلال خود را به خانواده دارند. در این دوران نوجوانان نه جایگاهی میان کودکان دارند و نه جزو بزرگسالان محسوب می‌شوند. به همین دلیل همیشه در حال جنگیدن برای حقوق خود در خانه هستند. و با این کار ابراز وجود می‌کنند. احتمالا دیگر علاقه ای به اینکه با آنها مثل کودکان رفتار بشود را ندارند. و خواستار آزادی عمل بیشتری هستند.

⏹ فشار همسالان | سرکشی نوجوان

بخشی از سرکشی نوجوانان تحت تاثیر همسالان و دوستان آنهاست. برای مثال وقتی نوجوانی دیرتر یا زودتر از بقیه به بلوغ می‌رسد؛ یا توسط دیگران طرد یا حمایت می‌شود. در هر دو صورت حس یاغی بودن به او دست می‌دهد.

⏹ هورمون ها

در این سنین به دلیل برهم خوردن تعادل هورمون ها و بروز صفات ثانویه، بخشی از رفتار های سرکشی نوجوان به علت همین موضوع است. با تغییرات بدنی خود نمی‌توانند کنار بیایند و یا از بدن خود خجالت می‌کشند. شاید تحت تمسخر اطرافیان قرار بگیرند و همین موضوع باعث بروز خشم آنها می‌شود. حتی بالا رفتن هورمونی مثل تستستورون، آنها را خشمگین تر نیز می‌کند.

⏹ شرایط نابسمان خانواده | سرکشی نوجوان

معمولا در خانواده هایی که شرایط نا آرامی دارند؛ بیشتر شاهد بروز سرکشی نوجوان هستیم. تعداد زیاد فرزندان، مشکلات مالی، طلاق، فرزندخواندگی و … همگی از اوضاع دشوار خانوادگی هستند که درک و پذیرش آنها برای نوجوان سخت تر است. به همین دلیل نوجوان نیز برای دریافت توجه بیشتر دست به نافرمانی می‌زند.

⏹ هیجان خواهی

از دیگر علل سرکشی نوجوان، هیجان خواهی است. برخی از نوجوانان فقط به علت ویژگی های شخصیتی خود یا ارضای حس کنجکاوی، دست بر رفتارهای پرخطر یا آسیب زا می‌زنند. برای مثال ابتلا به جنون دزدی در این سنین می‌تواند یکی از این عوامل باشد. در جنون دزدی فرد هیچ نیاز مالی ندارد یا چیزی که می دزدد بسیار ناچیز و کم ارزش است. که این تنها نشان دهنده علاقه او به این کار است. برای جلوگیری از دزدی نوجوان کلیک کنید.

آیا سرکشی نوجوان فوائدی نیز دارد؟

نمی‌توان نام فایده را روی سرکشی نوجوان گذاشت. ولی یکی از مراحل رشد طبیعی اوست. از این بابت می‌توان خوشحال بود که او مانند دیگر همسالان خود رفتار خواهد کرد و از این دوره گذر می‌کند. اما بخشی از مزیت هایی که این سرکشی می‌تواند برای او داشته باشد را در این قسمت ذکر می‌کنیم.

✅ بیان بی پرده احساسات

سرکشی نوجوان می‌تواند باعث از بین رفتن حس خجالت در او شود. و راحت تر احساس خود را نسبت به مسائل بیان کند. آنان به جای پیروی کورکورانه یا احساسی از قوانین، بدون تعارف، اعتراض خود را بیان می‌کنند.

✅ استقلال طلبی | سرکشی نوجوان

گاهی این احساس غرور و عدم کمک از خانواده در نوجوان باعث استقلال بیشتر او در انجام امور می‌شود. سرکشی نوجوان جایی مفید واقع می‌شود که در او حس استقلال را ایجاد کند؛ و عزت نفس او را افزایش دهد.

✅ مسئولیت پذیری

سرکشی نوجوان در این سنین باعث می‌شود آنان احساس مسئولیت بیشتری نسبت مسائل خود بکنند. به بیان دیگر وظایف و مسئولیت های خود را بشناسند و خودشان آنها را انجام دهند. در این زمینه به آنها استقلال عمل داده و اجازه دهید دنیای بزرگسالان را کشف کنند. اما در این مسیر کنارشان باشید.

برای جلوگیری از بروز سرکشی نوجوان چه کنیم؟

قطعا راه هایی برای کنترل سرکشی نوجوان وجود دارد. اما والدین با صبوری و همکاری یکدیگر می‌توانند نوجوان را مهار کنند و به او مفاهیم تازه ای بیاموزند. رفتار با یک نوجوان در سن بلوغ قطعا آسان نیست اما روش های مخصوص به خود را دارد. برای آشنایی با راه های کنترل نوجوان کلیک کنید.

???? مقایسه نکنید

یکی از روشهای جلوگیری از سرکشی نوجوان، عدم مقایسه آنهاست. مقایسه فرزند خود با دیگران اصلا روش صحیحی نیست و حتی اوضاع را بدتر خواهد کرد. غرور یک نوجوان برای او از هرچیزی واجب تر خواهد بود. شما در مقایسه او با دیگران به غرور او لطمه خواهید زد. حتی ممکن است نوجوانتان سرخورده شود.

???? اصول و مرزها را برای او تعیین کنید

جهت جلوگیری از سرکشی نوجوان، مرز ها را برای او تعیین کنید. به او بفهمانید که با روش هایی مثل سرکشی یا پرخاشگری به هدفش نخواهد رسید. در خانواده قوانینی وجود دارد که باید به آنها احترام بگذارد. این قوانین برای همه اعضای خانواده است و فقط مختص او نیست. اصول و ارزش های خانواده مسئله دیگری است که نوجوان باید به آنها پایبند باشد. توجه به این نکته ضروری است که برای او قوانین سختگیرانه وضع نکنید چرا که نتیجه معکوس خواهد داد.

???? قضاوت کردن ممنوع

سرزنش آنها و قضاوت نوجوانان مشکلی را حل نخواهد کرد. تحمل دوران بلوغ به تنهایی برای نوجوان سخت خواهد بود. با قضاوت های نسنجیده و بی جا شرایط را برای آنان سخت تر خواهید کرد. برای مثال به او نگویید چرا اینطوری لباس می‌پوشی یا این چه طرز حرف زدن است! به انتخاب های او احترام بگذارید. بنابراین اگر قصد جلوگیری از سرکشی نوجوان دارید، باید قصاوت نکنید.

???? از او یک دیکتاتور نسازید

برای جلوگیری از سرکشی نوجوان، نباید از او دیکتاتور بسازید. با اهمیت بیش از حد و طبق میل او رفتار کردن، نوجوان را شرطی می‌کنید. به این معنی که او خیال می‌کند راه دستیابی به خواسته هایش فقط سرکشی و رفتار های ناهنجار است. با چنین رفتاری، سرکشی در او حتی بعد از نوجوانی نیز باقی خواهد ماند. و او تبدیل به یک دیکتاتور خواهد شد.

???? نصیحت نکنید

نوجوانان از نصحیت شدن تنفر دارند. با او گفت وگو داشته باشید و در مورد هدف های رفتاری از او سوال بپرسید. از او بخواهید شفاف تر برای شما توضیح دهد یا اگر از انجام این رفتار ها قصدی دارد؛ آن را مستقیما بیان کند. اجازه دهید این مکامله دو طرفه باشد و تبدیل به سخنرانی یک طرفه نشود. در حرف های خود از طعنه و کنایه استفاده نکنید و روشن منظور خود را بیان کنید. پس برای جلوگیری از سرکشی نوجوان، او را نصیحت نکنید. برای رفتار صحیح با نوجوان کلیک کنید.

???? او را تشویق کنید

معمولا نوجوانانی که ساختار شکنی و بی قانونی می‌کنند؛ هیچ وقت مورد توجه و تشویق کافی قرار نگرفته اند. او را برای تلاشی که می‌کند؛ تشویق کنید. در مورد ظاهرش نیز از او تمجید کنید ولی در این کار زیاد روی نکنید. تشویق، انگیزه او را برای انجام کارهای مفید، افزایش می‌دهد. و سرکشی نوجوان را کاهش می‌دهد.

???? به روانشناس مراجعه کنید

کمک از یک روانشناس، در زمینه کاهش سرکشی نوجوان بسیار موثر خواهد بود. روانشناس با آگاهی از نیازهای نوجوانان و حساسیت این دوره، به والدین و خود نوجوان کمک خواهند کرد تا از این دوره گذر کند.

سخن پایانی

رفتار با نوجوانان، ترفند های خود را دارد. معمولا والدینی که در این زمینه هیچ تجربه قبلی ندارند؛ شکست خواهند خورد. اگر با انجام روش های مختلف، بازهم این رفتار ادامه پیدا کرد نشان دهنده مشکل عمیق تری در اوست. اما با مراجعه به روانشناس و کمک از یک متخصص می‌توان سرکشی نوجوان را کنترل کرد و حتی آن را تبدیل به رفتارهای مفید کرد.

مرکز مشاوره آواژه به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه سرکشی نوجوان می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه تماس حاصل نمایید.

 

 

سوالات متداول

علت سرکشی نوجوانان چیست؟

اثبات استقلال به خانواده، هورمون ها، شرایط نابسامان خانواده، فشار همسالان و هیجان خواهی از علل سرکشی نوجوان است.

چگونه با نوجوان حرف گوش نکن حرف بزنیم؟

در قدم اول به او فضا دهید و گوشزد کنید تا زمانی که خشم خود را کنترل نکند؛ به حرف هایش گوش نخواهید داد. او را نصیحت و قضاوت نکنید. از شوخی و طعنه نیز استفاده نکنید و اجازه گفت و گو دو طرفه دهید.

منبع: سرکشی نوجوان | 3 فایده سرکشی نوجوان



:: برچسب‌ها: سرکشی نوجوان | 3 فایده سرکشی نوجوان ,
:: بازدید از این مطلب : 339
|
امتیاز مطلب : 15
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : جمعه 12 خرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

کاندوم یکی از روش های پیشگیری از بارداری است. کاندوم انواع مختلفی دارد و جلوگیری از انتقال بیماری های آمیزشی کاربرد دیگر آن است. این وسیله که اسم دیگرش غلاف است تاریخچه ای طولانی دارد. رعایت بهداشت در هنگام رابطه جنسی، از اهمیت زیادی برخوردار است؛ به همین دلیل استفاده از کاندوم در هنگام رابطه توصیه می‌شود. باورهای اشتباهی در مورد کاندوم وجود دارد؛ اما برخلاف تصور این وسیله در 93 درصد موارد به درستی عمل می‌کند. 

منبع: کاندوم | طرز تهیه و مصرف کاندوم مردانه و زنانه

کاندوم

کاندوم پوششی از جنس پلاستیک است که از ورود اسپرم به واژن جلوگیری می‌کند. نوع مردانه و زنانه آن موجود است ولی در مردان کاربرد بیشتری دارد. گاهی افراد به جنس کاندوم حساسیت نشان می‌دهند و با علائمی مثل خشکی واژن، التهاب و تورم یا دونه های کوچک قرمز در ناحیه تناسلی رو به رو می‌شوند. در این صورت باید جنس دیگری از آن را تهیه کنند. معمولا بیشتر مردان تمایلی به استفاده ازکاندوم ندارند؛ اما بهتر است به عواقب این رفتار خود درمورد خود و شریک‌شان نیز فکر کنند. آنان معتقدند کاندوم لذت رابطه جنسی را کاهش می‌دهد در حالی که جنس کاندوم از نازک ترین پلاستیک است و تاثیری در عملکرد و لذت افراد، ندارد.

انواع مختلف کاندوم

وقتی حرف از کاندوم می‌شود؛ اغلب فقط به نوع مردانه و رایج آن فکر می‌کنند. اما علاوه بر نوع رایج آن، کاندوم انواع مختلفی دارد. بسیاری از انواع آن به درمان اختلالات جنسی نیز کمک می‌کند. در این قسمت به توضیح مختصر درباره گروه‌های اصلی آن می‌پردازیم.

 مردانه

رایج ترین نوع کاندوم‌در بازار، کاندوم مردانه است که یک لاتکس لوله ای شکل است که در هنگام نعوظ برروی آلت تناسلی قرار می‌گیرد. برجستگی جلوی آن به عنوان مخزن عمل می‌کند و جلوی خارج شدن اسپرم را می‌گیرد. استفاده از آن آسان است و نسبت به انواع دیگر، قیمت کمتری دارد.

 زنانه

این نوع کاندوم جنس متفاوتی از نوع مردانه، دارد و محیط واژن با آن سازگار تر است. شکل ظاهری آن به شکل یک کسیه است که طول آن تقریبا 17 سانتی متر است. ولی در هنگام دخول حالت ارتجاعی دارد و مقداری کشیده می‌شود. این نوع ، جنس نازک تری نسبت به نوع مردانه دارد ولی قیمت آن بیشتر است. کاندوم زنانه را می‌توان حتی تا 8 ساعت قبل از رابطه درون واژن قرار داد.

 برقی یا ویبره دار

کاندوم برقی یا ویبره دار با وارد کردن شوک های الکتریکی خفیف به آلت تناسلی، انزال را به تاخیر می‌اندازد. همچنین با افزایش جریان خون، حفظ نعوظ را آسان تر می‌کند. این نوع کاندوم برای زنان نیز تحریک بیشتری به همراه دارد. می‌توان برای رعایت بیشتر بهداشت، همراه با کاندوم عادی مردانه از آن نیز استفاده کرد.

 انگشتی

حتی برای تحریک انگشتی نیز، کاندوم وجود دارد. قطعا در این نوع رابطه احتمال بارداری یا انتقال بیماری های آمیزشی وجود ندارد ولی برای رعایت بهداشت و تحریک بیشتر می‌توان از کاندوم‌های انگشتی استفاده کرد.

دنتال دم

نوعی از کاندوم است که برای رابطه دهانی استفاده می‌شود. همانطور که می‌دانید HPV از طریق پوست و رابطه دهانی نیز منتقل می‌‌‌‌شود. به همین دلیل برای این نوع رابطه نیز بهتر است دنتال دم استفاده کنید. این نوع محصول را می‌توانید در خانه با استفاده از کاندوم مردانه نیز درست کنید.

کاندوم تاخیری

شکل ظاهری کاندوم‌تاخیری مانند کاندوم‌های معمولی مردانه است اما در قسمت برجستگی جلوی آن ماده تاخیری وجود دارد که با آغشته شدن سر آلت، انزال به تاخیر می‌افتد. این کاندوم برای مردانی که مشکل زودانزالی دارند؛ یک درمان موقتی است. اما می‌تواند جایگزینی برای اسپری های تاخیری باشد. اگر کاندوم‌تاخیری به درستی استفاده نشود و ماده تاخیری آن با واژن زن تماس پیدا کند، انزال زن به تاخیر می‌افتد و ارگاسم را تجربه نمی‌کند.

 

این نوع کاندوم‌ها با داشتن شیارها و برجستگی های روی خود، لذت بیشتری برای خانم ها به همراه دارند. از محبوب ترین کاندوم‌ها محسوب می‌شوند و زنانی که به آندومتریوز مبتلا هستند یا آستانه درد آنها پایین است؛ بهتر است از این نوع کاندوم استفاده نکنند.

برخی از کاندوم های مردانه حاوی ماده ای اسپرم کش هستند. که در جلوگیری از بارداری بهر عمل می‌کنند اما در مواردی باعث ایجاد حساسیت و عفونت در مردان و زنان می‌شود. بسیاری از متخصصین بر این باورند که این نوع کاندوم برتری بر دیگر انواع ندارد.

انواع دیگر

کاندوم‌های طعم دار یا معطر از انواع دیگر این محصول هستند که در رابطه ایجاد تنوع و جذابیت می‌کنند اما گاهی ممکن است باعث بروز حساسیت شوند. کاندوم‌های روغن کاری شده نیز نوع دیگری است که آغشته به لوبریکانت یا روان کننده است.

مزایای استفاده از کاندوم

کاندوم‌ها معمولا عوارض پزشکی خاصی ندارند و استفاده از آنها بسیار آسان است. در همه داروخانه و مراکز بهداشتی یافت می‌شوند. از بارداری های ناخواسته و بیماری های مقاربتی، تا حد زیادی پیشگیری می‌کند. و برای افراد اطمینان خاطر در رابطه را فراهم می‌کند. برای جلوگیری از عفونت واژن در اثر استفاده نکردن از کاندوم این مقاله را مطالعه کنید.

معایب کاندوم

حساسیت به جنس کاندوم یکی از مواردی است که ممکن است در زندگی جنسی شما وقفه ایجاد کند. پاره شدن کاندوم درحین رابطه نیز برای افراد اضراب زیائی ایجاد می‌کند یا برای تعویض آن مجبور به توقف رابطه می‌شوند. استفاده از آن برای برخی کاهش دهنده لذت جنسی است. این محصولات به دلیل جنس پلاستیکی، تهدیدی برای محیط زیست محسوب می‌شوند.

نحوه استفاده از کاندوم

حتما در هنگام پوشیدن این محصول به تاریخ انقضای آن توجه کنید. دست های خود را قبل از آن بشویید. به آرامی از آن استفاده کنید. بعد از رابطه نیز آن را با ملایمت خارج کنید. از شستشو و استفاده مجدد از آن خودداری کنید. در مردان بهتر است قبل از برگشتن آلت به حالت عادی، کاندوم خارج شود.

سخن پایانی

با استفاده ازکاندوم رابطه جنسی امن تر و با آرامشی بیشتری خواهید داشت. افرادی که روابط جنسی متعددی دارند یا با افرادی که شناخت کافی از آنان ندارند توصیه می‌شود حتما از کاندوم و دیگر وسایل پیشگیری استفاده کنند. برای آشنایی با نکات اولین رابطه جنسی کلیک کنید. حتی بعد از دوران یائسگی زنان یا عمل وازکتومی مردان، با اینکه احتمال بارداری وجود ندارد اما بیماری های آمیزشی تهدیدی برای زندگی جنسی شما محسوب می‌شود.

برای دریافت مشاوره در زمینه جنسی می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره  02191002360 تماس بگیرید.

 

 

سوالات متداول

کاندوم را از کجا ‌میتوان تهیه کرد؟

از تمام داروخانه ها و مراکز بهداشتی میتوان کاندوم را تهیه کرد.

نحوه استفاده ازکاندوم زنانه چگونه است؟

کاندوم زنانه را در حالت های نشسته، ایستاده یا خوابیده میتوان درون واژن قرار داد. قبل از استفاده حتما به تاریخ انقضا توجه کنید. کاندوم زنانه از 8 ساعت قبل از رابطه جنسی، قابل استفاده است.

دنتال دم چیست؟

نوعی از کاندوم است که برای رابطه دهانی و برای جلوگیری از انتقال   استفاده می‌شود. دنتالم دم را میتوان با استفاده از کاندوم مردانه و در خانه تهیه کرد.

منبع: کاندوم | طرز تهیه و مصرف کاندوم مردانه و زنانه



:: برچسب‌ها: کاندوم | طرز تهیه و مصرف کاندوم مردانه و زنانه ,
:: بازدید از این مطلب : 327
|
امتیاز مطلب : 20
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
تاریخ انتشار : چهار شنبه 10 خرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

سرد شدن مردان به صورت ناگهانی در رابطه، دلایل مختلفی دارد. این عوامل گاهی مربوط به خود فرد و گاهی مربوط به همسر اوست. سرد شدن از نظرجنسی نیز عامل دیگری است که باید به آن توجه کرد. علت سرد شدن ناگهانی مرد از زن، اتفاقی غیرطبیعی و گاها ترسناک از نظر زنان است. اما معمولا این مشکل موقتی است و با پیدا کردن دلیل مشکل می‌توان آن را رفع کرد. سرد شدن مردان در رابطه معمولا دلایل ساده ای دارند که با اهتمام به آن جای نگرانی وجود ندارد. برای اطلاعات بیشتر مقاله مشاوره جنسی را مطالعه کنید.

منبع: سرد شدن مردان | علت سرد شدن ناگهانی مرد از زن

علت سرد شدن ناگهانی مرد از زن

مردان در روابط خود مانند فنر هستند که بعد از دوره ای از فشردگی و نزدیکی، به طور ناگهانی فاصله می‌گیرند؛ چرا که به فضایی شخصی نیاز دارند. قدرت انعطاف پذیری آنان بالاست. اما اگر شرایط به گونه ای پیش برود که نتوانند آن را کنترل کنند؛ دوری را ترجیح می‌دهند. در ادامه عوامل درونی و بیرونی سرد شدن ناگهانی مردان را شرح داده ایم.

عوامل شخصی سردی در مردان

مردان به دلیل مسئولیت بیشتر وسخت تر،این شرایط را به تنهایی تاب نمی‌آورند و بدون توجه به شریک خود، برای مدتی تنهایی را ترجیح می‌دهند.

????فشارهای کاری یا مشکلات مالی

شغل های پر استرس با درآمد کم یا فشار کاری زیاد، مردان را از لحاظ روانی خسته و فرسوده می‌کند.در چنین شرایطی وقت و انرژی کافی برای رابطه ندارند و اولویت های آنان متفاوت است. در اینجا همدلی و همراهی شریک آنان برای گذر از این شرایط بسیار موثر خواهد بود.

???? سرد شدن مردان به دلیل ویژگی های شخصیتی

مردانی که دلبستگی ناایمن به خانواده یا همسر خود دارند؛ از هوش هیجانی پایینی برخوردار هستند و توانایی مدیریت رابطه را در شرایط دشوار ندارند. برای آنان اولین راه حل، فرار از مشکلات است. به همین دلیل توانایی تحمل روابط طولانی مدت را ندارند و مدام در حال قهر و آشتی با شریک خود هستند. ترس از تعهد از دیگر ویژگی های شخصیتی است که فرد را مستعد سرد شدن ناگهانی می‌کند.

????مشکلات جنسی

یکی از مهم ترین دلایل برای سرد شدن مردان در رابطه، وجود اختلالات جنسی خودشان یا همسر آنهاست. رابطه جنسی بخش مهمی از رابطه است که اگر خوب پیش نرود؛ آثار مخربی بر روی رابطه خواهد داشت. اختلال در نعوظ، اعتیاد به پورنوگرافی وخودارضایی، زود انزالی در مردان و واژینیسموس و اختلال ارگاسم در زنان از عوامل سردی در رابطه هستند. در چنین مواقعی افراد به جای حل مشکل و راهی برای درمان، آن را نادیده می‌گیرند و راه های دیگر را امتحان می‌کنند.

????وجود شخص سوم در رابطه

این مشکل شاید شخصی محسوب نشود چرا که افراد برای خیانت به همسر خود دلایلی دارند که مربوط به شریک نیز می‌شود. اما بدون در نظر گرفتن مشکلات در زندگی مشترک، خیانت دلیل دیگری است که باعث سرد شدن مردان در رابطه می‌شود. برای آشنایی با نشانه های خیانت در مردان کلیک کنید.

????سرد شدن مردان به دلیل اعتیاد

وجود هرگونه اعتیاد در مردان، تمرکز آنان را از رابطه سلب می‌کند. آن‌ها فقط به دنبال ارضای وابستگی خود هستند و مسائل دیگر برایشان بی اهمیت می‌شود. در اعتیاد به مواد مخدر، برخی از مواد، میل جنسی را به صورت ناگهانی بالا می‌برند، اما اثر آن‌ها کوتاه مدت بوده و در دراز مدت میل جنسی آنها به طور کلی از بین می‌رود.

????تغییرات ناگهانی در جریان زندگی

برای مردان پذیرش موقعیت های جدید، کمی دشوار تر است. شاید به دلیل تغییرات بزرگی که رخ داده است بترسند یا استرس زیادی را تحمل کنند. مرگ عزیزان، مهاجرت و یا موقعیت های شغلی جدید از موضوعاتی هستند که آقایون را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

مسائل مربوط به همسر | علت ناگهانی سرد شدن مرد از زن

در رابطه همیشه پای دو طرف در میان است. نباید به دنبال مقصر بود اما زنان نیز در بی میلی مردان نسبت به رابطه نقش دارند. زنانی که کنترل گر و مستبد هستند؛ از همسر خود مدام عیب جویی و انتقاد می کنند. بد دهنی و ناسزاگویی مدام، بی توجهی و توقعات غیر واقعی از همسر، همگی از دلایل سرد شدن مردان هستند. ازدواج های اجباری یا سنتی، اهمیت ندادن به بهداشت فردی یا ظاهر در سرد شدن مردان موثر هستند. برای شناخت بیشتر پیامد های اصرار خانواده به ازدواج این مقاله را مطالعه کنید.

علائم سرد شدن مردان

بدون شک این سرد شدن ناگهانی مرد از زن علائم ظاهری آشکاری دارد که زن را متوجه این اتفاق می‌کند. معمولا برای مردان سخت‌تر است تا درباره احساسات خود صحبت کنند. به همین دلیل با رفتارهای دیگر آن را بروز می‌‌دهند. در این قسمت برخی از آن‌ها را ذکر می‌کنیم. در صورت مشاهده این رفتار ها در همسر خود به صورت ناگهانی حتما از یک مشاور خانواده کمک بگیرید.

⏺کم حرف شدن نسبت به گذشته

⏺بی میلی جنسی

⏺پرخاشگری

⏺عیب جویی

⏺برخورد فیزیکی

اقدامات پیشگیرانه از سرد شدن مردان

معمولا این مشکل کوتاه مدت است و با همراهی دو نفر می‌توان آنها را رفع کرد. اما قطعا در این مسیر به همسری دلسوز و درمانگری حرفه ای نیاز دارید. با وجود نشانه هایی که در بالا به آن‌ها اشاره شد؛ در قدم اول با همسر خود صحبت کنید و دلیل را از خود او جویا شوید.

مراجعه به روانشناس

اهمیت سرد شدن ناگهانی مرد از زن، به قدری است که می‌تواند باعث جدایی آنان شود. پس قطعا مراجعه به یک روانشناس ضروری خواهد بود. به دلیل باورهای اشتباهی که وجود دارد؛ شاید مردان از مراجعه به درمانگر امتناع کنند. اما با صحبت کردن با آنان و اهمیت این موضوع آنها را برای مشاوره قانع کنید. روانشناس نه تنها مشکلات شخصی شما را حل خواهد کرد بلکه در مرد روابط بهتر با همسر نیز موثر خواهد بود.

حل اختلافات با همسر برای از بین بردن سرد شدن مردان

اگر چیزی در رابطه شما را اذیت می‌کند؛ بهتر است در مورد آن صحبت کنید. با فشار آوردن به خود یا همسر چیزی درست نمی‌شود. پس به دنبال راهکار باشید. با خودشناسی بیشتر از همسر خود نیز شناخت بیشتری پیدا خواهید کرد ومشکلات راحت تر حل خواهند شد. فضایی امن و راحت برای گفت وگو فراهم کنید و به او اطمینان دهید که قضاوت نخواهید کرد. بیش تر از گذشته به او توجه کنید. یا در صورت نیاز او را تنها بگذارید تا فضای کافی برای فکر کردن داشته باشد.

سخن پایانی

برای همه زوجین لحظات سختی در رابطه به وجود می‌آید که فکر می‌کنند از حل کردن آن، ناتوان هستند. بی حوصلگی های روزمره طبیعی است اما اگر مدتی است که رفتار همسر شما به طور کلی تغییر کرده است؛ حتما به دنبال راه حل باشید. حل این مشکل به زمان نیاز دارد. اما اجازه ندهید سردی بین شما ادامه دار شود. چرا که با گذشت زمان هردو به این موضوع عادت خواهید کرد و دچار طلاق عاطفی، خواهید شد.

برای دریافت مشاوره در زمینه سرد شدن مردان می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

 

 

سوالات متداول

علت سرد شدن ناگهانی مردان چیست؟

مردان در برهه های زمانی مختلف به علت های شخصی یا مشکلاتی که با همسر خود دارند؛ دچار سردی و بی میلی در رابطه می‌شوند.در مقاله به طور مفصل در مورد هرکدامتوضیح داده ایم.

علائم سرد شدن مردان در رابطه چیست؟

کم حرف شدن، بی میلی جنسی، پرخاشگری، برخورد فیزیکی و عیب جویی از علائمی هستند که نشان دهنده سرد شدن مردان به صورت ناگهانی هستند.

چگونه با مردی که سرد شده رفتار کنیم؟

با مراجعه به روانشناس و آموختن مهارت حل مسئله می‌توان بر این مشکل فائق آمد.

منبع: سرد شدن مردان | علت سرد شدن ناگهانی مرد از زن



:: برچسب‌ها: سرد شدن مردان | علت سرد شدن ناگهانی مرد از زن ,
:: بازدید از این مطلب : 325
|
امتیاز مطلب : 26
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
تاریخ انتشار : سه شنبه 9 خرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

اختلال دوقطبی یکی از اختلالات روان است. که با دوره های شیدایی، افسردگی و خلق غیر طبیعی مشخص می‌شود. حتما شما هم در اطرافیان خود شخصی را مشاهده کرده‌اید که حالات روحی اش، سریعا دچار تغییراتی می‌شود. این تغییرات خلق، همیشه هم سریع اتفاق نمی‌افتد. اختلال دو قطبی در مواردی تهدید کننده سلامت فرد است و بر کیفیت زندگی او تاثیر می‌گذارد.

این اختلال فراتر از نوسانات خلقی است که به طور معمول تجربه می‌کنیم. تصورات اشتباه در مورد این بیماری افراد را در معرض خطرات بیشتری قرار می‌دهد. اختلال دوقطبی می‌تواند تا جایی پیش رود که فرد را مجبور به بستری شدن در بیمارستان های روان خواهد کرد. این بیماری در مردان و زنان تقریبا به یک اندازه مشاهده می‌شود.

منبع: اختلال دوقطبی چیست | علائم و عوامل تشدید کننده

اختلال دوقطبی

در اختلال دوقطبی دوره های افسردگی و شیدایی به طور متناوب در فرد بروز می‌کنند؛ که انواع مختلفی دارد. حتی شدت افسردگی و مانیا نیز در دوره های مختلف، متفاوت خواهد بود. راه درمانی زیادی برای این اختلال وجود دارد. که تا حد زیادی موثر خواهند بود اما در درمان قطعی آن شبهاتی وجود دارد. این اختلال قبلا با نام افسردگی-شیدایی نیز شناخته می‌شد. افراد معمولا در پایان دوره نوجوانی و در بزرگسالانی به آن مبتلا می‌شوند که این به معنی عدم ابتلای کودکان یا افراد سالمند نیست.

علائم اختلال دوقطبی

برای توضیح اختلال دوقطبی باید ابتدا علائم افسردگی و شیدایی را توضیح داد. بروز علائم از شخصی به شخصی دیگر متفاوت هستند. مدت زمان نشانه ها را باید جدی گرفت و برای تشخیص دقیق به یک متخصص مراجعه کرد. در بیشتر موارد در فصول گرم سال علائم مانیا، شیدایی و افسردگی در این بیماران بیشتر بروز می‌کند. اما شاید برای شخصی، علائم وابسته به فصول نباشد.

???? علائم افسردگی در دوقطبی

به طور کلی علائم افسردگی در اختلال دوقطبی مانند انواع دیگر افسردگی است. با خلق پایین همراه است و فرد علائم زیر را آشکار می‌کند: علل بیشتر افسردگی را درمقاله علت افسردگی مشاهده خواهید کرد.

⏺ خستگی مفرط و کمبود انرژی حتی برای فعالیت های روزانه

⏺احساس پوچی و ناامیدی

⏺ افکار خودکشی

⏺اختلال در اشتها، خواب و میل جنسی

⏺ اختلال در تمرکز و حافظه

⏺گوشه گیری و فاصله از جمع

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه افکار خودکشی کلیک کنید.

???? علائم شیدایی یا مانیا در دوقطبی

همانطور که از نام این علائم پیداست، در این دوران فرد خلق بالایی را تجربه می‌کند و شدت دوره مانیا در انواع مختلف اختلال دوقطبی متفاوت است. و علائم آن شامل موارد زیر است.

⏺ بی خوابی، افزایش میل جنسی و بی اشتهایی

⏺ بی پروایی و بلند پروازی

⏺اعتماد به نفس بالا و عدم تمرکز

⏺ بی قراری

⏺ سو مصرف الکل یا مواد مخدر

انواع مختلف اختلال دوقطبی

تقریبا 4 نوع مختلف اختلال دوقطبی وجود دارد. که در همه آنها شاهد بروز دوره های افسردگی و شیدایی هستیم. در این قسمت به طور خلاصه در مورد هر یک توضیحی خواهیم داد.

???? اختلال دوقطبی نوع یک

در دوقطبی نوع اول، یک دوره شیدایی یا افسردگی اساسی مشاهده می‌شود. در این دوره برخی افراد حالت افسردگی را تجربه می‌کنند و عده ای نیز هیچ دوره ای از افسردگی را تجربه نمی‌کنند. دوام دوره های شیدایی کوتاه مدت تر از دوره های افسردگی است.

???? اختلال دوقطبی نوع دو

در این نوع از اختلال دو قطبی، بیش از یک دوره افسردگی را تجربه می‌کنید. اما دوره های مانیا کوتاه مدت تر و خفیف تر هستند. به علت شدت کمتر مانیا در این دوره به آن هیپومانی نیز گفته می‌شود.

????اختلال دوقطبی پیش رونده یا تناوب سریع

بروز این نوع دوره اختلال دو قطبی بسیار نادر است. چرا که در یک مدت کوتاه مثلا یک ساله، فرد حداقل 4 دوره خلقی را تجربه می‌کند. در هر دو نوع قبلی نیز شاید این دوره اتفاق بی‌افتد.

????اختلال خلق ادواری یا سیکلوتایمی

اختلال سیکلوتایمی، احتمالا به مرور زمان به اختلال دوقطبی کامل تبدیل شود. در این اختلال شدت افسردگی و شیدایی هر دو خفیف تر از انواع دیگر هستند. اما مدت زمان دوره ها طولانی تر خواهد بود.

علل بروز اختلال دوقطبی

برای بروز اختلال دوقطبی نمی‌توان علت دقیقی مشخص کرد. اما عوامل زیادی در شکل گیری این اختلال دخیل هستند. ژنتیک و سابقه خانواده از مهم ترین دلایل بروز اختلال دوقطبی، شناخته می‌شود. بسیاری از متخصصان معتقدند که شیمی یا ساختار مغز شانس احتمال ابتلا به این اختلال را بالا می‌برد. سابقه خود فرد در ابتلا به افسردگی یا اعتیاد از دیگر عواملی است که تشخیص دوقطبی را محتمل تر می‌کند. تغییرات اساسی در زندگی شخصی نیز افراد را در معرض ابتلا به دو قطبی قرار می‌دهد.

تاثیرات دوقطبی بر زندگی فرد

بدون شک اختلال دو قطبی تاثیرات روانی و جسمانی زیادی برای فرد دارد. زندگی شخصی و اجتماعی فرد، تحت الشعاع قرار می‌گیرد. در مواردی مجبور به ترک شغل یا حتی طلاق از همسر خود می‌شوند. آینده آنان در گرو دوره های افسردگی و شیدایی است؛ که قابل پیش بینی نیستند. روی آوردن به اعتیاد و عادات نامناسب برای فرار از دوره های افسردگی از تبعات دیگر اختلال دوقطبی است.

در زنان مبتلا به اختلال دوقطبی، نامنظمی دوره های قاعدگی؛ سلامت جنسی و جسمی آنان را تهدید می‌کند. به وجود آمدن اختلالات روانی مثل اختلال استرس پس از سانحه و کم توجهی – بیش فعالی از عوارض دوقطبی بر زندگی فرد است. چهره های معروفی در طول تاریخ به این اختلال مبتلا بوده اند که با تشخیص به موقع و درمان مناسب توانستند بر آن فایق آیند و موفقیت هایی در زندگی خود کسب کنند.

تشخیص اختلال دوقطبی

تشخیص انواع مختلف اختلال دوقطبی به مهارت نیاز دارد. امروزه تست هایی برای تشخیص وجود دارند که به طور کامل قابل اعتماد نیستند. دوره های مانیا باید حداقل یک هفته و افسردگی حداقل دو هفته ، بدون وقفه ادامه داشته باشند. تشخیص دوقطبی در نوجوانان دشوار تر است. آنها در دوران بلوغ قرار دارند که ماهیت آن ناپایداری خلق است. وجود دوره های زیر در تشخیص الزامیست.

◼وجود یک دوره یا بیشتر مانیا در نوع یک

◼وجود یک دوره یا بیشتر افسردگی اساسی در نوع دوم

◼حداقل یک نیم دوره مانیا در نوع دوم

درمان اختلال دو قطبی

درمان اختلال دوقطبی بدون کمک از متخصصین، امکان پذیر نیست. پس از مشاهده علائم و تشخیص دقیق اختلال دوقطبی، حتما به یک روانپزشک مراجعه و درمان را شروع کنید. با نادیده گرفتن؛ علائم این اختلال شدیدتر می‌شود.

???? دارو درمانی

مصرف دارو یکی از موثرترین روش ها برای مهار اختلال دوقطبی است. لیتیم یکی از اولین دارو هایی است که برای درمان تجویز می‌شود. طیف مختلف دارو ها بستگی به واکنش بدن شما دارد؛ پس سرخود مصرف دارو را شروع یا قطع نکنید. برای آشنایی بیشتر با داروهایی مثل هالوپریدول کلیک کنید.

???? روان درمانی | اختلال دوقطبی

به دلیل نوسانات خلقی متعدد یا شدید، حتما در مسیر درمان به یک روانشناس نیاز داریم. روان درمانی های مداوم، درمان های بین فردی، درمان های شناختی-رفتاری و یادگیری مهارت های کنترل هیجان به فرد مبتلا به دوقطبی بسیار کمک خواهد کرد.

???? واکنش اطرافیان

شاید به دلیل اختلال دوقطبی، روابط خانوادگی شما دچار اختلال شود یا دوستان خود را از دست بدهید. طبیعی است که آنان از رفتار های متفاوت و متضاد شما تعجب کنند و نتوانند با این شرایط سازگار شوند. اما با آگاهی از این موضوع و حتی مراجعه به روانشناس به صورت گروهی می‌توان علائم را تا حد زیادی کنترل کرد. حمایت از فرد مبتلا به دوقطبی در زمان افسردگی یا مهار او در زمان شیدایی از اقدامات مهم و ضروری خانواده است.

سخن پایانی

برای درمان اختلال دوقطبی به اراده فرد نیاز داریم. قبول این بیماری برای بعضی از افراد دشوار است. در این دوران حتما به حضور یک درمانگر در زندگی خود نیاز دارید. فراموش نکنید که با اختلال دوقطبی نیز، می‌توان زندگی کرد. اگر در اطراف خود افرادی را با علائم اختلال دوقطبی مشاهده می‌کنید. حتما از روانشناس کمک بگیرید.

برای دریافت مشاوره در زمینه اختلال دوقطبی می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید

 

سوالات متداول

از کجا متوجه اختلال دوقطبی شویم؟

وجود دوره های متناوب افسردگی و شیدایی با شدت های مختلف از نشانه های دو قطبی است. ولی حتما برای تشخیص دقیق به یک روانپزشک مراجعه کنید.

آیا اختلال دوقطبی درمان پذیر است؟

شاید اختلال دوقطبی به طور کامل درمان نشود. اما با مصرف دارو و روان درمانی قابل کنترل و پیش روی است.

عوامل تشدید کننده اختلال دوقطبی کدام اند؟

مصرف مواد مخدر، مصرف الکل، سابقه خانوادگی، مصرف یا قطع خودسر دوره درمان و اتفاقات ناگوار در زندگی شخصی از عوامل تشدید کننده اختلال دوقطبی هستند.

منبع: اختلال دوقطبی چیست | علائم و عوامل تشدید کننده



:: برچسب‌ها: اختلال دوقطبی چیست | علائم و عوامل تشدید کننده ,
:: بازدید از این مطلب : 326
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : دو شنبه 8 خرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

اسکیزوفرنی یا شیزوفرنی یک اختلال روانی است. این اختلال به دلیل عوامل ژنتیکی و محیطی بروز پیدا می‌کند. ژنتیک با درصد بالاتری نسبت به محیط نقش دارد. اسکیزوفرنی با 3 نشانه مثبت، منفی و شناختی نمایان می‌شود. شیوع این بیماری بسیار کم است. اما هر دو جنسیت را به یک اندازه درگیر می‌کند.
این اختلال به خودی خود قابل درمان نیست. حتی برای اسکیزوفرنی درمان قطعی نیز در نظر گرفته نشده است. اما برای کاهش علائم و کنترل مهارت های رفتاری، از روش های درمانی مانند روان درمانی، دارو درمانی، شوک الکترونیک و … استفاده می‌کنند. این اختلال انواع و جوانب مختلفی دارد. که در این مقاله توضیح داده ایم.

منبع: اسکیزوفرنی | نشانه ها و علت بیماری اسکیزوفرنیا

اسکیزوفرنی

اسکیزوفرنی (Schizophernia) به نوعی اختلال روانی مزمن گفته می‌شود. این بیماری روانی همراه با خود علائم مثبت، منفی و شناختی بروز می‌دهد. توهم و هذیان از واضح ترین نشانه های این افراد است. این اختلال خیلی شایع نیست. و از طریق ژنتیک به فرد منتقل می‌شود. این اختلال در آقایان اواخر نوجوانی و اوایل دهه 20 بروز پیدا می‌کند. اما در خانم ها در اواخر دهه 20 و اوایل دهه 30 نمایان می‌شود.

این اختلال همراه با خود علائمی دارد که به 3 بخش مثبت، منفی و شناختی تقسیم می‌شود. اما از علائم اولیه آن می‌توان به انزوا طلبی، کاهش تمرکز، تحریک پذیری، ضعف تحصیلی، اختلالات خواب و … اشاره کرد. درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد. اما با روان درمانی های پی در پی و آگاهی نسبت به بیماری، فرد کنترل بیشتری بر خود پیدا می‌کند. در موارد خیلی شدید همراه با روان درمانی از دارو درمانی نیز استفاده می‌شود.

نشانه های اسکیزوفرنی

اسکیزوفرنی نشانه های زیادی دارد. اما این نشانه ها به 4 دسته مثبت، منفی، شناختی و اولیه تقسیم می‌شود.

???? نشانه اولیه

ابتلا به اسکیزوفرنی در سال های نوجوانی آغاز می‌شود. و به مشکلات نوجوانی نسبت داده می‌شود. به دلیل اینکه این نشانه ها به نوجوانی نسبت داده می‌شود، در بسیاری از موارد جدی گرفته نمی‌شود. در این بخش از علائم اولیه اسکیزوفرنی نام برده ایم.

▪ تحریک پذیری

▪ انزوا طلبی

▪کاهش تمرکز

▪ تغییر دوستان

▪مشکلات خواب

▪ ضعف در عملکرد تحصیلی

???? نشانه های مثبت اسکیزوفرنی

نشانه های مثبت اسکیزوفرنی معمولا در افرادی که سالم هستند وجود ندارد. منظور از نشانه های مثبت، خوب بودن این نشانه ها نیست. بلکه این علائم به مرور وارد علائم اولیه می‌شود. دائمی خواهد شد و در زندگی فرد تاثیر خواهد گذاشت. از نشانه های مثبت اسکیزوفرنی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

???? توهم

یکی از نشانه های مثبت اسکیزوفرنی، توهم است. منظور از توهم یعنی چیزی که در واقعیت وجود ندارد و ذهن فرد باعث ایجاد این موضوع می‌شود. توهم شامل شنیدن، دیدن، بوییدن، چشیدن یا حس چیزهایی است که وجود خارجی ندارد. توهم دیداری و شنیداری در این بیماران شایع تر است.

???? هذیان

اکثر بیماران اسکیزوفرنی، از خود علائم هذیان را نشان می‌دهند. این افراد به باورهای غیر منطقی باور دارند. شایع ترین هذیان افراد مبتلا به اسکزوفرنی را در ادامه توضیح داده ایم.

▪ احساس دارد که تحت کنترل فرد یا گروهی افراد است.

▪ اعتقاد بر اینکه ایده ها و نظرات شخصی آنها دزدیده شده است.

▪به این باور که آشنایان قصد آزار و اذیت آنها را دارند.

▪  رویدادهای طبیعی و رفتارهای عادی اطرافیان را بد برداشت می‌کنند.

▪  به قدرت های ماورایی اعتقاد دارند و خود را سرشار از این قدرت ها می‌دانند.

???? اختلالات حرکتی

از دیگر نشانه های مثبت افراد مبتلا به اسکیزوفرنی، احتلالات حرکتی است. منظور از این اختلال، تحرکات عجیب و غیر معمولی است. مانند رفت و آمدهای بی هدف و مکرر در یک الگوی خاص.

???? اختلالات فکری

اختلالات فکری از دیگر علائم مثبت اسکیزوفرنی است. در این نشانه، فرد پردازش اطلاعات و رفتارهای غیر معمول دارد. نشانه های افراد مبتلا به اختلالات فکری شامل عدم تمرکز، استفاده از واژه ها، صحبت های فاقد معنا، تکرار بیش از اندازه جملات و عبارات آهنگین می‌شود.

???? اختلالات رفتاری

از دیگر نشانه های افراد مبتلا به اسکیزوفرنی، اختلالات رفتاری است. از نشانه های این اختلال می‌توان به پرخاش، تکرار مکرر حرکات، ثبات در وضعیت خاص برای مدت طولانی اشاره کرد. در این شرایط بیمار قادر به مدیریت رفتار و واکنش های خود نخواهد بود. حتی توانایی برقراری ارتباط با دیگران را ندارد.

???? نشانه های منفی

منظور از نشانه های منفی افراد مبتلا به اسکیزوفرنی، بد بودن نشانه ها نیست. به این منظور است که برخی از ویژگی ها در افراد سالم نیز مشاهده می‌شود. در ادامه راجع به نشانه های منفی توضیح داده ایم.

▪ کم حرفی

▪ محدودیت احساسات

▪کمبود انرژی

▪ بی انگیزگی

▪عدم اشتیاق به زندگی

▪ عدم رعایت بهداشت شخصی

???? نشانه های شناختی اسکیزوفرنی

افراد مبتلا به اسکیزوفرنی از خود نشانه های شناختی نیز بروز می‌دهند. این نشانه ها شامل عدم درک اطلاعات، ناتوانی در بهره گیری، میزان تمرکز، توجه و عملکرد حافظه فعال می‌شود.

علل اسکیزوفرنی

اسکیزوفرنی علت دقیق و مشخصی ندارد. اما بر اساس پژوهش های انجام شده دلایل احتمالی وجود دارد که در ادامه توضیح داده ایم.

???? ژنتیک

یکی از عوامل بروز اسکیزوفرنی، ژنتیک است. به این منظور که یکی از والدین ژن اسکیزوفرنی داشته باشد، به کودک منتقل می‌کند.

???? عوامل محیطی

یکی از عوامل بروز اسکیزوفرنی، عوامل طبیعی است. از عوامل محیطی می‌توان به مصرف برخی مواد مخدر، سموم، موقعیت استرس زا و ژن های معیوب اشاره کرد.

???? ناهنجاری های ساختار مغز

بر اساس تحقیقات انجام شده، ناهنجاری های ساختار مغز باعث پدیدار شدن این بیماری می‌شود. در واقع این افراد از ساختارهای غیر طبیعی برخوردارند.

???? مغز و انتقال دهنده ها

کنترل انتقال دهنده های عصبی در مغز برخی از افراد مبتلا به اسکیزوفرنی وجود ندارد. همین امر باعث تغییر در رفتار و تفکر است.

مراحل اسکیزوفرنی

اسکیزوفرنی 3 مرحله اصلی دارد. این مراحل را در این بخش مقاله توضیح داده ایم.

✨ مرحله مقدماتی

اولین مرحله اسکیزوفرنی، مرحله مقدماتی است. این مرحله شامل بروز نخستین علائم ها است. مرحله مقدماتی در سن نوجوانی و یا ابتدای جوانی نمایان می‌شود.

✨ مرحله فعال اسکیزوفرنی

دومین مرحله اسکیزوفرنی، مرحله فعال است. در این مرحله نشانه های هذیان، توهم، بی نظمی در رفتار و گفتار کاملا وضوح پیدا می‌کند.

✨ مرحله باقی مانده

سومین مرحله از اسکیزوفرنی، مرحله باقی مانده است. در این مرحله علائم مثبت فرد وجود نخواهد داشت. بلکه فقط علائم منفی نمایان است. مثلا توهم فرد رفع می‌شود، اما کم حرف شده است.

انواع اسکیزوفرنی

اسکیزوفرنی طیف گسترده ای دارد. که در این بخش از مقاله راجع به انواع آن توضیح داده ایم.

???? بی تفاوت

نوع بی تفاوت اسکیزوفرنی، نشانه هایی مانند بی احساسی، بی تفاوتی، بی علاقگی، عدم علاقه به موضوعات اطراف و عدم اشتیاق دارند.

???? پارانوئید | اسکیزوفرنی

پارانوئید نوع دیگر اسکیزوفرنی است. این نوع از اواخر نوجوانی یا اوایل جوانی نمایان می‌شود. نشانه هایی مانند شک و توهم دارد. توانایی حفظ جایگاه شغلی و دوستان را ندارند.

???? باقیمانده

نوع باقیمانده اسکیزوفرنی، همراه با توهم و هذیان نیست. اما رفتارهایی مانند اختلال در انجام وظایف، انزوا طلبی، رفتار غیر عادی، ادراک غیر ارادی، عدم توجه به بهداشت فردی در این افراد مشاهده می‌شود.

???? آشفته | اسکیزوفرنی

هبفرنیک، آشفته و سازمان نیافته نوع دیگر اسکیزوفرنی است. در این نوع فرد از خود نشانه های مانند آشفتگی در تکلم، آشفتگی رفتار، بی تفاوتی و منزوی بودن برخوردارند.

⚪ کاتاتونیک

یکی از انواع اسکیزوفرنی، کاتاتونیک است. در این نوع اسکیزوفرنی، اختلالات حرکتی مانند بی تحرکی افراطی یا فعالیت های شدید و خشونت آمیز وجود دارد.

درمان اسکیزوفرنی

اسکیزوفرنی بیماری نیست که با رواندرمانی ساده رفع شود. اما با برخی از روش های درمانی می‌توان به کاهش علائم کمک کرد. در ادامه روش های درمانی اسکیزوفرنی را توضیح داده ایم.

⭕ روان درمانی و درمان روانشناختی

یکی از روش های درمان اسکیزوفرنی، روان درمانی است. در این روش درمانی از رویکرد های مختلفی برای درمان استفاده می‌کنند تا مشکلات رفتاری کاهش پیدا کند. حتی زمانی که فرد به آگاهی از بیماری خود برسد، کنترل و مدیریت بهتری بر رفتارش دارد. رواندرمانی یا روانشناختی حالت های گوناگونی دارد که در ادامه ذکر کرده ایم.

▪ برای جبران مشکات ناشی از پردازش اطلاعات، از روش اصلاح شناختی استفاده می‌کنند.

▪ مشاوره خانواگی به فرد و اعضاء خانواده نحوه برخورد و رفتار را آموزش می‌دهد. در این روش درمانی راه های پیشگیری و عود بیماری را آموزش خواهید دید.

▪ با کمک توانبخشی به بهبود مهارت های آموزشی، اجتماعی، شغلی و تحصیلی تمرکز بهتری خواهید داشت.

▪ بستری شدن برای بیمارانی در نظر گرفته می‌شود که وضعیت حادی داشته و قصد آسیب به خود و دیگران دارند.

⭕ مراقبت های ویژه تخصصی

در روش درمانی مراقبت های ویژه (CSC) با رویکرد تیمی از روش های گوناگونی مانند دارو درمانی، مشاوره، خدمات اجتماعی، آموزشی و شغلی استفاده می‌کنند. حتی در این روش از خانواده ها نیز کمک گرفته می‌شود. و آموزش های لازم به آنها توضیح داده خواهد شد.

⭕ تحریکات مغزی

یکی از روش های درمان اسکیزوفرنی، تحریکات مغزی است. در این روش، پزشک قسمت هایی از مغز را مورد تحریک قرار می‌دهد. تا اسکیزوفرنی تحت کنترل قرار بگیرد.

⭕ الکتروشوک درمانی

در روش درمانی الکتروشوک برای افراد مبتلا به اسکیزوفرنی، شوک های الکتریکی خفیف به سر بیمار متصل می‌کنند. این روند درمانی حدودا 2 تا 3 جلسه در هفته است. در این روش درمانی، به تدریج خلق و خوی فرد بهبود می‌یابد.

⭕ دارو درمانی

درمان دارویی جهت کاهش و بهبود نشانه های اختلالات فکری، هذیان و توهم بیماری اسکیزوفرنی است. در دارو درمانی از داروهای ضد روان پریشی، ضد افسردگی، تثبیت کننده خلق‌و خو و ترکیب داروهای ذکر شده استفاده می‌کنند.

کلام آخر

اختلال اسکیزوفرنی یا شیزوفرنی، یک بیماری سخت و غیر قابل درمان قطعی است. افرادی که مبتلا به این بیماری هستند باید با کمک درمان روان شناختی و دارو درمانی های اصولی علائم خود را کاهش دهند. بنابراین با مشاهده علائم این اختلال در اطراف خود، حتما از روانشناس کمک بگیرید.

مرکز مشاوره آواژه به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه اسکیزوفرنی می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه تماس حاصل نمایید.

منبع: اسکیزوفرنی | نشانه ها و علت بیماری اسکیزوفرنیا



:: برچسب‌ها: اسکیزوفرنی | نشانه ها و علت بیماری اسکیزوفرنیا ,
:: بازدید از این مطلب : 344
|
امتیاز مطلب : 22
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
تاریخ انتشار : یک شنبه 7 خرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

افسردگی در مردان به اندازه زنان شایع نیست؛ اما پنهان تر است. معمولا مردان به دلیل وجود انگ های اجتماعی از بروز احساسات و صحبت در مورد آن‌ها خودداری می‌کنند. وجود کلیشه های جنسیتی نیز در این مرد بی تاثیر نیستند.

افسردگی در مردان با خشونت و دعوا بروز می‌کنند. حتی برای بروز افسردگی در آقایان روش های خطرناک نیز نمایان می‌شود. حتی میل به مصرف مواد در مردان افسرده بیشتر از خانمهاست. هر زمانی که نیازمند درمان افسردگی بودید دیر نیست. برای درمان حتما از روانشناس کمک بگیرید. 

منبع: افسردگی در مردان | 3 روش درمان افسردگی در مردان

افسردگی در مردان

افسردگی یکی از شایع ترین اختلالات روانی است. که علائم شناختی، هیجانی و رفتاری دارد. از بیشترین انواع آن در مردان‌اختلال افسردگی اساسی، افسردگی‌دائمی، افسردگی‌ناشی از مصرف مواد و ناشی از عوامل پزشکی است. وقتی از افسردگی در مردان صحبت می‌کنیم باید حواسمان به میزان مسئولیت و فشار وارده به آنها نیز باشد. مردان افسرده در مواجه با مشکلات از تحریک پذیری بیشتری برخوردارند. و بخش اعظم این فشار خود خواسته است. مردان به دلیل مشغله بیشتر توجه کمتری به سلامت روان خود دارند. و گاها درمان آن را پشت گوش می‌اندازند.

علائم افسردگی در مردان

علائم افسردگی در مردان و زنان تفاوت آشکاری ندارد. اما معمولا در مردان با شدت بیشتری بروز می‌کند. در این بخش مقاله راجع به علائم افسردگی در‌مردان توضیح داده ایم.

 خشمگینی و افسردگی

از بارز ترین علائم افسردگی در مردان، بروز خشم است. گاها مردان اضطراب خود را به شکل خشم بروز می‌دهند. یا احساس ضعف خود را پشت ماسک خشم پنهان می‌کنند. حساسیت آنها در این شرایط بالاتر می‌رود و با کوچک ترین موردی از کوره در می‌روند.

 درد های جسمانی | افسردگی در مردان

اغلب مردان افسرده دچار دردهای عصبی می‌شوند. که هیچ علت جسمانی برای آنها وجود ندارد. در نهایت زندگی آنها را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد. به عنوان مثال معده درد، سردرد های میگرنی، دردهای عضلانی و … از علل افسردگی در مردان هستند.

 فعالیت های خطرناک

طبق تحقیقات مردان با خلق افسرده بیشتر سراغ فعالیت های خطرناک می‌روند. و به یک بار تجربه موقعیت ها راضی نمی‌شوند. و به انجام آنها اعتیاد پیدا می‌کنند. خود را در معرض موقعیت های پرخطر قرار می‌دهند که باعث آسیب به سلامت روان آنها می‌شود.

 بی قراری و عدم لذت  از زندگی

معمولا بارز ترین نشانه افسردگی در مردان عدم لذت از زندگی است؛ که مردان از آن مستثنی نیستند. بی قراری و احساس ناکارآمدی حتی در روابط یا موقعیت های شغلی از علائم افسردگی است.

 بی میلی جنسی | افسردگی در مردان

بی میلی جنسی یکی از اولین علائم افسردگی در مردان است. این مورد برای مردان از اهمیت بیشتری برخوردار است. به همین دلیل آنها را نسبت به این اختلال آسیب پذیر تر می‌کند.

 شانه خالی کردن از زیر بار مسئولیت

یکی از نشانه های افسردگی در مردان، فرار از مسئولیت پذیری است. این خستگی روانی و افسردگی آنها را مجبور می‌کند در شغل خود، وظایف را پشت گوش  بی‌اندازند. یا حتی در زندگی شخصی از رویارویی با مشکلات فرار کنند.

 مصرف موادمخدر یا الکل

مردان افسرده بیشتر به مصرف مواد مخدر یا الکل روی می آورند. و یا حتی میزان مصرف خود را بعد از افسردگی افزایش می‌دهند. که این مورد عوارض زیادی برای سلامت آنها دارد. افسردگی در مردان با درصد بالایی آنها را به سوی مواد مخدر سوق می‌دهد.

 علائم جسمانی | افسردگی در مردان

علائمی مثل پرخوری، افزایش وزن، بی اشتهایی، اختلال در خواب، کاهش تحرک و گریه از علائم مشهود افسردگی در مردان هستند.

علل شکل گیری افسردگی در مردان چیست؟

علل بروز افسردگی در مردان به دلایل مشابهی با زنان بروز می‌کند. عوملی مثل شکست عاطفی یا طلاق، محیط خانوادگی آشفته، کمبود هورمون دوپامین در مغز، فقدان مهارت های ارتباطی و سابقه آزار جنسی یا بزهکاری از عوامل بروز افسردگی هستند. درصد زیادی از‌مردان در دوران بیکاری یا دوران بازنشستگی به افسردگی مبتلا می‌شوند.

میزان شیوع

به طور کلی 30 درصد از مردان در زندگی خود افسردگی‌را تجربه می‌کنند. که از این میزان فقط 9 درصد به امکانات درمانی دسترسی دارند. تقریبا کمتر از نیمی از مردان‌افسرده بیشتر از آنچه گزارش کردند؛ احساس افسردگی می‌کردند. و بخش اعظمی از آنها معتقد بودند که افسردگی آنها در طول زمان درمان می‌شود. بیشترین میزان افسردگی در مردان در سنین 25 تا 35 سالگی دیده می‌شود. اما شاید تا سن 40 یا 50 سالگی با علائم روبرو نشوند. از طرفی دیگر افسردگی‌در مردان میانسال بازنشسته نیز شایع است. که به دلیل دوره جدید در زندگی آنها به وجود می‌آید.

درمان افسردگی در مردان

درمان افسردگی با ملاحضات جنسیتی بیشتر موثر خواهد بود. اما به طور کلی تفاوت آشکاری برای درمان مردان و زنان افسرده وجود ندارد. افسردگی کاملا قابل درمان است و روش های درمانی زیادی برای این اختلال وجود دارد که شامل دارو درمانی، مشاوره، درمان شناختی- رفتاری و در مواردی گروه درمانی می‌شود. در درمان مردان افسرده اولین قدم ترغیب آنها به صحبت و مکالمه است. در ادامه روش های درمانی افسردگی در مردان را توضیح داده ایم.

 دارو درمانی

برای درمان افسردگی در مردان، داروهای مختلف وجود دارد. که با توجه به شرایط و عوارض آنها توسط روانپزشک تجویز می‌شود. بیشتر آنها با تاثیر بر هورمون هایی مثل دوپامین، سروتونین و انتقال دهنده گابا به درمان این اختلال می‌پردازند. فلوکستین، گاباپنتین و مهارکننده های باز جذب سروتونین نمونه هایی از این دارو ها هستند. 

روان درمانی | افسردگی در مردان

در کنار دارو درمانی، مشاوره با یک روانشناس نیز پیشنهاد می‌شود. چرا که فرد افسرده نیاز به بیان احساسات و صحبت در مورد نگرانی های خود دارد. درمان های شناختی- رفتاری، درمان پذیرش و تعهد با آموزش تکنیک های رفتاری و کنترل هیجانی؛ درمان های موثری برای افسردگی در مردان هستند. گاهی افسردگی ناشی از اختلالات دیگری است که در این مورد فرد باید در ابتدا به درمان اختلال قدیمی تر بپردازد. و علل آن را برطرف کند.

 ورزش

یکی از موثرترین روش درمان افسردگی در مردان، فعالیت ورزشی است. فعالیت بدنی به بهبود اعتماد به نفس افراد کمک می‌کند. و آنها را در مواجه با مشکلات یاری می‌رساند.

سخن پایانی

افسردگی ممکن است یکی از فصول زندگی آقایون باشد که با بی توجهی به آن و لجبازی پی در پی سلامت شان را به خطر بی‌اندازد. مسائل روان برای مردان مثل یک تابو است که از صحبت در مورد آن نیز خجالت می‌کشند. با حساسیت نسبت به نشانه ها و خود مراقبتی می‌توان به راحتی از این چالش نیز گذر کرد. و با کمک از یک متخصص نیز کیفیت زندگی را بالا تر برد.

مرکز مشاوره آواژه به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه افسردگی در مردان می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه تماس حاصل نمایید.

سوالات متدوال

علائم افسردگی در مردان متاهل چیست؟

بی میلی جنسی، گوشه گیری و انزوا، رفتارهای خشونت آمیز و فعالیت های خطرناک از علائم افسردگی در مردان است.

علل بروز افسردگی در مردان چیست؟

عوامل محیطی مختلف و حتی شیمی مغز در بروز افسردگی مردان موثر هستند. که در مقاله به طور مفصل راجع به آن توضیح داده ایم.

درمان افسردگی در مردان میانسال چگونه است؟

مردان میانسال در دوران بازنشستگی به دلیل احساس ناکارآمدی یا تنهایی دچار افسردگی می‌شوند. که با روش های فوق مثل مصرف دارو یا مشاوره می‌توانند به درمان بپردازند.

منبع: افسردگی در مردان | 3 روش درمان افسردگی در مردان



:: برچسب‌ها: افسردگی در مردان | 3 روش درمان افسردگی در مردان ,
:: بازدید از این مطلب : 319
|
امتیاز مطلب : 15
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : شنبه 6 خرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

عفونت واژن یکی از مشکلات رایجی است که به دلایل مختلفی زنان به آن دچار می‌شوند. عفونت‌واژن دلایل و انواع گوناگونی دارد. که اگر این عفونت برطرف نشود عوارض مهلکی به بار خواهد آورد. این وضعیت زندگی جنسی و ازدواج خانم را تحت تاثیر قرار می‌دهد. عفونت‌واژن معمولا در سنین باروری، یعنی در فاصله بلوغ تا یائسگی رخ می‌دهد.

دهانه رحم زنان در زمان قاعدگی و زایمان در بازترین حالت خود قرار دارد. به همین دلیل احتمال ابتلا آنان به انواع عفونت واژن در این زمان ها بیشتر است. برای رفع این مشکلات باید موارد بهداشتی را رعایت کنید. و حتما به متخصص مراجعه نمایید.

منبع: عفونت واژن | 4 روش درمان عفونت واژن

عفونت واژن

عفونت واژن همانطور که از نامش پیداست؛ از طریق دستگاه تناسلی منتقل و بیشتر ناحیه واژن را درگیر می‌کند. اما انواع مختلف آن، عارضه هایی متفاوتی ایجاد می‌کنند. عفونت های این ناحیه اگر مکررا اتفاق بی‌افتند؛ نشانه بیماری های مقاربتی هستند. به طور کلی واژن اندامی است که توسط ترشحات، خود را تمیز نگه می‌دارد.

ترشحاتی که از سرویکس خارج می‌شوند؛ کانال واژن را تمیز و بعد از بدن‌ خارج می‌شوند. اما این ترشحات در مقابل بعضی از بیماری ها مقاوم نیستند و توانایی از بین بردن آنها را ندارند. واژن و دستگاه تناسلی زنان از اهمیت بالایی برخوردار است؛ چرا که سلامت آن، قدرت باروری و زندگی جنسی فرد را تضمین می‌کند.

انواع عفونت واژن

سه عامل ایجاد کننده عفونت‌در واژن؛ قارچ ها، باکتری ها و انگل ها هستند. معمولا هر سه نوع عامل عفونت، علائم تقریبا مشابهی ایجاد می‌کنند. اما نوع درمان آنها متفاوت است. در این بخش مقاله راجع به انواع عفونت واژن توضیح داده ایم.

???? عفونت باکتریایی

یکی از انواع عفونت واژن، عفونت باکتریایی است. در این نوع‌عفونت، نوع خاصی از باکتری در واژن شروع به رشد می‌کند. رنگ ترشحات تغییر می‌کنند و با بوی بدی همراه هستند. خارش، سوزش و تورم از دیگر نشانه های آن هستند.

???? عفونت قارچی واژن

نشانه عمده این نوع عفونت، خارش است. در این نوع عفونت واژن، ترشحات پنیری شکل و غلیظ می‌شوند. نام دیگر این نوع عفونت، مخمری است. یکی از موثر ترین درمان‌های عفونت قارچی، آنتی بیوتیک ها هستند.

???? عفونت انگلی

عامل این نوع عفونت واژن، انگل تک یاخته ای است. که معمولا از راه آمیزش جنسی منتقل می‌شوند. در عفونت انگلی، ترشحات زرد مایل به سبز و کف شکل هستند.

علائم عفونت واژن

علائم عفونت واژن را جدی بگیرید. زمانی که علائم زیر را مشاهده کردید حتما به متخصص مراجعه کنید. هر درمان زودتر شروع شود، آسان تر و سریع تر خواهد بود.

▪ خارش واژن

▪ سوزش

▪ادرار دردناک (البته اغلب سوزش ادرار به معنای عفونت‌مجاری ادراری است و نه واژن)

▪ درد هنگام دخول یا رابطه جنسی

▪ ترشحات غیرعادی

▪التهاب ناحیه تناسلی

▪ در موارد شدید خونریزی یا لکه بینی

علل بروز عفونت های واژن

عفونت های واژینال، دلایل مختلفی دارند. از دلایل زیستی این عفونت باکتری ها، قارچ ها و انگل ها هستند. اما عوامل دیگری در شکل گیری عفونت ها موثر هستند. که به طور خلاصه در مورد آن ها توضیح داده ایم.

???? عدم رعایت بهداشت

نشستن یا رابطه جنسی روی سطوح آلوده، استخرها، دستشویی های عمومی، تعویض دیر هنگام پد بهداشتی یا تامپون و کاپ قاعدگی، استفاده از لباس زیر های نامناسب، شست و شو غیراصولی ناحیه تناسلی از دلایل بروز عفونت واژن هستند.

???? مصرف بیش ازحد آنتی بوتیک ها

مصرف افراطی آنتی بیوتیک ها باعث مقاومت دستگاه ایمنی می‌شود. و در شرایطی مانند عفونت واژن که بدن به چنین داروهایی نیاز دارد، سیستم ایمنی به موقع پاسخ نمی‌دهد.

???? رابطه جنسی

از مهم ترین عوامل عفونت واژن، رابطه جنسی است. در هنگام رابطه جنسی حتما از کاندوم استفاده کنید. اگر بلافاصله بعد از دخول واژینال، قصد رابطه مقعدی دارید؛ حتما کاندوم را تعویض کنید. و یا بدون کاندوم از انجام این کار خودداری کنید.

???? محصولات بهداشتی

در بسیاری از موارد استفاده از شوینده های معطر یا نامناسب، درمان های گیاهی و حساسیت به جنس کاندوم از دیگر دلایل ایجاد عفونت واژن است. شستشوی مداوم با صابون، درجه PH طبیعی واژن را از تغییر می‌دهد و فرد را در معرض خشکی واژن قرار می‌دهد.

???? بیماری های آمیزشی

یکی از نشانه های ابتلای مداوم به عفونت واژن، مخصوصا نوع انگلی آن بیماری های مقاربتی است. بیماری های منتقله از راه جنسی معمولا مدتی به صورت پنهان در بدن هستند. اما عفونت های مکرر نشانه ای برای این گونه بیماری هاست. که در این صورت با شریک خود باید به درمان بپردازید.

درمان عفونت واژن

همه زنان به صورت طبیعی یکبار در طول زندگی خود به عفونت‌های واژن دچار می‌شوند. در این جا نکته مهم تشخیص و درمان به موقع است. درمان عفونت واژن سخت نیست و روش های مختلفی برای آن وجود دارد.

???? مراجعه به متخصص

اولین قدم در درمان عفونت واژن، مراجعه به متخصص زنان، کشت ترشحات یا انجام تست پاپ اسمیر است. برای تشخیص بهتر راه درمانی ابتدا باید نوع آن شناسایی شود. در این باره با متخصص زنان خود مشورت کنید.

???? مصرف پروبیوتیک برای درمان عفونت واژن

پروبیوتیک ها برای جلوگیری از عفونت واژن بهترین روش هستند. این داروها را می‌توانید از داروخانه تهیه کنید. پربیوتیک ها فلور طبیعی واژن را حفظ می‌کنند و از این طریق به حفظ سلامت اندام تناسلی کمک می‌کنند.

???? تغذیه مناسب

مصرف آب، ویتامینD و C سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. و در این شرایط از بروز عفونت ها جلوگیری می‌کنند. سبزیجات و مکمل های غذایی برای سلامت جنسی و کاهش عفونت واژن نیز بسیار موثر هستند.

???? تعویض لباس زیر

لباس زیر خود را مدام تعویض کنید. آنها را مدام شسته، با نور آفتاب خشک یا اتو بزنید. ترجیحا لباس های زیر خود را از جنس نخی یا الیاف طبیعی تهیه کنید.

سخن پایانی

در صورت ابتلا به عفونت واژن حتما از متخصص زنان کمک بگیرید. سرخود دارو مصرف نکنید و بهداشت را بیش از پیش رعایت کنید. احتمال اینکه چند بار به عفونت مبتلا شوید؛ وجود دارد. در صورت مشاهده هر کدام از علائمی که در بالا ذکر شد حتما برای درمان اقدام کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه عفونت واژن می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه تماس حاصل نمایید.

سوالات متداول

درمان خانگی برای عفونت واژن چیست؟

بهتر است در ابتدا نوع عفونت واژن شناسایی شود و با توجه به آن نوع درمان مشخص گردد.

احتمال ابتلا به عفونت در زمان بارداری وجود دارد؟

بله. در زمان بارداری ابتلا به عفونت ها می‌تواند برای سلامت کودک و مادر بسیار خطرناک باشد.

علائم عفونت واژن چیست؟

سوزش، خارش، ترشحات غیرطبیعی، درد هنگام رابطه جنسی و در مواردی خونریزی و لکه بینی از علائم عفونت هستند.

منبع: عفونت واژن | 4 روش درمان عفونت واژن



:: برچسب‌ها: عفونت واژن | 4 روش درمان عفونت واژن ,
:: بازدید از این مطلب : 303
|
امتیاز مطلب : 25
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
تاریخ انتشار : پنج شنبه 4 خرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

‌اختلالات عصبی شناختی دسته ای از اختلالات روانی است که به طور کلی بر یادگیری، حافظه، درک، تمرکز و حل مساله تاثیر دارد. این اختلال شامل دلیریوم، خفیف و عمده است. در دسته عمده بیماری ها با شدت بالاتری بروز پیدا می‌کند. این دسته شامل بروز بیماری هایی مانند آلزایمر، پارکینسون و … می‌شود.

اختلالات عصبی شناختی نشانه هایی مانند عدم توانایی در انجام فعالیت های روزمره، سر درد، سرگیجه، گیجی، اضطراب و … دارد. این اختلال به دلیل اختلال در مغز و قرار گیری در معرض مواد شیمیایی مانند جیوه و سرب به وجود می‌آید. ضربه های مغزی، لخته شدن خون، مننژیت و … همگی دلیل به وجود آمدن این اختلال است. در این مقاله به طور کلی راجع به اختلالات عصبی شناختی صحبت شده است.

اختلالات عصبی شناختی

"</p

اختلالات عصبی شناختی منجر به اختلال در عملکرد ذهنی فرد می‌شود. این اختلالات معمولا در بزرگسالان و سالمندان رخ می‌دهد. اما این طور نیست که بر افراد جوان تاثیر نگذارد. کاهش عملکردهای ذهنی ممکن است باعث اختلالاتی شود که در ادامه اشاره کرده ایم.

✅ مشکل در حافظه

✅ مشکل در درک زبان

✅تغییر در حافظه

✅ مشکل در انجانم فعالیت های روزمره

علائمی که در بالا اشاره شده است. به دلیل اختلالات عصبی شناختی بروز می‌کند. و تخریب عصبی منجر به این بیماری ها شده است. از جمله بیماری هایی که منجر به تخریب عصبی می‌شود، عبارتند از: بیماری آلزایمر، زوال عقل، نورودژنراتیو، ضربه مغزی، مصرف مواد. با مرور زمان نشانه ها شدید تر می‌شود. در برخی موارد اختلالات‌عصبی شناختی به صورت موقتی است و می‌تواند به مرور بهبود پیدا کند.

بیماری های مرتبط با اختلالات عصبی‌شناختی

اختلالات عصبی شناختی بیماری های مرتبطی دارد. این بیماری ها بر اثر اختلالاتی وجود می‌آید. که بر حافظه، یادگیری، مشکل در فعالیت های روزانه و … تاثیر گذار است. در این بخش از مقاله، بیماری های مرتبط با اختلالاتعصبی شناختی را نام برده ایم.

???? زوال عقل

???? بیماری هانتیگتون

????آسیب مغزی

???? بیماری پارکینسون

???? بیماری پریون

????اختلالات شناختی مرتبط با ایدز

???? انحطاط پیشانی گیجگاهی

انواع اختلالات عصبی شناختی

اختلالات عصبی شناختی به 3 دسته تقسیم می‌شود. دلیریوم، اختلالات‌عصبی شناختی خفیف و اختلالات‌عصبی شناختی عمده. در ادامه راجع به انواع اختلالات‌عصبی شناختی توضیح داده ایم.

???? دلیریوم

اولین دسته اختلالات عصبی شناختی، دلیریوم است. دلیریوم یا روان آشفتگی به معنای منحرف شدن از خط یا هنجار در شناخت، رفتار و ادراک است. اصلی ترین مشخصه روان آشفتگی، تخریب هوشیاری و تیرگی است. این تخریبات معمولا با اختلال در اعمال کلی ظاهر می‌شود. این نوع اختلال عصبی شناختی، شروع ناگهانی و حاد دارد. و هم چنین سیر نوسانی و کوتاه دارد. اما با حذف عوامل، بهبود با سرعت تر اتفاق می‌افتد. از نشانه های دلیریوم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

▪ حرکات موزون

▪ لرزش

▪بی اختیاری ادرار

▪ ناهماهنگی حرکتی

▪ گفتار بی سر و ته

▪هذیان

▪ توهم

???? اختلالات عصبی‌شناختی خفیف

اختلالات عصبی شناختی خفیف به معنای افت در یک زمینه شناختی است. اما شدت افت در این نوع کمتر از نوع عمده است. افرادی که به این اختلال مبتلا هستند، توانایی انجام کارهایی که قبلا به راحتی انجام می‌دادند، ندارند. حتی برای استقلال احتمالا تلاش های بیشتری را به کار می‌برند. به طور کلی افردی که به این اختلال مبتلا هستند، در یکی از زمینه های شناختی که شامل یادگیری، حافظه، زبان و … می‌شود، دچار مشکل می‌شوند.

???? اختلالات عصبی شناختی عمده

از دیگر انواع اختلالات عصبی شناختی، عمده است. در این اختلال فرد در یکی از زمینه های شناختی دچار افت بسیار شدید می‌شود. فرد به طور کامل اختلال خود را از دست می‌دهد. در زمنیه هایی که قبلا فعال بودند، توانایی خود را به طور کامل از دست می‌دهند. حتی توانایی یادگیری موضوعات جدید را ندارند.

در اختلالات عصبی شناختی عمده فرد دچار بیماری هایی مانند پارکینسون، آلزایمر، عفونت HIV، مصرف دارو و مواد، بیماری عروقی و … می‌شود.

علائم اختلالات عصبی شناختی

بسته به نوع اختلالات عصبی شناختی، علائم نیز متفاوت می‌باشد. اما هنگامی که فرد دچار تخریب عصبی و مغزی می‌شود، از خود علائمی را بروز می‌دهد که در ادامه اشاره کرده ایم.

???? اضطراب

???? گیجی

????سردرد

???? از دست دادن حافظه

???? عدم توانایی در تمرکز

????تغییر در بینایی

???? مشکل در راه رفتن

????مشکل در تعادل

???? عدم توانایی در انجام فعالیت های روزانه

علت اختلالات عصبی شناختی

علت اختلالات عصبی شناختی ناشی از بیماری ها یا ضربه های مغزی است. در این بخش از مقاله راجع به علت اختلالات‌عصبی شناختی توضیح داده ایم.

✅ ضربه مغزی

✅ قرار گیری در معرض مواد مسموم کننده

✅عدم تعادل شیمیایی مغز و دستگاه عصبی مرکزی

✅ آسیب به بافت مغز به صورت مستقیم و غیر مستقیم

✅ لخته شدن خون

✅مننژیت

✅ سپتی سمی

✅ مصرف مواد مخدر

✅کمبود ویتامین

✅ مصرف الکل

آسیب های اختلالات عصبی شناختی

"آسیب

اختلالات عصبی شناختی منجر به ایجاد آسیب هایی می‌شود. که در عملکردهای مختلف نقش دارد. در این بخش مقاله راجع به آسیب های اختلالات‌عصبی شناختی اشاره کرده ایم.

✔ نقص سیالی کلامی

✔ نقص حافظه

✔نقص در پردازش اطلاعات

✔ نقص در توجه و تمرکز

✔ نقص در عملکردهای اجرایی

✔نقص در مهارت های ادراک بصری

✔ نقص در هوش کلی

✔ شخصیت و مود

✔دمانس عروقی

✔ زوال عقل ناشی از ایدز

✔ زوال عقل ناشی از مصرف مواد و الکل

✔زوال عقل ناشی از آسیب مغری تروماتیک

✔ بیماری پیک

✔ دمانس عروقی

✔هانتیگتون

✔ زوال عقل جسم لوی

عوامل خطر اختلالات عصبی شناختی

بروز اختلالات عصبی شناختی بستگی به سبک زندگی و رعایت اصول مناسب است. کار در موقعیت های شغلی که با فلزات سنگین سر و کار دارد، میزان ابتلا به این اختلال را افزایش می‌دهد. فلزات سنگین شامل جیوه و سرب می‌شود. این فلزات به مرور زمان باعث آسیب به سیستم عصبی می‌شود.

درمان اختلالات عصبی شناختی

درمان اختلالات عصبی شناختی بسته به نوع بیماری متفاوت است. گاهی فرد فقط نیازمند دارو و استراحت است. اما در بیشتر موارد دارو درمانی انجام می‌شود. در ادامه اشاره به نکاتی شده است که باعث کاهش علائم می‌شود.

???? داروهای ضد درد

???? استراحت و خواب کافی

????مصرف آنتی بیوتیک

???? جراحی ترمیم آسیب های مغزی

????کار درمانی جهت بهبود مهارت ها

???? فیزیوتراپی

کلام آخر

اختلالات عصبی شناختی درمان هایی مانند کار درمانی و دارو درمانی در کنار استراحت دارد. درمان نیز بسته به نوع بیماری متفاوت است. اما به طور کلی بیشتر بیماری های ناشی از اختلالات عصبی شناختی قابل درمان هستند. هرچقدر زودتر متوجه این اختلال شوید و برای درمان اقدام کنید، روند بهبودی نیز افزایش می‌یابد. برای اطلاعات بیشتر بهتر است از روانشناس کمک بگیرید.

مرکز مشاوره آواژه به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه اختلالات عصبی شناختی می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه تماس حاصل نمایید.

منبع: 



:: برچسب‌ها: اختلالات عصبی شناختی | 3 دسته اختلالات عصبی شناختی ,
:: بازدید از این مطلب : 322
|
امتیاز مطلب : 21
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
تاریخ انتشار : چهار شنبه 3 خرداد 1402 | نظرات ()